in , , , , , ,

Μέλι η μαγική τροφή: 15 Χρήσεις για το Μέλι που Λίγοι Γνωρίζουν

χρήσεις μελιού,συμβουλές υγείας,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,ομορφιά,χρήσιμα
χρήσεις μελιού,συμβουλές υγείας,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,ομορφιά,χρήσιμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο εκπληκτικό είναι το μέλι για να γλυκάνει το φαγητό όταν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη ή πόσο τέλεια μαλακώνει τα κέικ και τα μπισκότα. Αλλά το μέλι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια γευστική απόλαυση και έχει δεκάδες άλλες χρήσεις λόγω των θεραπευτικών και αντιβιοτικών ιδιοτήτων του. Δεν είναι περίεργο ότι στην Αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη ουσία. Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Μέλι πριν Κοιμηθείτε

Παρασκευή καραμελών για τον βήχα.

© littlecityfarm / blogspot

Το μέλι καταπραΰνει το βήχα και το πονόλαιμο και μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές καραμέλες. Υπάρχουν εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές που θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Βοηθά στην καταπολέμηση του hangover.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Λόγω του υψηλού επιπέδου φρουκτόζης που περιέχει το μέλι, η κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας ή η διάλυσή του σε τσάι (κάτι που είναι ακόμα καλύτερο, γιατί έτσι ενυδατώνεστε) θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να επεξεργαστεί το αλκοόλ πολύ πιο γρήγορα και να εξουδετερώσει τις τοξίνες σε αυτό. Αυτό θα μπορούσε να αφαιρέσει εντελώς το πρωινό σας hangover ή να επιταχύνει τη διαδικασία να απαλλαγείτε από αυτό.

Scrub και μάσκα προσώπου

© ohthatcurl / blogspot

Γνωρίζατε ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό scrub ή ενυδατική μάσκα για το πρόσωπο; Σε αντίθεση με τα περισσότερα scrub και μάσκες με χημικά, το μέλι είναι φυσικό και αντιβιοτικό. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα βακτήρια και τους ρύπους.

Το μέλι ως αντιβιοτικό

© healthandwellness365.com

Το μέλι μπορεί να εφαρμοστεί σε μια πληγή για να επιταχύνει την επούλωση και να αποτρέψει την εξάπλωση των βακτηρίων. Δοκιμές έχουν δείξει ότι μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση ή ακόμα και να σκοτώσει βακτήρια όπως το E. coli και ο Staphylococcus aureus. Επιπλέον, λόγω της γυροσκοπικής φύσης του, το ωμό μέλι ή το μέλι manuka μπορεί να λειτουργήσει ως αντιβιοτικό εάν εφαρμοστεί απευθείας σε ένα κόψιμο ή πληγή. Όταν αγοράζετε μέλι, να θυμάστε ότι όσο πιο σκούρο είναι το μέλι, τόσο ισχυρότερες είναι οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Βοήθημα διατροφής

© depositphotos.com

Μια πραγματικά απροσδόκητη χρήση του μελιού είναι η χρήση του για να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, κάτι που είναι σπουδαίο για όποιον κάνει δίαιτα. Το πράσινο τσάι επιταχύνει επίσης τον μεταβολισμό σας, οπότε αν το πίνετε με μέλι θα λειτουργήσει ως διπλή ώθηση για το σώμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανακουφίζει από την αϋπνία.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Όσοι υποφέρουν από αϋπνία πρέπει να φάνε ή να πίνουν λίγο μέλι πριν πάνε για ύπνο. Η ζάχαρη που περιέχεται στο μέλι διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που είναι υπεύθυνος για την καλή σας διάθεση που το σώμα σας μετατρέπει σε μελατονίνη, μια σημαντική χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο. Ακόμη περισσότερη μελατονίνη παράγεται όταν ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την τρυπτοφάνη από το μέλι σε σεροτονίνη.

Βοηθά να σβήσουν οι ουλές.

