Η κατανάλωση ενός ποτηριού (450ml) κεφίρ έχει τόσα ευεργετικά βακτήρια όσο μια συσκευασία ακριβών προβιοτικών καψουλών για 1 μήνα. Το Νερό Μπάμιας Είναι το Νέο Νερό Καρύδας Αλλά Καλύτερο
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ μέτρησαν πρόσφατα τον αριθμό των ωφέλιμων μικροοργανισμών σε δεκάδες τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Integrative Medicine.
Το κεφίρ ήρθε πρώτο στον αριθμό των ζωντανών ωφέλιμων βακτηρίων, μπροστά από το γιαούρτι, το κομπούχα, το χυμό ξινοπάντζαρου ακόμη και τις πιο δυνατές προβιοτικές κάψουλες στην αγορά.
Σύμφωνα με τη μελέτη, δημοφιλείς μάρκες κεφίρ τόσο από αγελαδινό όσο και από κατσικίσιο γάλα είχαν 1,2 τρισεκατομμύρια βιώσιμα βακτήρια ανά 570 ml.
Οι πιο δυνατες προβιοτικές κάψουλες περιέχουν περίπου 50 δισεκατομμύρια μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά κάψουλα, ή 1,5 τρισεκατομμύριο ανά φιάλη.
Αυτό σημαίνει ότι ένα ποτήρι κεφίρ ισοδυναμεί με την αξία ενός μήνα με τις υψηλότερης ποιότητας προβιοτικές κάψουλες.
Το κεφίρ είχε επίσης τη μεγαλύτερη ποικιλία βακτηριακών ειδών από οποιαδήποτε από τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση που δοκιμάστηκαν, 10 στο κεφίρ από αγελαδινό γάλα και 11 στο κεφίρ από κατσικίσιο γάλα.
Δείτε επίσης Τι Μπορεί να Συμβεί αν Πίνετε 4 Φλιτζάνια Τσάι Καθημερινά
Οι χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων τροφίμων, είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More
Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More
Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More
Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More
Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα