in , , , , ,

Μαύρα Τρίγωνα στα Δόντια: Τι Είναι και τι να Κάνετε για Αυτά

μαύρα τρίγωνα στα δόντια,κενά στα δόντια,φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,συμβουλές υγείας,υγεία,
μαύρα τρίγωνα στα δόντια,κενά στα δόντια,φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,συμβουλές υγείας,υγεία,

Εάν σκέφτεστε να ισιώσετε τα δόντια σας επειδή είναι επικαλυπτόμενα, συνωστισμένα ή στραβά, μπορεί να σας έχουν πει για μαύρα τρίγωνα. Τι είναι όμως τα μαύρα τρίγωνα; Εδώ θα σας εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Είναι το Κενό Ανάμεσα στα Δόντια σας Σημάδι Καλής ή Κακής Τύχης;

Μαύρα Τρίγωνα στα Δόντια: Τι Είναι και τι να Κάνετε για Αυτά

Τι προκαλεί τα μαύρα τρίγωνα

Τα μαύρα τρίγωνα είναι φυσικά κενά μεταξύ των δοντιών λόγω των δύο τριγωνικών δοντιών που ακουμπούν το ένα το άλλο.

Είναι φυσιολογικό να έχετε μαύρα τρίγωνα;

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο British Dental Journal, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για το σχηματισμό μαύρων τριγώνων:

  • Ο χώρος μεταξύ των δοντιών
  • Αποκλίνουσες ρίζες που προέρχονται από μετα-ορθοδοντικές θεραπείες
  • Ηλικία
  • Βιότυπος των ούλων και/ή ουλίτιδα

Εκτός από αυτά, η μη τήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής, το κάπνισμα, ακόμη και η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποχώρηση των ούλων – δημιουργώντας περισσότερο ανεπιθύμητο χώρο μεταξύ των δοντιών.

Κίνδυνοι και οφέλη για την υγεία

Παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό ως καθαρά οδοντιατρικό καλλυντικό ζήτημα, μπορεί επίσης να είναι μαγνήτης τροφίμων! Έτσι είναι εύκολη η συσσώρευση πλάκας ανάμεσα στα κενά των δοντιών, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη πιθανότητα τερηδόνας ή ακόμα και αποστημάτων.

Είναι απολύτως φυσιολογικά και κάποιο είδος απόστασης είναι πάντα φυσικό και ακόμη και ευεργετικό. Αυτός ο τύπος κενού μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητας καθαρισμού, της υγείας των ούλων και της συνολικής οδοντικής υγιεινής. Τ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ποιο σχήμα δοντιού πιθανότατα θα προκαλέσει μαύρα τρίγωνα

Δεν οδηγούν όλα τα σχήματα των δοντιών στο σχηματισμό μαύρων τριγώνων, επομένως ανάλογα με την ατομική σας οδοντική δομή, μπορεί να τα έχετε ή να μην τα έχετε. Αλλά ξέρατε ότι είναι στην πραγματικότητα λιγότερο συνηθισμένο να μην υπάρχουν καθόλου κενά;

Κενά ή καθόλου κενά, αυτό συχνά οφείλεται στο σχήμα των δοντιών, το οποίο γενικά εμπίπτει σε μία από τις 3 κατηγορίες – ορθογώνιο, οβάλ ή τριγωνικό σχήμα. Ακολουθεί μια επισκόπηση και εξήγηση των τριών κύριων σχημάτων των δοντιών, ώστε να μπορείτε να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκουν τα δόντια σας και ποιος τύπος μαύρου τριγώνου, εάν υπάρχει, είναι φυσικός για τον τύπο των δοντιών σας.

Ορθογώνιο σχήμα δοντιού

Τα ορθογώνια δόντια έχουν ευθείες παράλληλες άκρες, έτσι ώστε τα δόντια να εφαρμόζουν το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά στο πάνω ή στο κάτω μέρος. Επομένως, τα δόντια με ορθογώνιο σχήμα δεν δημιουργούν χώρο μεταξύ των δοντιών (τα δόντια εφάπτονται κατά μήκος μεγάλου μέρους της επιφάνειας).

