in , , , ,

7 Έξυπνα Κόλπα για να Καθαρίσετε Λεκέδες Νερού από Φυτά

καθαρισμός λεκέδων νερού σε φυτά,κόλπα για φυτά,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
καθαρισμός λεκέδων νερού σε φυτά,κόλπα για φυτά,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Οι λεκεδες σκληρού νερού στα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου μπορούν να αφαιρέσουν την ομορφιά τους, κάνοντας τα φύλλα να φαίνονται θαμπά και άτονα. Θα παρεμποδίσει επίσης την ικανότητα απορρόφησης του φωτός, γεγονός που θα εμποδίσει το φυτό να φωτοσυνθέσει σωστά, εμποδίζοντας την ανάπτυξή του στη διαδικασία. Κάντε τους πράσινους φίλους σας να λάμπουν συνεχώς με τη βοήθεια αυτών των καλύτερων κόλπων για να καθαρίσετε λεκέδες νερού από φυτά! Καφέ Φύλλα Στα Φυτά Σας: 10 Λόγοι που Δημιουργούνται και Αντιμετώπισή τους

garden

Ξίδι και νερό

shutterstock/Marys Poly

Αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, σκουπίστε το χρησιμοποιώντας ένα υγρό βαμβακερό πανί. Κάνετε αυτό κάθε τόσο για να κρατάτε τα φύλλα καθαρά!

Σαπούνι και νερό

Προσθέστε 6-8 σταγόνες από οποιοδήποτε υγρό σαπούνι σε ένα λίτρο νερό και ανακατέψτε καλά. Μόλις αφρίσει, βυθίστε ένα βαμβακερό πανί στο διάλυμα και καθαρίστε τα φύλλα με αυτό. Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε τα φύλλα με ένα ξεχωριστό βαμβακερό πανί, βρεγμένο με καθαρό νερό.

Έλαιο Neem

shutterstock/Sarayut Sridee

Συνδυάστε 2-3 σταγόνες υγρού σαπουνιού και μισό κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένο έλαιο neem σε 4 λίτρα νερό. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου και σκουπίστε με ένα υγρό πανί από μικροΐνες.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης ελαίου neem είναι ότι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των παρασίτων.

Δείτε ακόμη 9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χυμός λεμονιού και νερό

Ο χυμός λεμονιού ή λάιμ αναμεμειγμένος με νερό λειτουργεί καλά στον καθαρισμό των φύλλων του φυτού. Συνδυάστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάιμ ή χυμό λεμονιού και 600 ml νερό.

Ανακατέψτε καλά, ρίξτε το σε ένα μπουκάλι με σπρέι, ψεκάστε τα φύλλα και αφήστε για 15-20 δευτερόλεπτα. Σκουπίστε με ένα υγρό βαμβακερό πανί.

Όπως το ξύδι και το νερό, το οξύ στον χυμό λεμονιού θα βοηθήσει στη διάσπαση των εναποθέσεων μετάλλων που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Απεσταγμένο νερό

shutterstock/Tatiana_Pink

Χρησιμοποιήστε απλό απεσταγμένο νερό για να σκουπίσετε απαλά τους λεκέδες νερού από τα φύλλα του φυτού. Επιλέξτε ένα βαμβάκι ή μπατονέτα ή ένα απαλό υγρό πανί για καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν οι λεκέδες είναι ελαφροί και μικροί.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε μόνο χλιαρό νερό και μην χρησιμοποιείτε ζεστό ή κρύο νερό για να αποφύγετε να προκαλέσετε οποιοδήποτε σοκ ή άγχος στο ριζικό σύστημα του φυτού.

Γάλα

shutterstock/Anastasia Gubinskaya

Ανακατέψτε γάλα και νερό σε ίση αναλογία και ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Πασπαλίστε τα φύλλα με αυτό το μείγμα και αφήστε το για 5-8 λεπτά. Σκουπίστε με ένα υγρό βαμβακερό πανί.

Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο φυτοφάρμακο λόγω της δυνατότητάς του να επιτίθεται στις αφίδες και να περιορίζει τον ιό των φύλλων του μωσαϊκού. Το γάλα μερικές φορές χρησιμοποιείται επίσης ως αντιμυκητιακό διάλυμα για να σταματήσει η ερυσίβη.

Μπανανόφλουδες

shutterstock/triocean

Οι μπανανόφλουδες μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους λεκέδες νερού από τις επιφάνειες των φύλλων των φυτών ενώ τα βοηθούν να έχουν μια υγιή λάμψη.

Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό τοίχωμα της φλούδας της μπανάνας για να σκουπίσετε κάθε φύλλο απαλά και από τις δύο πλευρές. Θα σκουπίσει τους λεκέδες αφήνοντας πίσω του μια λάμψη στο φύλλωμα!

πηγή

Δείτε επίσης 10 Παράσιτα Φυτών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Χώρου και Τρόποι Αντιμετώπισης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καίει Κυτταρίτιδα και Λίπος: Το Λαδάκι που θα Φτιάξεις Μόνη σου

Καίει Κυτταρίτιδα και Λίπος: Το Λαδάκι που θα Φτιάξεις Μόνη σου

παιδιά και κινητά τηλέφωνα,παιδιά και διαδίκτυο,για το παιδί,μαζί με το παιδί,συμβουλές για παιδιά,

Οι Δάσκαλοι Εξηγούν Γιατί οι Γονείς Πρέπει να Ψάχνουν τα Τηλέφωνα των Παιδιών τους