in , , , , ,

Γιατί τα Παιδιά Κάτω των 4 Ετών Δεν Πρέπει να Τρώνε Ποπ Κορν

Γιατί τα Παιδιά Κάτω των 4 Ετών Δεν Πρέπει να Τρώνε Ποπ Κορν
Γιατί τα Παιδιά Κάτω των 4 Ετών Δεν Πρέπει να Τρώνε Ποπ Κορν

Το ποπ κορν είναι ένα αγαπημένο σνακ για πολλά παιδιά και ενήλικες και η τραγανή υφή του και οι διαφορετικές γεύσεις του είναι σχεδόν για κάθε περίσταση. Μερικοί γονείς προσφέρουν ποπ κορν στα νήπια τους, ενώ άλλοι απλώς παραβλέπουν τη στιγμή που το παιδί τους βάζει ένα στο στόμα τους. Αν και αυτό το σνακ μπορεί να φαίνεται αθώο, αποδεικνύεται ότι μπορεί να θέσει τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε τεράστιο κίνδυνο. Οι παιδίατροι συνιστούν ανεπιφύλακτα να μην δίνετε ποπ κορν (και κάποια άλλα φαγητά) σε μικρά παιδιά. Σταφυλόκοκκος σε παιδιά: Τα συμπτώματα και η θεραπεία. Φωτογραφίες – Μεγαλή προσοχή ειδικά τώρα το καλοκαίρι

Η επικίνδυνη επίδραση που μπορεί να έχει ένα ποπ κορν σε ένα μικρό παιδί.

© Shutterstock.com

Ενώ πολλοί γονείς γνωρίζουν τους κινδύνους πνιγμού από μπαταρίες ή μικρά παιχνίδια, οι κοινοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα τρόφιμα είναι ακόμα άγνωστοι σε πολλές μαμάδες και μπαμπάδες. Το 2019 η USA Today μοιράστηκε μια ιστορία μαμάς 3 παιδιών, της οποίας ο 2χρονος γιος έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο αφού έφαγε ποπ κορν μαζί με την οικογένεια.

Το αγόρι έβηχε και είχε πυρετό. Μετά από εξέταση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το αγόρι εισέπνευσε το ποπ κορν στους πνεύμονές του, γεγονός που προκάλεσε φλεγμονή. Οι γιατροί αφαίρεσαν το κομμάτι ποπ κορν από τους πνεύμονες του παιδιού και αυτή η ιστορία είχε αισιο τέλος.

Οι παιδίατροι δεν συνιστούν να δίνετε ποπ κορν και κάποια άλλα προϊόντα σε παιδιά κάτω των 4 ετών και είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

Γιατί τα 4 χρόνια είναι τόσο κρίσιμα.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πνιγμού μέχρι να γίνουν 4 ετών. Μόνο στην ηλικία των 4 ετών τα παιδιά μπορούν να μασήσουν πλήρως την τροφή που τρώνε με τον σωστό τρόπο. Αυτό συμβαίνει επειδή, σε αυτήν την ηλικία, οι γομφίοι τους βγαίνουν και οι δεξιότητές τους στη μάσηση είναι αρκετά καλές για να κόψουν την τροφή σε μικρότερα κομμάτια για κατάποση.

Επιπλέον, τα μικρότερα παιδιά μπορούν εύκολα να αποσπαστούν από τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους, γεγονός που αυξάνει επίσης τον κίνδυνο πνιγμού τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νήπια και τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να βοηθιούνται όταν τρώνε. Το περπάτημα, το τρέξιμο, το γέλιο ή η ομιλία ενώ τρώνε, καθώς και το να τρώνε πολύ γρήγορα, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πνιγμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Μερικές άλλες τροφές που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.

© Shutterstock.com

Δυστυχώς, το ποπ κορν δεν είναι το μόνο φαγητό που παρουσιάζει κίνδυνο πνιγμού για τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με παιδιάτρους, εκτός από ποπ κορν, δεν πρέπει να δίνετε στα μικρά παιδιά τις ακόλουθες τροφές:

  • Χοτ ντογκ
  • Σκληρή καραμέλα
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Ωμά καρότα
  • Μήλα
  • Ολόκληρες ρώγες σταφυλιού
  • Φυστικοβούτυρο
  • Marshmallows και τσίχλες

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Γαργαλάτε τα Παιδιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Νερό Καρύδας και 7 Βραζιλιάνικα Μυστικά Ομορφιάς που Αναστρέφουν τη Γήρανση

Νερό Καρύδας και 7 Βραζιλιάνικα Μυστικά Ομορφιάς που Αναστρέφουν τη Γήρανση

επαναφορά ξεραμένων Play-Doh,ξεραμένες πλαστελίνες Play-Doh,κόλπα,χρήσιμα,

Πώς να Επαναφέρετε Ξεραμένες Πλαστελίνες Play-Doh