Δείτε ακόμη Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Αλόη στα Δόντια και τα Ούλα σας

Οβάλ σχήμα δοντιού

Τα δόντια σε σχήμα οβάλ έχουν στρογγυλεμένες άκρες στο κάτω μέρος, επομένως υπάρχει ένας χώρος στο κάτω μέρος των άκρων όπου εφάπτονται – αυτό ονομάζεται πολεμίστρα. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι επίσης λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν σε αυτό το σχήμα, καθώς οι κορυφές των δοντιών εξακολουθούν να ταιριάζουν το ένα δίπλα στο άλλο αρκετά σφιχτά.

Τριγωνικό σχήμα δοντιού

Τα τριγωνικά δόντια έχουν κεκλιμένες άκρες ακριβώς όπως ένα τρίγωνο, έτσι ώστε όταν τα δόντια ακουμπούν στο κάτω άκρο (την ευρύτερη άκρη), δημιουργείται ένα κενό μεταξύ των επάνω δοντιών. Αυτό το κενό είναι αυτό που ονομάζουμε μαύρο τρίγωνο.

Το σχήμα των δοντιών έχει μεγάλη επίδραση στη συνολική εμφάνιση του χαμόγελου σας και στην υγεία των δοντιών σας. Εάν τα κενά σας ενοχλούν, πιθανότατα θα αναρωτηθείτε “μπορούν να διορθωθούν τα μαύρα τρίγωνα στα δόντια;” Σίγουρα!

Μπορούν να διορθωθούν τα μαύρα τρίγωνα στα δόντια;

Λοιπόν, πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μαύρα τρίγωνα; Υπάρχουν 2 κύριοι τρόποι αφαίρεσής τους: IPR και καλλυντική συγκόλληση.

Interproximal Reduction (IPR)

Εάν αυτό σας ενοχλεί πάρα πολύ, ο οδοντίατρός σας μπορεί να εφαρμόσει κάτι που ονομάζεται ενδοεγγύς μείωση ή IPR.

Μια μικρή ποσότητα του δοντιού σας λιμάρεται παρέχοντας αρκετό χώρο για να ταιριάζουν τα δόντια σας μεταξύ τους.

Καλλυντική συγκόλληση

Εναλλακτικά, εάν τα κενά είναι πολύ μεγάλα, μπορείτε να κάνετε καλλυντική συγκόλληση, η οποία ουσιαστικά γεμίζει το κενό με λευκό υλικό, το οποίο σκληραίνει κάτω από ένα φως UV για να μοιάζει με το πραγματικό σας δόντι.

Μπορεί να εμφανιστούν μαύρα τρίγωνα μετά την ορθοδοντική θεραπεία;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Μετά την ορθοδοντική θεραπεία, τα δόντια σας θα πρέπει να έχουν φτάσει στη βέλτιστη, πιο ίσια θέση τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μικρό μαύρο τρίγωνο μπορεί να εμφανιστεί ανάμεσα στα δόντια ως αποτέλεσμα του τριγωνικού σχήματος των δοντιών. Μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος και είναι ένα πολύ φυσιολογικό αποτέλεσμα στην ορθοδοντική θεραπεία. Η ύπαρξη μικρών κενών μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της σωστής οδοντικής υγείας, καθώς το βούρτσισμα και το νήμα τείνουν να εισχωρούν ευκολότερα!

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 6 Καθημερινές Συνήθειες που τα Δόντια σας θα σας Ευγνωμονούν που Υιοθετήσατε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επικίνδυνοι σωματικοι πόνοι,συμβουλές υγείας,υγεία,

Σωματικοί Πόνοι: Οι 10 πιο Επικίνδυνοι που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Αγνοήσετε!

θόλωμα παραθύρων αυτοκινήτου,συμβουλές για το αυτοκίνητο,κόλπα,χρήσιμα,

Ώρα Να Ξεχάσεις το Θόλωμα Των Τζαμιών Στο Αυτοκίνητο Με Αυτό το Ιδιοφυές Κόλπο