in ,

7 Σημάδια στο Παιδί σας που Δεν Πρέπει να Αμελήσετε για να Αποφύγετε Ψυχικές Διαταραχές

παιδικές ψυχικές διαταραχές,ψυχολογία παιδιού,συμβουλές για το παιδί,για το παιδί,υγεία,συμβουλές υγείας,
7 Σημάδια στο Παιδί σας που Δεν Πρέπει να Αμελήσετε για να Αποφύγετε Ψυχικές Διαταραχές

Είναι φυσιολογικό για ένα παιδί να έχει αλλαγές συμπεριφοράς, αλλά οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι εάν τα προειδοποιητικά συμπτώματα συνεχιστούν για περισσότερο από μερικές εβδομάδες, είναι καλύτερο να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό. Μερικές φορές μπορεί να είναι σημάδια ψυχικής διαταραχής και μόνο ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει τι ακριβώς συμβαίνει με το παιδί σας. Γιατί τα Παιδιά Κάτω των 4 Ετών Δεν Πρέπει να Τρώνε Ποπ Κορν

Θυμός και εναλλαγές διάθεσης

brightside

Ο θυμός, οι εναλλαγές της διάθεσης ή ο ξαφνικός συντριπτικός φόβος χωρίς λόγο – μερικές φορές συνοδεύεται από ταχυπαλμία ή γρήγορη αναπνοή – μπορεί να είναι σημάδι ψυχικής ασθένειας. Οι εκρήξεις είναι συχνές στα μικρά παιδιά, αλλά τα περισσότερα τις ξεπερνούν το νηπιαγωγείο. Δεν είναι εντάξει για ένα παιδί μικρότερο των 4 ετών να έχει περισσότερες από 9 εκρήξεις την εβδομάδα.

Αδιαφορία για την εμφάνισή τους

© Depositphotos.com

Εάν το παιδί σας σταματήσει να φροντίζει την εμφάνισή του και δεν έχει καθαριότητα, δεν είναι φυσιολογικό. Μην το αφήσετε αν δείτε το παιδί σας ότι δεν καθαρίζετε και δείχνει ακατάστατο. Φυσικά, στα παιδιά δεν αρέσει πάντα η καθαριότητα, αλλά πρόκειται περισσότερο για μια σταθερή ή πολύ έντονη εκδήλωση.

Αποφυγή φίλων και οικογένειας

© Depositphotos.com

Η αποφυγή οποιασδήποτε κοινωνικής αλληλεπίδρασης, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι συμβαίνει. Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει αρχίσει να αγνοεί το σχολείο και ακόμη και τους καλύτερους φίλους του, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Γαργαλάτε τα Παιδιά

Να μην κάνει πράγματα που του άρεσαν

© Depositphotos.com

Ένα ακόμα συναισθηματικό σημάδι είναι αν στο παιδί σας συνήθιζε να παίζει συγκεκριμένα παιχνίδια ή αγαπούσε ορισμένα φαγητά αλλά ξαφνικά σταμάτησε να τα απολαμβάνει. Φυσικά, μπορούν να αλλάξουν γούστα, αλλά να είστε πιο προσεκτικοί, καθώς το παιδί σας μπορεί να έχει και άλλα συμπτώματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυξημένη συμπεριφορά ανάληψης κινδύνου

© Depositphotos.com

Οι καυγάδες, η ενασχόληση με ακραία αθλήματα και η παράλειψη του σχολείου είναι συμπτώματα ριψοκίνδυνης συμπεριφορά και αγνοούν τις συνέπειες. Η συμπεριφορά ανάληψης κινδύνου συχνά κορυφώνεται στην εφηβεία και στη συνέχεια μειώνεται με την ηλικία. Παρακαλούμε μην αγνοήσετε αυτά τα σημάδια και ζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Συχνοί πονοκέφαλοι ή στομαχόπονοι

© Depositphotos.com

Τα σωματικά σημάδια μπορούν να εκφραστούν με πραγματικό σωματικό πόνο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σαφής ιατρική αιτία. Το παιδί σας μπορεί συχνά να έχει πονοκεφάλους, στομαχόπονους, ναυτία ή άλλο σωματικό πόνο. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι οι πονοκέφαλοι στην παιδική ηλικία συνδέονται με διάφορες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Αλλαγές στις διατροφικές και στον ύπνο συνήθειες

brightside

Σωματικά, η ψυχική ασθένεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το φαγητό και τον ύπνο. Εάν τα μοτίβα αλλάζουν προς το χειρότερο και παραμένουν αρνητικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Έως και το 40% των παιδιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύπνου κάποια στιγμή κατά την ανάπτυξή τους, λένε οι ερευνητές. Οι αγχώδεις διαταραχές εμφανίζονται σε ποσοστό έως και 20% των παιδιών.

Δείτε επίσης 10 Είδη Ένδυσης και Υπόδησης που Είναι Ακατάλληλα για Παιδιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 DIY Κατασκευές από Όστρακα Στρειδιών

20 DIY Κατασκευές από Όστρακα Στρειδιών

Κοντά Μαλλιά 2022-2023: 5 Κομψά χτενίσματα  που θα λατρέψεις

Κοντά Μαλλιά 2022-2023: 5 Κομψά χτενίσματα  που θα λατρέψεις