in , , ,

Καφέ Φύλλα Στα Φυτά Σας: 10 Λόγοι που Δημιουργούνται και Αντιμετώπισή τους

καφέ άκρες σε φυτά εσωτερικού χώρου,καφέ άκρες σε φύλλα,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
καφέ άκρες σε φυτά εσωτερικού χώρου,καφέ άκρες σε φύλλα,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Οι καφέ άκρες στα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αιτία ανησυχίας και αν δεν τις αντιμετωπίσετε έγκαιρα, μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το φυτό. Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

reddit

Λόγοι που προκαλούν καφέ άκρες σε φυτά εσωτερικού χώρου

Ασυνεπές χρονοδιάγραμμα ποτίσματος

gardenforindoor

Οι καφέ άκρες στα φύλλα προκαλούνται συχνά από τον τρόπο που ποτίζετε τα φυτά σας. Τα υποποτισμένα φυτά υποφέρουν πολύ και έχουν μαραμένα εύθραυστα φύλλα, όπου οι άκρες τους γίνονται καφέ και πέφτουν.

Όμως και το υπερβολικό πότισμα κάνει επίσης το φύλλωμα καφέ και κίτρινο. Αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ αυτών των συνθηκών – Ένα υπερποτισμένο φυτό έχει μαλακά, χυλώδη και χαλαρά φύλλα, ενώ το υποποτισμένο τσαλακωμένα και ξηρά φύλλα.

Σε περίπτωση υπερβολικού ποτίσματος: Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα. Να ποτίζετε πάντα το φυτό όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή. Εάν το φυτό έχει μαραθεί πάρα πολύ, τότε βγάλτε το από τη γλάστρα, κόψτε τις σάπιες ρίζες, εφαρμόστε μυκητοκτόνο στις υπόλοιπες και επανατοποθετήστε το χρησιμοποιώντας ένα μείγμα φρέσκου φυτοχώματος. Μειώστε το πότισμα για λίγες μέρες.

Για υποποτισμένα φυτά: Ποτίστε καλά τα φυτά σας και σύντομα θα ξαναζωντανέψουν.

Πάρα πολύ ηλιακό φως

Η έκθεση του φυτού σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να κάψει τις άκρες των φύλλων, προκαλώντας καφέ άκρες και καμένα σημεία. Μπορεί επίσης να καψαλίσει εντελώς το φύλλωμα μακροπρόθεσμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν εκτίθενται στον έντονο ήλιο για μεγάλη διάρκεια. Το απογευματινό ηλιακό φως είναι απαγορευτικό για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Επίσης, αποφύγετε να κρατάτε τα ευαίσθητα φυτά πολύ κοντά σε παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό, όπου θα μπορούσαν να εκτεθούν στον έντονο ήλιο.

Έλλειψη υγρασίας

shutterstock

Η έλλειψη υγρασίας στον αέρα, ειδικά το χειμώνα ή σε ένα ζεστό κλίμα το καλοκαίρι, όταν λειτουργεί ένα κλιματιστικό, κάνει επίσης τις άκρες των φύλλων καφέ. Γενικά, η πλειονότητα των φυτών εσωτερικού χώρου αγαπά το υγρό περιβάλλον και ο ξηρός αέρας εσωτερικού χώρου μπορεί να προκαλέσει καφέ ά.

Ο ψεκασμός με νερό του φυλλώματος μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα για σύντομο χρονικό διάστημα. Η ομαδοποίηση των φυτών εσωτερικού χώρου ή η διατήρησή τους σε ένα πιατάκι γεμάτο με νερό ενισχύει επίσης την υγρασία γύρω τους.

Η χρήση υγραντήρα και μετρητή υγρασίας είναι η καλύτερη λύση.

Έλλειψη θρεπτικών συστατικών

Η έλλειψη μαγνησίου, ασβεστίου, σιδήρου ή φωσφόρου μπορεί να προκαλέσει καφέ άκρες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μαρασμό του φυτού.

Βεβαιωθείτε ότι θρέφετε σωστά το φυτό χρησιμοποιώντας λίπασμα που περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά. Ανατρέξτε στην ετικέτα για τη σωστή δοσολογία.

Συσσώρευση αλάτων στο χώμα

gardenanswers

Η υπερλίπανση είναι μία από τις κύριες αιτίες των καφέ άκρων στα φυτά εσωτερικού χώρου. Η συσσώρευση αλάτων εμποδίζει τις ρίζες να απορροφήσουν αρκετή υγρασία και τις καίει, με αποτέλεσμα το φυτό να στερείται νερού, γεγονός που προκαλεί καφέ άκρες.

