in , , ,

Το πλυντήριο πιάτων βγάζει θαμπά τα ποτήρια: Τα κόλπα που θα σε σώσουν και πώς καθαρίζουν

Το πλυντήριο πιάτων βγάζει θαμπά τα ποτήρια: Τα κόλπα που θα σε σώσουν
Το πλυντήριο πιάτων βγάζει θαμπά τα ποτήρια: Τα κόλπα που θα σε σώσουν

Τι να κάνω για να μην βγαίνουν θαμπά τα ποτήρια από το πλυντήριο πιάτων χωρίς στίγματα και άλατα; Ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ τους αναγνώστες μας. Αυτά τα κόλπα θα μας βοηθήσουν να βγαίνουν τα ποτήρια λαμπερά και χωρίς στίγματα.

Τα περισσότερα νοικοκυριά πλέον έχουν πλυντήριο πιάτων για μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα. Ακόμη και οι πιο παραδοσιακές νοικοκυρές, έχουν πλυντήριο πιάτων. Όμως πολύ συχνά παραπονιούνται, ότι το πλυντήριο πιάτων βγάζει τα ποτήρια θαμπά.

Πώς καθαρίζουν τα θαμπά ποτήρια από το πλυντήριο πιάτων

Κάνουμε κάτι λάθος εμείς; Κι αν ναι, ποια είναι τα έξυπνα κόλπα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για να κάνει το πλυντήριο πιάτων σωστά την δουλειά του και τα ποτήρια μας να βγαίνουν πεντακάθαρα και λαμπερά; Διαβάστε παρακάτω:

Οι αιτίες που θα θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων

Αν δεν καταλάβεις το πρόβλημα δεν μπορείς και να δώσεις λύση. Έτσι προτού μοιραστούμε μαζί σας τα έξυπνα κόλπα μας, είναι σωστό να σας εξηγήσουμε γιατί το πλυντήριο πιάτων βγάζει τα ποτήρια θαμπά. Η πιο βασική αιτία είναι το σκληρό νερό, δηλαδή το νερό με πολλά άλατα.

Δείτε ακόμα 6 μυστικά των γιαγιάδων για τις δουλειές του σπιτιού που οι νέες νοικοκυρές δεν γνωρίζουν

Το σκληρό νερό περιέχει συστατικά που εγκαθίστανται στο εσωτερικό του πλυντηρίου και επιβαρύνουν την λειτουργία του. Αν συνδυάσουμε το σκληρό νερό με την συγκέντρωση υπολειμμάτων, την συχνότητα χρήσης και την ποιότητα των υλικών, τα ποτήρια θαμπώνουν στο πλυντήριο.

Δείτε ακόμη Γνωρίζετε πώς να Γεμίσετε Σωστά ένα Πλυντήριο Πιάτων – ο Τρόπος του TikTok!

έξυπνα-κόλπα-για-τα-θαμπά ποτήρια-από-το-πλυντήριο πιάτων-

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Photo via: athensmagazine.gr

Τοποθετήστε ένα μπολάκι λευκό ξύδι στο πλυντήριο πιάτων

Αρχικά γεμίζουμε ένα μπολάκι με λευκό ξύδι και το τοποθετούμε στο κέντρο της συσκευής. Στην συνέχεια βάζουμε σε λειτουργιά την συσκευή στο πρόγραμμα της κανονικής πλύσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο κόλπο και για προληπτικούς λόγους, χωρίς αναγκαστικά τα ποτήρια σου να βγαίνουν θαμπά.

Πλύνε τα ποτήρια στο χέρι με λευκό ξύδι

Αν κάποια μέρα δεν έχεις διάθεση να κάνεις ολόκληρη διαδικασία με λευκό ξύδι στο πλυντήριο πιάτων, μπορείς να κάνεις μία εξαίρεση και να πλύνεις στο χέρι τα θαμπά σου ποτήρια με λευκό ξύδι. Έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

Φτιάξτε ένα μείγμα από απορρυπαντικό για τα πιάτα, λευκό ξύδι και καυτό νερό

Μπορείτε να αναμείξετε λίγο υγρό πιάτων, λευκό ξύδι και καυτό νερό. Ανακατέψτε και βουτήξτε το σφουγγάρι στο μείγμα. Τρίψτε τα θαμπά ποτήρια και στην συνέχεια ξεπλένετε.

έξυπνα-κόλπα-για-τα-θαμπά ποτήρια-από-το-πλυντήριο πιάτων-

Photo via: athensmagazine.gr

Γυάλισε τα ποτήρια με λευκό ξύδι

Μπορείς επίσης να βουτήξεις μία πετσέτα σε ένα μπολ με ζεστό νερό λευκό ξύδι. Στην συνέχεια σκουπίζετε με την πετσέτα τα ποτήρια και τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό το κόλπο βοηθάει τα ποτήρια που είναι πολύ θαμπά και το πλυντήριο πιάτων δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό, ακόμη κι αν κάνατε το κόλπο με το ξύδι.

Γέμισε τον νεροχύτη σου με νερό και λευκό ξύδι

Τέλος μπορείτε να γεμίσετε τον νεροχύτη σας με καυτό νερό και διαλύστε μέσα στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων με μία κούπα λευκό ξύδι. Στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα στο μείγμα τα ποτήρια, τα οποία θέλουμε να καλύπτονται πλήρως.

Τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά τουλάχιστον και συνέχεια τα ξεβγάζετε με ζεστό νερό. Τα στεγνώνετε με μία βαμβακερή μαλακή πετσέτα. Και αυτό το κόλπο είναι χρήσιμο στις ακραίες περιπτώσεις.

Βάλτε στο πλυντήριο πιάτων αλάτι για να μαλακώσει το νερό

Το πλυντήριο πιάτων βγάζει θαμπά τα ποτήρια: Τα κόλπα που θα σε σώσουν

Μπορείς να τοποθετήσεις αλάτι πλυντήριο για να μαλακώσει το σκληρό νερό. Έτσι δεν θα δημιουργούνται αποθέσεις αλάτων που εμποδίζουν την δράση τους απορρυπαντικού και την διανομή του νερού.

Κάνε συχνή συντήρηση στο πλυντήριο πιάτων

Αν το πλυντήριο πιάτων θέλεις να λειτουργεί σωστά θα πρέπει κι εσύ να το προσέχεις. Οπότε, η συχνή του συντήρηση, ύστερα από τις σωστές συμβουλές ειδικών και κατασκευαστών, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο σωστά λειτουργεί η συσκευή σου.

Μην ξεχνάς ότι τα θαμπά ποτήρια και πιάτα, δείχνουν ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά. Αν θέλεις λοιπόν να είσαι 100% για την αποδοτικότητά του, θα πρέπει να κάνεις συντήρηση κάθε 6 μήνες. Έτσι θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και η συσκευή σου θα αντέξει για πολλά χρόνια.

έξυπνα-κόλπα-για-τα-θαμπά ποτήρια-από-το-πλυντήριο πιάτων-

via daddy-cool

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 113

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

κινητό τηλέφωνο στην τουαλέτα,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

Αφού Διαβάσετε Αυτό Δεν Θα Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά το Κινητό Τηλέφωνο στην Τουαλέτα

φλοράλ διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες φλοράλ διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση με φλοράλ μοτίβα,διακόσμηση,

40 Ιδέες Διακόσμησης Υπνοδωματίου με Φλοράλ Μοτίβα