in , , , ,

Μπορείτε να Ψεκάσετε Οινόπνευμα στα Φυτά;

οινόπνευμα στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,για τον κήπο,
οινόπνευμα στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,για τον κήπο,

Μπορείτε να ψεκάσετε οινόπνευμα στα φυτά; Λοιπόν, στην αρχή, αυτό μπορεί να μην ακούγεται ασφαλές, αλλά έχει τα πλεονεκτήματά του! Αυτό το Φυσικό Φυτοφάρμακο Είναι Τόσο Αποτελεσματικό που θα Απαλλαγείτε από τα Παράσιτα σε Χρόνο Μηδέν

Πως να ψεκάσετε οινόπνευμα στα φυτά

Αν και δεν συνιστάται να ψεκάζετε οινόπνευμα απευθείας στα φυτά σας, καθώς μπορεί να βλάψει τα φύλλα και τις ρίζες, υπάρχουν ορισμένοι τύποι οινοπνεύματός που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική θεραπεία για ορισμένα φυτικά προβλήματα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Οινόπνευμα εντριβής: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση εργαλείων κηπουρικής για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών μεταξύ των φυτών.
  • Αιθανόλη: Η αιθανόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό εντομοκτόνο για τον έλεγχο παρασίτων όπως οι αφίδες, οι αλευρώδεις κοριοί και τα ακάρεα αράχνης. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και με προσοχή καθώς μπορεί να σκοτώσει και ωφέλιμα έντομα.
  • Μπύρα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό απωθητικό γυμνοσάλιαγκων και σαλιγκαριών. Απλώς τοποθετήστε ρηχά δοχεία μπύρας στον κήπο σας για να προσελκύσετε και να πνίξετε τα παράσιτα.
  • Κρασί: Το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό μυκητοκτόνο για την πρόληψη και τον έλεγχο μυκητιακών ασθενειών όπως το ωίδιο. Απλώς ανακατέψτε ένα μέρος κρασιού με τρία μέρη νερού και ψεκάστε τα προσβεβλημένα φυτά.
  • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ αυτοί οι τύποι οινοπνεύματός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς στην κηπουρική αλλά πάντα με μέτρο και με προσοχή για να αποφευχθεί η πρόκληση βλάβης στα φυτά σας.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν ψεκάσετε οινόπνευμα στα φυτά

Αραιώστε το

Το καθαρό οινόπνευμα μπορεί να είναι πολύ τοξικό για ορισμένα φυτά, επομένως είναι σημαντικό να το αραιώσετε με νερό πριν το χρησιμοποιήσετε ως σπρέι. Αραιώστε ένα μέρος του με 4 μέρη νερού για να είστε ασφαλείς.

Δοκιμάστε το πρώτα σε μια μικρή περιοχή

Πριν ψεκάσετε οινόπνευμα ολόκληρο το φυτό σας, δοκιμάστε το πρώτα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας μπορεί να το διαχειριστεί. Περιμένετε 24 ώρες για να δείτε εάν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες πριν προχωρήσετε.

Χρησιμοποιήστε το με φειδώ

Το οινόπνευμα μπορεί να στεγνώσει τα φύλλα και τις ρίζες του φυτού σας εάν το χρησιμοποιήσετε υπερβολικά, οπότε φροντίστε να το χρησιμοποιείτε με φειδώ. Περιορίστε τη χρήση σε μία φορά την εβδομάδα το πολύ.

Αποφύγετε τη χρήση του σε ευαίσθητα φυτά

Ορισμένα φυτά, όπως τα παχύφυτα και οι φτέρες, είναι πιο ευαίσθητα στο οινόπνευμα και μπορεί να μην αντιδρούν καλά σε αυτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να εφαρμόσετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα του φυτού σας, φροντίζοντας να καλύψετε τις κάτω πλευρές όπου τα παράσιτα κρύβονται.

Δείτε ακόμη Πεθαίνουν τα φυτά σας; 7 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και τα “σκοτώνουν” – Πώς να τα επαναφέρετε

Αποτελεσματικότητα του οινοπνεύματος

Το οινόπνευμα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για τον έλεγχο των μυκήτων, των θριπών, των ακάρεων της αράχνης και των αλευρωδών κοριών στα φυτά. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη συγκέντρωση του οινοπνεύματος, τον τύπο του εντόμου ή του μύκητα και το είδος του φυτού.

  • Μύκητες: Το οινόπνευμα μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσετε τα σπόρια μύκητα στην επιφάνεια των φύλλων των φυτών. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης και νερού σε αναλογία 1:1 και ψεκάστε το απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Προσέξτε να μην ψεκασετε πολύ, γιατί μπορεί να βλάψει το φυτό.
  • Θρίπες: Για να σκοτώσετε τους θρίπες σε φυτά θα χρειαστεί να αναμίξετε ένα διάλυμα 50% ισοπροπυλικής αλκοόλης και 50% νερού και να το ψεκάσετε απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τους θρίπες.
  • Ακάρεα αράχνης: Μπορεί επίσης να σκοτώσει αποτελεσματικά τα ακάρεα αράχνης στα φυτά. Αναμείξτε ένα διάλυμα από 1 μέρος αλκοόλης με 1 μέρος νερού και ψεκάστε το απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Φροντίστε να καλύψετε τόσο την κορυφή όσο και το κάτω μέρος των φύλλων.
  • Αλευρώδεις κοριοί: Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε οινόπνευμα εντριβής και απλώστε το απαλά στις πληγείσες περιοχές.

