in , , , ,

9 Υπερτροφές για Παιδιά

9 Υπερτροφές για Παιδιά
9 Υπερτροφές για Παιδιά

Τα πατατάκια, τα cupcakes και πολλές άλλες όχι και τόσο ευγενείς διατροφικές τροφές θα βρουν το δρόμο τους στο στόμα του παιδιού σας. Αν αφεθούν στην τύχη τους, πολλά παιδιά δεν θα έτρωγαν τίποτα που δεν βγήκε από ένα κουτί πίτσας ή ζυμαρικών. Αλλά αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για να βεβαιωθείτε ότι τα γεύματα που σερβίρετε είναι γεμάτα με όσο το δυνατόν περισσότερες υγιεινές τροφές. 11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν

9 Υπερτροφές για Παιδιά

Αυγά

Τα αυγά προσφέρουν πρωτεΐνη και είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά βιταμίνη D, η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο. Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται χορτασμενα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Νιφάδες βρώμης

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε νιφάδες βρώμης είναι πιο ικανά να συγκεντρωθούν και να προσέχουν στο σχολείο. Τα πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη, αφομοιώνονται αργά, παρέχοντας στα παιδιά μια σταθερή ροή ενέργειας.

Φρούτα

Κάθε φρούτο είναι καλό για το παιδί σας, παρέχοντας απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Τα φρούτα έχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες κρατούν τα παιδιά υγιή. Για να αποκομίσετε τα θρεπτικά οφέλη, στοχεύστε να τρώνε μια ποικιλία φρούτων, όπως μούρα, πεπόνι, ακτινίδια και πορτοκάλια.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αποτελούνται από υγιή λιπαρά, τα οποία χρειάζονται τα παιδιά για την ανάπτυξη καθώς και για την υγεία της καρδιάς. Το να έχετε λίγο «καλό» λίπος το πρωί δίνει στα παιδιά σας μια έκρηξη ενέργειας.

Δείτε ακόμη Αυτή Είναι η πιο Επικίνδυνη Λευκή Ουσια που Τρώμε Καθημερινά και ΔΕΝ Είναι Ζάχαρη ή Αλάτι – Κάθε Μέρα Στο Πιάτο Μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γάλα

Οι πρωτεΐνες και το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν καύσιμο για τον εγκέφαλο και το σώμα. Η πρωτεΐνη βοηθά στην οικοδόμηση του εγκεφαλικού ιστού, ενώ το ασβέστιο του γάλακτος διατηρεί γερά τα οστά και τα δόντια των παιδιών

Μύρτιλλα

Έχουν καταταχθεί μεταξύ των πιο υγιεινών φρούτων εδώ και χρόνια. Τώρα, η έρευνα δείχνει ότι εκτός από την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη και τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, τα μύρτιλα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του σπλαχνικού «τοξικού» λίπους στην κοιλιά – έναν τύπο λίπους που έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο. Τρόποι για να τα βάλετε στη διατροφή του παιδιού σας: Αποτελούν μια φυσική επιλογή πρωινού (π.χ. σε ένα μπολ με γκρανόλα και γάλα) και είναι επίσης υπέροχα σε καλοκαιρινές σαλάτες και επιδόρπια. Δοκιμάστε να φτιάξετε γρανίτες καταψύχοντας ένα μείγμα από πουρέ μύρτιλων, γιαούρτι και λίγο μέλι (μετά την ηλικία του 1).

Ντομάτες

Είναι γεμάτες με λυκοπένιο – μια ουσία που προστατεύει από πολλούς καρκίνους. Το μαγείρεμα της ντομάτας τις κάνει ακόμα πιο υγιεινές γιατί η θερμότητα απελευθερώνει το λυκοπένιο. Ο συνδυασμός τροφών με ντομάτες με καλά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, βοηθά το σώμα να απορροφήσει περισσότερο.

Οι σάλτσες για πίτσα και ζυμαρικά είναι προφανείς επιλογές ή προσθέστε σάλτσα ντομάτας σε κεφτεδάκια αν χρειάζεται να τις κρύψετε.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Περιέχει υγιή βακτήρια που είναι γνωστό ότι ενισχύουν την ανοσία και βοηθούν την πέψη και έχει δύο έως τρεις φορές περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερη ζάχαρη από το κανονικό γιαούρτι. Προσθέστε λίγο μέλι (μετά το 1 έτος) για γλυκύτητα, λίγο σιρόπι σφενδάμου ή δοκιμάστε λίγο σιρόπι αγαύης (ένα γλυκαντικό με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη).

Λάχανο

Έχει μια ήπια γεύση και τραγανή γεύση που αρέσει στα παιδιά περισσότερο από τα συνηθισμένα χόρτα για σαλάτες. Και τα σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο και το λάχανο περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο για πολλούς τύπους καρκίνου, καθώς και βελτιώνουν την πέψη. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το σώμα ενεργοποιώντας την απελευθέρωση ενζύμων των οποίων η δουλειά είναι να τις απομακρύνουν. Φτιάξτε λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών. Ψιλοκόψτε και ρίξτε το σε σούπες ή ασιατικά πιάτα με ζυμαρικά.

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης Τροφική Δηλητηρίαση από Ξαναζεσταμένα Φαγητά: Πως να Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΕΦΕΤ: Ανάκληση Για γνωστά Μπισκότα - Μην τα Καταναλώσετε

ΕΦΕΤ: Ανάκληση Για γνωστά Μπισκότα – Μην τα Καταναλώσετε

φωτογραφία μωρού στο πορτοφόλι,συμβουλές,χρήσιμα,περίεργα,

Γιατί Πρέπει να Έχετε Πάντα μια Φωτογραφία Μωρού στο Πορτοφόλι σας – Έρευνα Αποκαλύπτει