Η κατανάλωση ενός ποτηριού (450ml) κεφίρ έχει τόσα ευεργετικά βακτήρια όσο μια συσκευασία ακριβών προβιοτικών καψουλών για 1 μήνα. Το Νερό Μπάμιας Είναι το Νέο Νερό Καρύδας Αλλά Καλύτερο
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ μέτρησαν πρόσφατα τον αριθμό των ωφέλιμων μικροοργανισμών σε δεκάδες τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Integrative Medicine.
Το κεφίρ ήρθε πρώτο στον αριθμό των ζωντανών ωφέλιμων βακτηρίων, μπροστά από το γιαούρτι, το κομπούχα, το χυμό ξινοπάντζαρου ακόμη και τις πιο δυνατές προβιοτικές κάψουλες στην αγορά.
Σύμφωνα με τη μελέτη, δημοφιλείς μάρκες κεφίρ τόσο από αγελαδινό όσο και από κατσικίσιο γάλα είχαν 1,2 τρισεκατομμύρια βιώσιμα βακτήρια ανά 570 ml.
Οι πιο δυνατες προβιοτικές κάψουλες περιέχουν περίπου 50 δισεκατομμύρια μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά κάψουλα, ή 1,5 τρισεκατομμύριο ανά φιάλη.
Αυτό σημαίνει ότι ένα ποτήρι κεφίρ ισοδυναμεί με την αξία ενός μήνα με τις υψηλότερης ποιότητας προβιοτικές κάψουλες.
Το κεφίρ είχε επίσης τη μεγαλύτερη ποικιλία βακτηριακών ειδών από οποιαδήποτε από τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση που δοκιμάστηκαν, 10 στο κεφίρ από αγελαδινό γάλα και 11 στο κεφίρ από κατσικίσιο γάλα.
Δείτε επίσης Τι Μπορεί να Συμβεί αν Πίνετε 4 Φλιτζάνια Τσάι Καθημερινά