Λάβετε υπόψη ότι το λιγότερο είναι περισσότερο καθώς τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου απαιτούν μικρή δόση λιπάσματος επειδή ζουν σε εσωτερικό περιβάλλον όπου το φως είναι ανεπαρκές και η ανάπτυξή τους είναι περιορισμένη.

Εάν έχει ήδη συμβεί, ξεπλύνετε το χώμα κρατώντας το φυτό κάτω από τρεχούμενο νερό, έτσι ώστε τα πλεονάζοντα θρεπτικά συστατικά να απομακρυνθούν.

Δείτε ακόμη 14 Χρήσεις Φλουδών Μπανάνας στην Κηπουρική

Ακατάλληλη κυκλοφορία αέρα

Μια ιαπωνική μελέτη ανακάλυψε ότι η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τον καθαρό ρυθμό φωτοσύνθεσης στα σπορόφυτα τομάτας σε ένα θερμοκήπιο. Ομοίως, όταν τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν τη σωστή κυκλοφορία του αέρα, εμποδίζει τη φωτοσύνθεση σε αυτά, η οποία μπορεί να προκαλέσει στο φύλλωμα κίτρινες κηλίδες και καφέ άκρες.

Η χρήση ανεμιστήρα παρέχει την απαιτούμενη κυκλοφορία αέρα. Μην τοποθετείτε τα φυτά κοντά και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ τους. Η διατήρηση των φυτών διπλά σε ένα καλά αεριζόμενο παράθυρο ή πόρτα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ζημιά από το κρύο

balconygardenweb

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι συνηθισμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αν το φυτό βρίσκεται σε περβάζι ή κλιματιστικό όπου εκτίθεται σε κρύο ρεύμα αέρα, τότε μπορεί να βλάψει το φύλλωμα τρυπώντας τα κύτταρα του φυτού, εμφανίζοντας καφέ άκρες.

Αν παρατηρήσετε ότι οι άκρες των φύλλων γίνονται καφέ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προσπαθήστε να αναβράσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία γύρω από τα φυτά.

Μακριά από τα παράθυρα

Η επιφάνεια του γυαλιού στο παράθυρο γίνεται πολύ ζεστή ή κρύα όταν έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα. Τα φύλλα μπορεί να γίνουν καφέ αν αγγίξουν το γυαλί. Βεβαιωθείτε πάντα ότι τα φύλλα δεν αγγίζουν το τζάμι, ειδικά όταν ο καιρός είναι σκληρός.

Νερό βρύσης

balconygardenweb

Το νερό βρύσης περιέχει χλώριο και φθόριο, και άλλα μέταλλα όπως το ασβέστιο σε υψηλή ποσότητα που επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών. Αυτά τα μέταλλα συσσωρεύονται στο χώμα με την πάροδο του χρόνου και καλύπτουν τις ρίζες, εμποδίζοντας το φυτό να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά και νερό, προκαλώντας καφέ άκρες των φύλλων και λευκές κηλίδες. Η τοξικότητα του χλωρίου αυξάνει επίσης την πιθανότητα καφέ άκρων των φύλλων.

Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα αφήνοντας το νερό της βρύσης να μείνει για 24 ώρες ή όλη τη νύχτα σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ειδικά εάν το νερό περιέχει χλώριο. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο ή βρασμένο νερό αφού το κρυώσετε.

Φυτοφάρμακα

Ορισμένα χημικά φυτοφάρμακα μπορούν να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα στο φύλλωμα και τις ρίζες, με αποτέλεσμα να καούν οι άκρες των φύλλων. Επομένως, να είστε προσεκτικοί κατά τη θεραπεία μυκητιακών και βακτηριακών προβλημάτων.

Μερικές φορές οι συνταγές σπιτικών φυτοφαρμάκων που περιέχουν υπερβολική ποσότητα υγρού πιάτων ή λαδιού μπορεί να είναι ο λόγος. Για να το αποφύγετε, κάντε πάντα ένα τεστ επίθεμα σε πολλά φύλλα πριν εφαρμόσετε σε όλα τα μέρη του φυτού.

Παράσιτα όπως οι τετρανυχίδες θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στη δημιουργία καφέ κηλίδων στα φύλλα. Μερικές μυκητιασικές ασθένειες όπως η ερυσίβη είναι επίσης ένας από τους λόγους.

Δείτε επίσης Μπορείτε να Ψεκάσετε Οινόπνευμα στα Φυτά;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ξέμεινες από Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων; Αυτό Μπορείς Να Κάνεις

Ξέμεινες από Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων; Αυτό Μπορείς Να Κάνεις

καλοκαιρινά χτενίσματα,χτενίσματα με πλεξούδα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

27 Υπέροχα Καλοκαιρινά Χτενίσματα με Πλεξούδα για τις Διακοπές σας