Επαναχρησιμοποιούμενο Μπουκάλι Νερού: Μπορεί Να σας Αρρωστήσει;

Το πλύσιμο του επαναχρησιμοποιούμενου μπουκαλιού νερού σας μπορεί να είναι μια εύκολη δουλειά που συχνά παραβλέπετε—μέχρι να παρατηρήσετε ένα δαχτυλίδι από αφρούς στο καπάκι. Τίθεται το ερώτημα: μπορεί το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού να σας αρρωστήσει αν ξεχάσετε να το πλύνετε; Το Ξαναζεσταμένο Ρύζι Μπορεί να σας Αρρωστήσει αν ΔΕΝ Κάνετε Αυτό

Shana Novak//Getty Images

Το πρόβλημα, είστε εσείς. Πιο συγκεκριμένα, τα βακτήρια του στόματός σας. Αυτοί οι γλοιώδεις δακτύλιοι που μπορεί να παρατηρήσετε στο χείλος ή στο στόμιο του μπουκαλιού σας είναι βιοφίλμ και υπάρχουν επειδή τα βακτήρια από το στόμα σας παράγουν «ένα κολλώδες υπόλειμμα που ονομάζεται εξωπολυσακχαρίτης». Αυτό το υπόλειμμα «επιτρέπει στα βακτήρια να κολλήσουν και να αναπτυχθούν σε αυτό το σημείο».

Αλλά τα βιοφίλμ δεν είναι αναπόφευκτα γεγονότα της ζωής που πρέπει να αποδεχτείτε. Απλά καθαρίζετε τακτικά το μπουκάλι σας. Εάν το χρησιμοποιείτε καθημερινά, θα πρέπει να το ξεπλένετε και να το γεμίζετε με πολύ ζεστό νερό κάθε μέρα.

Στη συνέχεια, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων για να καθαρίσετε το μπουκάλι σας και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για μπουκάλια για να πλύνετε το καλαμάκι (αν έχει) και το εσωτερικό. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού των βιοφίλμ.

Δείτε ακόμη Τα 2 Λάθη με την Οδοντόβουρτσα που Μάλλον Κάνετε

Φυσικά, κάθε φορά που παρατηρείτε μια φοβερή μυρωδιά ή άγνωστη γεύση από το μπουκάλι σας, είναι σημάδι ότι πρέπει να το πλύνετε καλά. Όσον αφορά τα μικρόβια στα μπουκάλια νερού σας, μάλλον δεν πρόκειται να σας αρρωστήσουν. Ως επί το πλείστων, είναι τα μικρόβια σας και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να αρρωστήσετε από αυτά.

Related Post

Αλλά αν μοιράζεστε το μπουκάλι σας με τους φίλους ή την οικογένειά σας και παρουσιάζουν σημάδια αναπνευστικής νόσου όπως βήχα, καταρροή ή κρίσεις φτερνίσματος, αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση. Η πιο πιθανή οδός μεταφοράς μόλυνσης είναι τα σωματικά υγρά και το σάλιο είναι πολύ καλό.

Όσον αφορά το πλύσιμο του μπουκαλιού νερού σαν επαγγελματίας, θα πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε σκληρά χημικά ή λειαντικά γιατί θα μπορούσαν να καταστρέψουν το μπουκάλι και τυχόν ρωγμές θα μπορούσαν να γίνουν κρησφύγετα μούχλας. Ελέγξτε τις οδηγίες του μπουκαλιού νερού σας για να δείτε εάν πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Εάν είναι, τοποθετήστε το στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων αλλά παρόλα αυτά αφαιρέστε τα πιο περίπλοκα μέρη για να τα πλύνετε στο χέρι.

Όταν πλένετε το μπουκάλι με τα χέρια σας, ακολουθήστε αυτά τα τρία βήματα:

Crispin la valiente//Getty Images
  • Ξεκινήστε ξεπλένοντας το μπουκάλι με ζεστό νερό και στη συνέχεια πλύντε το καλά με ένα ήπιο υγρό πιάτων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο επιστόμιο, το καπάκι και τυχόν δυσπρόσιτες περιοχές. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για μπουκάλια για να τρίψετε το εσωτερικό και το καλαμάκι.
  • Μετά το πλύσιμο, ξεπλύνετε καλά το μπουκάλι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολυμάνετε το μπουκάλι μουλιάζοντάς το σε διάλυμα νερού και λευκού ξιδιού (1 μέρος ξίδι σε 3 μέρη νερό) για περίπου 5 λεπτά. Ξεπλύνετε ξανά με ζεστό νερό.
  • Στεγνώστε πλήρως το μπουκάλι στον αέρα. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, επομένως αφήστε το να στεγνώσει τελείως στον αέρα πριν βιδώσετε το καπάκι ή το αποθηκεύσετε.

Κάντε αυτή τη διαδικασία των τριών βημάτων μία φορά την εβδομάδα για βαθύ καθαρισμό ώστε να πίνετε νερό ευχάριστα και με ασφάλεια.

πηγή / Alexander Raths/iStock/Thinkstock

Δείτε επίσης Ο Κίνδυνος Από Τις Λάμπες LED Και Το Μπλε Φως Που θα Σας Αφήσουν Με Το Στόμα Ανοιχτό – Βλαβερά Για Την Υγεία

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα