in , , , , ,

Αυτοί Είναι οι Αηδιαστικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει να Φοράτε ΠΟΤΕ Παπούτσια στο Σπίτι

παπούτσια στο σπίτι,Clostridium Difficile,Escherichia coli,βακτήρια στο σπίτι,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,
παπούτσια στο σπίτι,Clostridium Difficile,Escherichia coli,βακτήρια στο σπίτι,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

Εάν το να φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι σας είναι συνήθεια, σκεφτείτε σοβαρά να το σταματήσετε. Θα σώσει εσάς και την οικογένειά σας από χιλιάδες βακτήρια που δεν ξέρατε καν ότι φέρατε στο σπίτι σας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο υγιεινή κατάσταση διαβίωσης. Σχεδόν Όλοι Ξεχνάνε να Πλύνουν ΑΥΤΟ το Ρούχο και Μπορεί να σας Αρρωστήσει!

Αυτοί Είναι οι Αηδιαστικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει να Φοράτε ΠΟΤΕ Παπούτσια στο Σπίτι

Φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατάτε στο δρόμο, να απολαμβάνετε το δροσερό αεράκι και να λαμβάνετε λίγη βιταμίνη D από τον ήλιο. Κοιτάζετε το έδαφος με προσοχή σε κάθε φύλλο και χώμα που αγγίζουν τα παπούτσια σας; Πιθανότατα όχι, σωστά;

Λοιπόν, δείτε τι μαζεύουν τα παπούτσια σας.

Μια λέξη: Βακτήρια. Πιο συγκεκριμένα, τα παπούτσια σας είναι μαγνήτες για E. coli, όπως περιττώματα πουλιών, σκουπίδια και δάπεδα δημόσιας τουαλέτας για να αναφέρουμε μερικά. Τα πεσμένα φύλλα έχουν επίσης πολλά βακτήρια, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα δείτε.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παπούτσια σας έχουν κατά μέσο όρο 421.000 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων και αν πατήσετε το πόδι σας στο σπίτι με τα παπούτσια σας, μεταφέρετε το 90-99% αυτών. Δεν χρειάζεται καν να κάνετε τα μαθηματικά για να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλά βακτήρια στο σπίτι σας μόνο και μόνο από το να φοράτε τα παπούτσια σας σε εσωτερικούς χώρους.

E. Coli και οι επιβλαβείς επιπτώσεις του

Εάν από αυτά τα βακτήρια, το E. coli (Escherichia coli) ζει στα έντερα σας και μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, εντερικά προβλήματα και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν κοιλιακές κράμπες, διάρροια (που μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία και συνεχής κόπωση. Ο τρόπος με τον οποίο μολύνεστε είναι όταν καταπίνετε έστω και μια μικρή ποσότητα του βακτηρίου E. coli.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τώρα μάλλον σκέφτεστε, ότι είναι πολλά που μπορούν να προέλθουν από τη σόλα ενός παπουτσιού. Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο από εκατοντάδες χιλιάδες βακτήρια που μεταφέρονται από αυτό αλλά κάνετε λάθος, χειροτερεύει.

Δείτε ακόμη Τα πλαστικά παπάκια του μπάνιου κρύβουν ιδιαίτερα επικίνδυνα βακτήρια

Το Clostridium Difficile μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή

Μια νέα μελέτη στο Χιούστον του Τέξας διαπίστωσε ότι τα παπούτσια σας φέρουν ένα επιβλαβές βακτήριο που ονομάζεται C difficile (Clostridium difficile), το οποίο προκαλεί απειλητική για τη ζωή φλεγμονή του παχέος εντέρου. Προηγουμένως, πίστευαν ότι συνήθως υπάρχει σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Όταν πήραν 2538 δείγματα, μόνο 448 προέρχονταν από νοσοκομεία.

Στα υπόλοιπα δείγματα διαπιστώθηκε ότι αυτό το βακτήριο βρέθηκε σε παπούτσια από πάρκα, αλυσίδες καταστημάτων, εστιατόρια γρήγορου φαγητού και εμπορικά καταστήματα. Επιπλέον, βρήκαν ίχνη αυτού του βακτηρίου στα σπίτια των ανθρώπων μέσω των παπουτσιών τους. Κατά μέσο όρο, το 25% των παπουτσιών των ανθρώπων φέρει αυτό το βακτήριο.

Συμπτώματα του C. Difficile

Περίπου 500.000 άνθρωποι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αρρωσταίνουν από το C. difficile και το ποσοστό έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή η μόλυνση γίνεται επίσης πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Άτομα σοβαρά μολυσμένα με C. Difficile αφυδατώνονται μαζί με συμπτώματα πυρετού, αίματος ή πύου στα κόπρανα, πρησμένη κοιλιά, γρήγορο καρδιακό ρυθμό και πολλά άλλα.

Επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν έχετε τρεις ή περισσότερες υδαρείς κενώσεις την ημέρα και τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από δύο ημέρες.

Η λύση για να αποφύγετε τη μεταφορά βακτηρίων στο σπίτι σας

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε τη μεταφορά αυτών των βακτηρίων στο σπίτι σας, αφαιρώντας απλά τα παπούτσια σας προτού εισέλθετε στον χώρο σας. Αν προτιμάτε να τα σκουπίσετε σε ένα χαλάκι, μην το κάνετε!

Ακριβώς επειδή σκουπίζετε την ορατή βρωμιά δεν σημαίνει ότι τα παπούτσια σας είναι απαλλαγμένα από βακτήρια. Αυτό που κάνει είναι να προσθέτει περισσότερα βακτήρια στο χαλάκι σας ή ενδεχομένως να μαζεύει περισσότερη βρωμιά για να μεταφέρουν τα παπούτσια σας.

πηγή φωτογραφίας / φώτο Image by freepic.diller / Freepik

Δείτε επίσης Το “Λοφίο Της Τουαλέτας”:Πόσο Κακό Είναι Τελικά Να Μην Κατεβάζετε Το Καπάκι Της Τουαλέτας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόψιμο καπνίσματος,στέβια και κάπνισμα,συμβουλές υγείας,υγεία,

Αυτό το Βότανο θα σας Βοηθήσει να Κόψετε το Κάπνισμα

λεκέδες σάλτσας στα ρούχα,καθαρισμός λεκέδων σάλτσας,ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πως να Καθαρίσετε Λεκέδες Σάλτσας στα Ρούχα Χωρίς Πλυντήριο