Φθηνά Γλυκαντικά Στο Μέλι: Σχεδόν οι Μισές Συσκευάσεις Μελιού Περιείχαν κυρίως Σιρόπι Ρυζιού, Σίτου ή Ζαχαρότευτλων σε Έρευνα

Οι παραγωγοί μελιού «νερώνουν» κρυφά το μέλι τους με φθηνά σιρόπια που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να εντοπιστούν. Μια νέα μέθοδος δοκιμής αποκάλυψε ότι σχεδόν το μισό από το μέλι που πωλείται στην Αυστραλία, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς μελιού στον κόσμο, είναι αραιωμένο με φθηνά γλυκαντικά όπως σιρόπι ρυζιού, σιρόπι σιταριού και σιρόπι ζαχαρότευτλων. Μέλι η μαγική τροφή: 15 Χρήσεις για το Μέλι που Λίγοι Γνωρίζουν

Σχεδόν οι Μισές Συσκευάσεις Μελιού Περιείχαν κυρίως Σιρόπι Ρυζιού, Σίτου ή Ζαχαρότευτλων σε Έρευνα

12 από τα 28 δείγματα μελιού που ελήφθησαν από παντοπωλεία σε όλη τη χώρα και δοκιμάστηκαν σε ένα αξιόπιστο εργαστήριο στη Γερμανία αποδείχθηκαν ως επί το πλείστον κάποια μορφή φθηνού σιροπιού ζάχαρης, όχι μέλι. Το τρομακτικό είναι ότι όλες αυτές οι μάρκες μελιού είχαν περάσει τις επίσημες δοκιμές γνησιότητας της κυβέρνησης.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι παραγωγοί μελιού έχουν γίνει πιο ικανοί στο να ξεφεγουν από τις δοκιμές, εξηγούν οι ερευνητές.

Οι επίσημες, διεθνώς αποδεκτές, δοκιμές ελέγχουν μόνο μέλι νοθευμένο με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και ζάχαρη καλαμποκιού.

Οι παραγωγοί έμαθαν ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί η διαφορά μεταξύ σιροπιού ρυζιού, σιροπιού ζαχαρότευτλων και μελιού. Αλλά η νέα τεχνολογία που ονομάζεται Πυρηνικός Μαγνητικός Συντονισμός (NMR) μπορεί.

Το εργαστήριο Quality Services International της Γερμανίας διεξήγαγε και τους δύο τύπους δοκιμών.

Ενώ και τα 28 δείγματα πέρασαν το επίσημο κυβερνητικό τεστ σακχάρου C4, μόνο 14 πέρασαν τις δοκιμές NMR.

«Το τεστ C4 ανιχνεύει τα περισσότερα νοθευμένα μέλια, επειδή τα περισσότερα από τα φτηνά σιρόπια ζάχαρης που χρησιμοποιούνται προέρχονταν από φυτά C4, όπως καλαμπόκι και ζαχαροκάλαμο», εξηγεί η μοριακή διατροφολόγος Emma Beckett από το Πανεπιστήμιο του Newcastle.

«Αλλά τα νεότερα υποκατάστατα, όπως το ρύζι, το σιτάρι και τα σιρόπια τεύτλων, προέρχονται από φυτά C3 και έτσι δεν ανιχνεύονται».

«Το νοθευμένο μέλι υπήρχε πάντα, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα λόγω των ανθρώπων που χρησιμοποιούν όλο και πιο περίπλοκες μεθόδους, επομένως είναι πιο περίπλοκο να εντοπίστει», είπε.

Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι ένα επιπλέον 27% των άλλων αυστραλιανών εμπορικών σημάτων μελιού είχαν νοθευτεί με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή σιρόπι καλαμποκιού, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο δοκιμής C4.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

Related Post

Οι νοθευμένες μάρκες ήταν εκείνες που είχαν εισαγόμενο μέλι, συνήθως από την Κίνα, αναμεμειγμένο και όχι 100% αυστραλιανό μέλι.

Αν και δεν υπάρχει κανένα πρότυπο ή δοκιμή για την καθαρότητα του μελιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιθανό το πρόβλημα να είναι παρόμοιο ή χειρότερο.

Μια εργαστηριακή ανάλυση του 2011 έδειξε ότι το 76% μελιού που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιέχει γύρη, υποδεικνύοντας ότι πιθανώς προέρχεται παράνομα από την Κίνα, αραιωμένο με φθηνά γλυκαντικά και περιέχει παράνομα αντιβιοτικά.

Η αφαίρεση όλης της γύρης από το μέλι «δεν έχει νόημα», δήλωσε στο Food Safety News ο Mark Jensen, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών Μελιού.

«Η εξάλειψη όλης της γύρης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με υπερφιλτράρισμα και αυτή η διαδικασία φιλτραρίσματος δεν κάνει τίποτα άλλο παρά κοστίζει χρήματα και μειώνει την ποιότητα του μελιού», είπε.

«Ο μόνος λόγος που φιλτράρεται όλη η γύρη είναι να κρύβεται από πού προήλθε αρχικά και το γεγονός είναι ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, αυτή είναι η Κίνα», πρόσθεσε ο μελισσοκόμος Richard Adee.

Η αγορά επωνυμιών με ετικέτα βιολογικών αυξάνει τις πιθανότητες να είναι πραγματικό μέλι. Το εργαστήριο διαπίστωσε ότι το 71% των εμπορικών σημάτων που φέρουν την ετικέτα βιολογικό μελί ήταν πλούσιες σε γύρη.

Ίσως ένας καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το μέλι είναι αληθινό είναι να αγοράσετε ωμό, αφιλτράριστο μέλι.

30 ml ωμού, αφιλτράριστο μέλι περιέχει περίπου 20 βιταμίνες, 18 αμινοξέα, 16 μέταλλα και πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Το ακατέργαστο μέλι είναι μια αντιβακτηριακή, αντιική και αντιμυκητιακή ουσία. Είναι επίσης ιδιαίτερα θρεπτικό. Περιέχει σημαντικές ποσότητες Β2, Β3, Β5, Β6, C, μαγνησίου, καλίου, ασβεστίου, χλωρίου νατρίου, θείου και φωσφορικών αλάτων.

πηγή

Δείτε επίσης Το Ακατέργαστο Μέλι Μανούκα Σκοτώνει Κάθε Βακτήριο Συμπεριλαμβανομένων των Ανθεκτικών στα Αντιβιοτικά Υπερμικροβίων

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Η Θαυματουργή Λύση με Αιθέρια Έλαια για τους Μύκητες Νυχιών Ποδιών

Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More

17 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν 4 Τύποι Γήρανσης και Μπορείτε να Παραμείνετε Νέοι αν Γνωρίζετε το Δικό σας

Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer – Είναι τελικά τόσο αθώο το μαγείρεμα;

Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More

17 Μαΐου, 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα