in , , ,

Πώς να Απαλλαγείτε από 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας

Με την εμφάνιση ανεπιθύμητων «παρασίτων» στο σπίτι, η ζωή γίνεται αφόρητη. Καταστρέφουν έπιπλα, ρούχα, τρόφιμα, τρομάζουν τα παιδιά και τα ζώα. Μερικές φορές εμφανίζονται σε απροσδόκητα μέρη. Φανταστείτε να φεύγετε από το εξοχικό σας και ένα τεράστιο φίδι να σας κοιτάζει από τη στέγη. Κάθε είδος παρασίτου απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση. Είναι δύσκολο να τις θυμάστε όλες, αλλά όταν οι ακάλεστοι επισκέπτες εμφανίζονται στο σπίτι, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα.

Δείτε παρακάτω απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας.

Ποντίκια

depositphotos.com

Τα ποντίκια είναι πολύ μεγαλύτερα από τα έντομα και δεν μπορούν να περάσουν από μικροσκοπικές σχισμές στο σπίτι σας. Επομένως, εάν βρείτε ένα ποντίκι κάτω από το κρεβάτι σας, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς μπήκε μέσα και να κλείσετε τη δίοδο αυτήν. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε παγίδες για να πιάσετε τα ποντίκια ήδη μένουν μαζί σας. Αλλά να είστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνες εάν υπάρχουν κατοικίδια ζώα ή μικρά παιδιά.

Μυρμήγκια

depositphotos.com

Τα μυρμήγκια είναι τα πιο κοινά παράσιτα στο σπίτι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ασφαλίσετε τυχόν δοχεία με γλυκά και να αρχίσετε να πετάτε τα σκουπίδια πιο συχνά. Αν δεν έχουν τίποτα να φάνε, δεν θα μείνουν πολύ στην κουζίνα σας. Τα μυρμήγκια μισούν επίσης τη βρεφική ταλκ. Πασπαλίστε κατά μήκος των τοίχων και αυτό θα τους σταματήσει. Μυρμήγκια στο σπίτι; Απαλλάξου, μια και καλή, με αυτά τα απλά κόλπα!

Μύγες

depositphotos.com

Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι μύγες γίνονται μέρος της οικογένειάς σας, τότε θα πρέπει να αγοράσετε σίτες για τα παράθυρα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές παγίδες.

Αράχνες

depositphotos.com

Οι αράχνες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη γεωργία και το οικοσύστημα του πλανήτη. Αν είναι δυνατόν, μην τις σκοτώσετε, αλλά προσπαθήστε να τις κάνετε να φύγουν από το σπίτι σας. Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να καθαρίζετε συνεχώς τους ιστούς τους. Υπάρχει επίσης μια σπιτική μέθοδος. Βάλτε μερικά κάστανα σε κάθε δωμάτιο. Η επιστήμη δεν την έχει ακόμη διερευνήσει, αλλά οι πρόγονοί μας είχαν παρατηρήσει ότι διώχνουν τις αράχνες μακριά.

Τσιμπούρια

depositphotos.com

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παράσιτα, τα τσιμπούρια αποτελούν πραγματική απειλή για τη ζωή σας. Εάν ζείτε κοντά σε δάσος ή πάρκο, μια μέρα μπορεί να τα βρείτε στο σπίτι σας. Μόλις συμβεί αυτό, εξετάστε τον εαυτό σας, τα μέλη της οικογένειάς σας, τα κατοικίδια σας και κάντε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Θα χρειαστείτε χημικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία που μπορεί να σας βοηθήσει. Πώς θα αναγνωρίσετε τα τσιμπήματα των εντόμων και πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σκαθάρια

unknown / imgur.com

Τα σκαθάρια συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα. Όπως τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή. Πρέπει να καθαρίσετε σχολαστικά την κουζίνα σας. Αφαιρέστε τα πάντα από τα ράφια και σκουπίστε τα με διάλυμα 50-50 νερού σε λευκό ξύδι. Είναι μερικές φορές τόσο μικρά που δεν μπορούν να φανούν με γυμνό μάτι. Θα πρέπει λοιπόν να πετάξετε όλα τα δημητριακά, τα ψημένα προϊόντα και τα γλυκά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν φτάσει.

Σκόροι

shutterstock.com

Εάν υπάρχει γούνινο παλτό στην ντουλάπα σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε, επειδή οι προνύμφες των σκόρων αγαπούν να τρέφονται με γούνες και άλλα μάλλινα υφάσματα. Προσπαθήστε να μην βάζετε βρώμικα ρούχα στην ντουλάπα σας, γιατί οι σκόροι προσελκύονται από τη μυρωδιά του ιδρώτα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, πάρτε λεβάντα, φύλλα δάφνης, γαρίφαλο, δεντρολίβανο και θυμάρι και τοποθετήστε αυτό το μείγμα σε ένα από τα ράφια. Αποδεικνύεται ότι οι σκώροι μισούν τη μυρωδιά των βοτάνων.

Ονισκίδες

depositphotos.com

Είναι παράσιτα που δείχνουν ότι το σπίτι σας είναι πολύ υγρό. Οπότε η υψηλή υγρασία είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση αυτών των απροσδόκητων επισκεπτών. Ελέγξτε αν οι βρύσες σας έχουν διαρροή. Εάν ναι, τότε η λύση είναι να καλέσετε έναν υδραυλικό. Μέσα σε ένα μήνα, θα φύγουν από το σπίτι σας, διαφορετικά τα χημικά προϊόντα είναι πάντα έτοιμα να σας βοηθήσουν.

Φίδια

shutterstock.com

Το φίδι είναι το πιο δύσκολο παράσιτο. Τα χημικά δεν βοηθούν εδώ, θα πρέπει να το διώξετε εσείς. Αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επικίνδυνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα ή ένα ραβδί για να το διώξετε. Χοντρά γάντια μπορούν επίσης να βοηθήσουν εάν δεν φοβάστε να το πιάσετε.

Εάν έχετε αμφιβολίες ότι το φίδι είναι επικίνδυνο, μην ρισκάρετε. Εάν είναι δυνατόν, καλύψτε το με μια κουβέρτα ή έναν κάδο και καλέστε τους επαγγελματίες.

Κατσαρίδες

brightside.me

Τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη, τα ψίχουλα στο πάτωμα, τα υπολείμματα φαγητού και τα άδεια κουτιά τροφίμων είναι τα πιο ελκυστικά πράγματα για τις κατσαρίδες στο σπίτι σας. Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούν χυμό λεμονιού για την καταπολέμησή τους. Χρησιμοποιήστε το σε μέρη όπου συχνά αυτά τα παράσιτα βρίσκονται για να τα διώξετε. Κατσαρίδες στο σπίτι; 8 τρόποι για να τις εξοντώσεις!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Απροσδόκητοι Τρόποι να Χρησιμοποιήσετε το ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ!

23 Ιδέες Τροπικής Διακόσμησης Σπιτικού Γραφείου