in , , , ,

10 Παράσιτα Φυτών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Χώρου και Τρόποι Αντιμετώπισης

παράσιτα φυτών εσωτερικού χώρου,αντιμετώπιση παρασίτων φυτών εσωτερικού χώρου,φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
10 Παράσιτα Φυτών Εσωτερικού Χώρου και Τρόποι Αντιμετώπισης

Όλα τα φυτά είναι ευάλωτα στα παράσιτα και τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν αποτελούν εξαίρεση. Εάν τα εντοπίσετε νωρίς μπορείτε εύκολα να τα αντιμετωπίσετε. Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Σκιαρίδες

Drecampbell

Οι σκιαρίδες είναι εξαιρετικά ενοχλητικές, τρέφονται με τις ρίζες των φυτών επηρεάζοντας την ανάπτυξη τους αλλά δεν τα σκοτώνουν. Εμφανίζονται συνήθως όταν υπερποτίζετε τα φυτά σας επειδή αναπαράγονται σε υγρό έδαφος. Για να αποφύγετε την ύπαρξη αυτού του παρασίτου, φροντίστε να αφήσετε το χώμα να στεγνώνει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα και να μην υπερποτίζετε.

Ριζικά παράσιτα

Plantcaretoday

Οι ονισκίδες, τα διπλόποδα και οι γυμνοσάλιαγκες είναι παράσιτα ριζών που προκαλούν σοβαρά προβλήματα, καθώς οι ρίζες τροφοδοτούν θρεπτικα συστατικά και νερο στο φυτό. Εάν υποψιάζεστε ότι τα φυτά σας έχουν παράσιτα ριζών, μπορείτε να βγάλετε το φυτό από τη γλάστρα. Ή μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε το χώμα και να επανατοποθετήσετε το φυτό σε φρέσκο χώμα. Σε περίπτωση που αυτά δεν βοηθήσουν, ρίξτε παρασιτοκτόνο στο χώμα της γλάστρας.

Θρίπες

Natureandgarden

Οι θρίπες είναι ένα από τα πιο κοινά παράσιτα των φυτών εσωτερικού χώρου. Αν και έχουν μικρό και λεπτό σχήμα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά ρουφώντας το χυμό από τα φύλλα, τους μίσχους, τα άνθη και τα μπουμπούκια, αφήνοντας πίσω σταγονίδια περιττωμάτων που μοιάζουν με μαύρες κηλίδες. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με μερικούς τρόπους, όπως ο ψεκασμός ή το πλύσιμο των φυτών με διάλυμα κανονικού σαπουνιού και νερού. Ή πάρτε το σωλήνα ποτίσματος και χρησιμοποιώντας υψηλή πίεση, εστιάστε στο να χτυπήσετε τα παράσιτα από την κάτω πλευρά των φύλλων.

Ανθρακωρύχος φύλλων

Lsuagcenter

Δημιουργεί ελικοειδή, αποχρωματισμένα ίχνη ή κηλίδες μέσα στα φύλλα. Τρέφονται με τους ιστούς των φύλλων των φυτών. Είναι οι προνύμφες πολλών διαφορετικών εντόμων όπως νυχτοπεταλούδας, μύγας, σκαθάριου και σύμφυτου. Παρόλο που σπάνια προκαλούν σοβαρές ζημιές, δεν πρέπει να τα αφήνετε στα φυτά σας. Για να τα απομακρύνετε, αφαιρέστε τα φύλλα που έχουν παρασιτα. Ή χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα σπρέι που περιέχουν spinosad που είναι εγκεκριμένο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.