© crystalsrawhoney / wordpress

Εάν έχετε ορατά σημάδια ακμής και θέλετε να γίνουν λιγότερο αισθητές, τρίψτε ένα μείγμα από ίσα μέρη μέλι και λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο στο δέρμα. Καλύψτε αυτή την περιοχή με μια ζεστή κομπρέσα και κρατήστε το μείγμα πάνω στην ουλή για 15 λεπτά για να ανοίξει το χρώμα της.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

Βελτιώνει την όραση.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ειδικοί της Αγιουρβέδα εκτιμούν το μέλι για τη βοήθεια του στη βελτίωση της όρασης. Μπορεί ακόμη και να αφαιρέσει πράγματα από το μάτι εάν το μάτι πλυθεί με ένα μείγμα νερού και μελιού. Το μέλι αναμεμειγμένο με χυμό καρότου (άλλο χρήσιμο προϊόν για την όραση) βοηθά στη θεραπεία της επιπεφυκίτιδας, του γλαυκώματος και της κούρασης όταν περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή μπροστά στην τηλεόραση.

Εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού είναι χρήσιμες για την εξάλειψη της κακοσμίας του στόματος. Αυτή η ασυνήθιστη χρήση του μελιού περιλαμβάνει την ετοιμασία ενός στοματικού διαλύματος που αποτελείται από 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η αναπνοή σας θα έχει το ευχάριστο άρωμα της κανέλας.

Ενυδάτωση αγκώνων και ξηρού δέρματος.

© racheerachhtravels / blogspot

Εάν προτιμάτε μια πιο φυσική μέθοδο για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, τρίψτε με μέλι ή ένα μείγμα μελιού και γιαουρτιού στο δέρμα στους αγκώνες, τα γόνατα και άλλες ξηρές περιοχές. Αφήστε το σε αυτά τα σημεία για 15-30 λεπτά και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το ενυδατικό αποτέλεσμα.

Το μέλι είναι ένα φυσικό «Red Bull».

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Λόγω του γεγονότος ότι το μέλι περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη, τα οποία απορροφώνται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και δεν διασπώνται, μπορεί να γεμίσει το σώμα με ενέργεια και να δώσει μια βραχυπρόθεσμη αύξησή της. Αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο και τους αθλητές.

Βοηθά στη διατήρηση των φρούτων.

© depositphotos.com

Μπορείτε να διατηρησετε μούρα σε βάζο με ένα μείγμα μελιού και νερού σε αναλογία 1:10. Δοκιμάστε το με βατόμουρα και σμέουρα που μαζεύτηκαν το καλοκαίρι για να έχετε το χειμώνα αυτή τη νόστιμη απόλαυση.

Σπιτικό lip balm.

© sucreabeille / blogspot

Κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για ξηρά ή σκασμένα χείλη και συχνά χρησιμοποιούν lip balm για να μειώσουν την ενόχληση. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας lip balm στο σπίτι; Αναμείξτε μέλι με κερί, λάδι καρύδας, βιταμίνη Ε και ελαιόλαδο και εφαρμόστε το στα χείλη σας, το οποίο θα τα βοηθήσει να παραμείνουν απαλά και ενυδατωμένα.

Το μέλι βοηθά να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εάν έχετε πιτυρίδα ή ξηρό τριχωτό της κεφαλής, τρίψτε ένα μείγμα από 90% μέλι και 10% ζεστό νερό στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε το κεφάλι σας 3 ώρες αργότερα. Μετά θα πρέπει να αισθάνεστε λιγότερο κνησμό και η πιτυρίδα θα εξαφανιστεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Υποκατάστατο της κρέμας ξυρίσματος

© depositphotos.com

Για να αντικαταστήσετε την κρέμα ξυρίσματος με κάτι πιο φυσικό, ανακατέψτε μέλι και ζεστό νερό για να φτιάξετε μια κρέμα. Το ιξώδες του μελιού αποτρέπει τον ερεθισμό και να βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.

Δείτε επίσης Μέλι και κανέλα… το γιατρικό!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.9 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας

15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας

κόλπα ομορφιάς διασημοτήτων,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,lifestyle

11 Κόλπα Ομορφιάς Διασημοτήτων που Φαίνονται Τρελά Αλλά Λειτουργούν