Συχνότητα χρήσης οινοπνεύματος στα φυτά

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να χρησιμοποιείτε οινοπνεύματος στα φυτά εξαρτάται από τον σκοπό της εφαρμογής του και το συγκεκριμένο φυτό με το οποίο έχετε να κάνετε.

  • Ως φυσικό εντομοκτόνο: Εάν το χρησιμοποιείτε για τον έλεγχο των παρασίτων, μπορεί να χρειαστεί να το εφαρμόσετε μία φορά σε 3-4 εβδομάδες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της προσβολής
  • Ως απολυμαντικό: Εάν το χρησιμοποιείτε για να απολυμάνετε τα φυτά σας, μπορεί να χρειαστεί να το εφαρμόζετε μόνο περιστασιακά, όπως μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες ή όποτε παρατηρείτε σημάδια ασθένειας ή μόλυνσης.

Μπορεί το οινόπνευμα να σκοτώσει το φυτό σας;

Ναι, το οινόπνευμα μπορεί ενδεχομένως να σκοτώσει το φυτό σας εάν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα ή σε υπερβολικές ποσότητες. Μπορεί να είναι τοξικό και να προκαλέσει βλάβη στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες.

Η σοβαρότητα της ζημιάς θα εξαρτηθεί από τον τύπο του οινοπνεύματος που χρησιμοποιείται, τη συγκέντρωση της αλκοόλης και την ευαισθησία του φυτού. Ορισμένα φυτά είναι πιο ανεκτικά από άλλα, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να χρησιμοποιείτε το οινόπνευμα με φειδώ και προσοχή.

Επίδραση του οινοπνεύματος στο χώμα

Έτσι, εάν έχετε ριξει υπερβολικό οινόπνευμα στα φυτά, δεν θα επηρεάσει μόνο αυτά αλλά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο χώμα.

  • Σκοτώνει τα ωφέλιμα μικρόβια: Μπορεί να είναι τοξικό για ωφέλιμους μικροοργανισμούς στο χώμα, όπως βακτήρια και μύκητες. Αυτά παίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του χώματος και του κύκλου των θρεπτικών ουσιών, επομένως η απώλειά τους μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των φυτών.
  • Διαταραχή της δομής του χώματος: Η υπερβολική χρήση οινοπνεύματος μπορεί επίσης να βλάψει τη δομή του χώματος, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διείσδυση του νερού και του αέρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή αποστράγγιση, υπερχείλιση και αυξημένο κίνδυνο ασθένειας των φυτών.
  • Μείωση της διαθεσιμότητας θρεπτικών ουσιών: Η υπερβολική χρήση οινοπνεύματος μπορεί επίσης να μειώσει τη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών στο χώμα, καθιστώντας δυσκολότερο για τα φυτά να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

Αντιστροφή της υπερβολικής δόσης οινοπνεύματος στα φυτά

Αν έχετε ρίξει υπερβολικό οινόπνευμα στα φυτά σας , μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε να ανακάμψουν:

  • Πρώτον, σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση του στα φυτά σας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της υπερβολικής χρήσης, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψουν τα φυτά σας, αλλά αυτό θα αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά τα φυτά σας με καθαρό νερό για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση τυχόν περίσσειας οινοπνεύματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μουλιάσει καλά το χώμα για να βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων του που μπορεί να υπάρχει στη ζώνη της ρίζας.
  • Αν τα φυτά σας δείχνουν σημάδια στρες, όπως μαρασμό ή κιτρίνισμα των φύλλων θα χρειαστεί να τους δώσετε λίγη επιπλέον φροντίδα. Ρίξτε λίγο επιπλέον νερό, προσαρμόστε τις συνθήκες φωτισμού ή θερμοκρασίας, ή ακόμα και κλαδέψτε οποιουδήποτε κατεστραμμένο ή νεκρό φύλλωμα.

Δείτε επίσης Μύκητες στα Φυτά: Πώς να τους Εξαλείψετε με την Θαυματουργή Δράση της Μαγειρικής Σόδας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 39

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τριγλυκερίδια στα Ύψη; 8 φυσικοί τρόποι για να τα ρίξετε

Τριγλυκερίδια στα Ύψη; 8 φυσικοί τρόποι για να τα ρίξετε

ξεπερασμένα πρότυπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

12 Πρότυπα Ομορφιάς που Οι Σύγχρονες Γυναίκες Πρέπει να Αφήσουν