Αλευρωδίδες

Gardeningknowhow

Οι αλευρωδίδες είναι λευκές στην εμφάνιση και μικρές, με μήκος μόνο 25 χιλιοστά. Ρουφούν τους χυμούς από τα φυτά, με αποτέλεσμα τα φύλλα να κιτρινίζουν και να πέφτουν από το φυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερο με πίεση ή μια ηλεκτρική σκούπα χειρός για να τις απομακρύνετε φυσικά από το φύλλωμα. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα ή άλλα σπρέι που είναι εγκεκριμένα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Σπιτικό Παρασιτοκτόνο Μπύρας

Ψευδόκοκκος

Plantophiles

Ο ψευδόκοκκος είναι τόσο μικρός με μήκος 3-4 mm. Μαζεύονται κατά μήκος των μίσχων, ρουφώντας τους χυμούς του φυτού. Οι θερμές εσωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδανικό περιβάλλον για να συνεχίσουν να αναπαράγονται όλο το χρόνο. Ευτυχώς, αυτά τα παράσιτα κινούνται μόνο όταν είναι μικρά, έτσι απλά πετάτε τα προσβεβλημένα φυτά για να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα.

Πόδουροι

Microgreening

Οι πόδουροι είναι μικροσκοπικά έντομα χωρίς φτερά με μήκος περίπου 20 χιλιοστών σε διάφορα χρώματα που ζουν στο χώμα. Μπορούν να πηδήξουν από σημείο σε σημείο για να βρουν οργανική ύλη σε αποσύνθεση. Τρώνε από τους μίσχους των φυτών εσωτερικού χώρου. Για να απαλλαγείτε, δοκιμάστε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει πριν το ποτίσετε ξανά.

Αφίδες

Gardendesign

Οι αφίδες είναι μικρά έντομα με μαλακό σώμα που μπορεί να είναι λευκά, καφέ, μαύρα, πορτοκαλί, κίτρινα, πράσινα ή ροζ. Τους αρέσει να τρώνε νέα φυτά και τρέφονται με μαλακούς μίσχους, κλαδιά και φύλλα. Επίσης, απομυζούν το χυμό από τα φυτά, αφήνοντας πίσω τους ένα κολλώδες υπόλειμμα που ονομάζεται μελίτωμα που προσελκύει μυρμήγκια και μύκητες. Για να τα διώξετε, μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτα κοντά στα φυτά εσωτερικού χώρου σας, όπως μαγιοβότανο, σκόρδο και σχοινόπρασο, τα οποία δεν αρέσουν στις αφίδες.

Τετρανυχίδες

Gardenersworld

Οι τετρανυχίδες είναι εξαιρετικά μικρές. Τρέφονται από την κάτω πλευρά των φύλλων των φυτών και ευδοκιμούν σε ζεστές, ξηρές συνθήκες. Το σημάδι της προσβολής από τετρανυχίδες είναι η φθορά των φυτών όπως η ανοιχτόχρωμη κηλίδα στην επιφάνεια των φύλλων. Για να απαλλαγείτε από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι neem ή εντομοκτόνα σαπούνια.

Ψευδοκοκκίδες

Thespruce

Οι ψευδοκοκκίδες είναι παράσιτα οβάλ σχήματος, με μαλακό σώμα. Ζουν σε αποικίες στην κάτω πλευρά των φύλλων και στις μικρές γωνίες ανάμεσα στα φύλλα και τους μίσχους. Απομυζούν τους χυμούς από τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε λάδι neem και εφαρμόστε το περισσότερες από μία φορές για να τα εξαλείψετε όλα.

Δείτε επίσης Πώς να Απαλλαγείτε από 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 δουλειές καθαριότητας που πρέπει να γίνουν τώρα το φθινόπωρο για να έχετε καθαρό σπίτι όλο τον χειμώνα

25 δουλειές καθαριότητας που πρέπει να γίνουν τώρα το φθινόπωρο για να έχετε καθαρό σπίτι όλο τον χειμώνα

συμβουλές για σούπερ μάρκετ,διαφημιστικά κόλπα σούπερ μάρκετ,χρήσιμα

10 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Διαφημιστικά Κόλπα στο Σούπερ Μάρκετ