7 Χρήσεις για τη Γάστρα που Πρέπει να Γνωρίζουν Όλοι

Αν και είναι δημοφιλείς για αργό μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι γάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους στην κουζίνα. Μαγική Γόμα: 17 Έξυπνες Χρήσεις στο Σπίτι για το Σφουγγάρι

Μαγείρεμα ζυμαρικών

istockphoto.com

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να βράζετε ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά σκεφτείτε τη γάστρα σας την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια. Βράστε νερό και όταν τα ζυμαρικά είναι τέλεια al dente, σουρώστε και ξαναβάλτε τα στη γάστρα. Τελειώστε το μαγείρεμα με σάλτσα, λίγο βούτυρο και λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Ψητό κρέας

istockphoto.com

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γάστρες είναι τόσο αγαπημένες είναι ότι μπορούν να διαχειριστούν εξαιρετικά υψηλή θερμότητα, καθιστώντας ιδανικές για το φούρνο. Όχι μόνο αυτό, προσφέρουν επίσης εξαιρετική διατήρηση της θερμότητας. Μόλις φτάσουν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, θα διατηρήσουν ένα ομοιόμορφο επίπεδο θερμότητας για ώρες. Γι’ αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για ψητό κρέας, κοτόπουλα, ακόμη και μικρές γαλοπούλες για τις γιορτές.

Σιγοβράσιμο σάλτσας

istockphoto.com

Οι γάστρες κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για να σιγοβράζετε μια σάλτσα όλη μέρα, όταν θέλετε να διατηρήσετε μια ήπια θερμοκρασία μαγειρέματος χωρίς να καεί ο πάτος. Χρησιμοποιήστε τη γάστρα σας για να φτιάξετε ένα ιταλικό ράγκου ή σάλτσα ντομάτας ή κάρυ με πολύπλοκη γεύση, σάλτσες μπάρμπεκιου και πολλά άλλα.

Δείτε ακόμη 11 Ιδιοφυείς Χρήσεις Του Swiffer: Πώς Να Γλυτώσεις Χρόνο Στο Καθάρισμα Του Σπιτιού Σου

Αργό μαγείρεμα σούπας

istockphoto.com

Οι γάστρες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να μαγειρεύουν αργά σούπες και μαγειρευτά. Είτε φτιάχνετε ένα πιάτο με φακές, είτε ένα χορταστικό στιφάδο με κρέας και πατάτα, είτε μια σούπα με ψητά λαχανικά.

Related Post

Ψήσιμο ψωμιού

istockphoto.com

Ψήστε το ψωμί σας στη γάστρα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα τέλειο καρβέλι με παχιά, τραγανή κρούστα και ελαφρύ εσωτερικό.

Τηγανητό φαγητό

istockphoto.com

Δεν χρειάζεστε μια φριτέζα για να δημιουργήσετε τραγανές πατάτες, φτερούγες κοτόπουλου ή λαχανικά. Δεδομένου ότι οι γάστρες αντέχουν σε υψηλή θερμότητα και διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία, είναι το τέλειο εργαλείο για βαθύ τηγάνισμα. Απλώς γεμίστε τη γάστρα με φυτικό λάδι, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο μαγειρικής ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του λαδιού και φτιάξτε την αγαπημένη σας συνταγή για τηγανητά.

Μυστική κρυψώνα

istockphoto.com

Οι γάστρες λειτουργούν και για αποθήκευση για όσους έχουν περιορισμένο χώρο στις κουζίνες τους. Χρησιμοποιήστε τις για σπάνια χρησιμοποιούμενα μαγειρικά σκεύη ή εξοπλισμό ψησίματος όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα ως μυστικό κρυψώνα για οτιδήποτε δεν θέλετε να βρουν τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας, όπως γλυκά ή χρήματα για τις δύσκολες μέρες.

πηγή

Δείτε επίσης Το Αλάτι κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ: 10 ΜΑΓΙΚΕΣ Χρήσεις του Αλατιού που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Πολύ πιο Εύκολη

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα