in , , , ,

8 Απροσδόκητοι Τρόποι να Χρησιμοποιήσετε το ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ!

Το μαλακτικό ρούχων εκτός από το πλυντήριο , μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους που ούτε θα φανταζόσασταν.

Καθαρισμός καμένων φαγητών

Τα καμένα φαγητά είναι σχεδόν αδύνατο να πλυθούν χωρίς τη χρήση ειδικών χημικών προϊόντων. Η λύση είναι απλή: προσπαθήστε να μουλιάσετε το σκεύος με μια κουταλιά μαλακτικό ρούχων διαλυμένο σε ζεστό νερό, αφήστε το έτσι για τη νύχτα και το πλύσιμο θα είναι πολύ πιο εύκολο το πρωί.

Πλύσιμο ξύλινων επίπλων

shutterstock.com

Χρησιμοποιήστε μαλακτικό ρούχων για το πλύσιμο ξύλινων επιφανειών. Θα αφαιρέσει απαλά τη βρωμιά χωρίς να καταστρέψει την επιφάνεια αφού δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες. Επιπλέον, θα αφήσει ένα φρέσκο άρωμα στο δωμάτιο.

Αφαίρεση αυτοκόλλητων με ευκολία

shutterstock.com

Η κόλλα στα αυτοκόλλητα προορίζεται να διαρκέσει για πάντα, οπότε είναι πάντα πολύ δύσκολο να τα ξεκολλήσετε. Το μαλακτικό ρούχων αραιωμένο 50/50 με νερό μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από παλιά αυτοκόλλητα στα παράθυρα του αυτοκινήτου και σε άλλες γυάλινες επιφάνειες.

Απαλλαγείτε από τα άλατα του νερού στο μπάνιο

depositphotos.com

Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτούς τους ενοχλητικούς λευκούς λεκέδες στο μπάνιο μόνο με νερό. Συνήθως απαιτεί ειδικά χημικά προϊόντα. Και όμως το μαλακτικό ρούχων είναι αρκετό! Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ψεκάστε το στην επιφάνεια. Καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι και αφήστε το να στεγνώσει. Τα άλατα πρέπει να ξεκολλήσουν αμέσως.

Φρεσκάρισμα υφασμάτων

shutterstock.com

Προσθέστε λίγο μαλακτικό και 1/2 κουταλιά μαγειρική σόδα αναμεμιγμένο με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και έτσι, θα μπορείτε να φρεσκάρετε τις κουρτίνες, τα σεντόνια και τα ταπετσαρισμένα έπιπλά σας όποτε θέλετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξεμπλέξτε τα μαλλιά της κούκλας

shutterstock.com

Εάν μια κούκλα έχει μπλεγμένα μαλλιά δεν είναι λόγος να την πετάξετε! Μουλιάστε τα μαλλιά της κούκλας σε ίσα μέρη νερό και μαλακτικό, αφήνοντάς τα για λίγα λεπτά, βουρτσίστε τα και πλύντε τα με νερό.

Κάντε ένα καινούργιο χαλί πιο μαλακό

shutterstock.com

Τα χαλιά κατασκευάζονται από τους ίδιους τύπους κλωστών με τα ρούχα, οπότε η χρήση μαλακτικού θα κάνει ένα καινούργιο χαλί πιο μαλακό. Ανακατέψτε ζεστό νερό και μαλακτικό, ψεκάστε το πάνω στο χαλί, αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε με έναν ατμοκαθαριστή ή καθαριστικό χαλιών. Είναι σημαντικό να το πλύνετε καλά εάν έχετε μικρά παιδιά ή ζώα.

Φτιάξτε αντικουνουπικό σπρέι

shutterstock.com

Το μαλακτικό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διώξετε τα κουνούπια. Αναμίξτε το με μαγειρική σόδα και νερό και θα έχετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό χωρίς χημικά αφήνοντας ένα φρέσκο άρωμα στο χώρο σας.

Φτιάξτε μόνοι σας μαλακτικό για τα ρούχα, που θα έχει τη μυρωδιά που σας αρέσει.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

4 Τάσεις Διακόσμησης για Βρεφικά Δωμάτια για το 2020 που θα Λατρέψετε

Πώς να Απαλλαγείτε από 10 Είδη Παρασίτων που Εισβάλλουν στο Σπίτι σας