in ,

Πώς να Αποθηκεύσετε τα Μήλα Ωστε να Είναι Πάντα Φρέσκα και Γευστικά

αποθήκευση μήλων,χρήσιμα,συμβουλές,
Πώς να Αποθηκεύσετε τα Μήλα Ωστε να Είναι Πάντα Φρέσκα και Γευστικά

Αν τα μήλα σας καταλήγουν συχνά ζαρωμένα και άγευστα, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να τα αποθηκεύετε σωστά για να τα διατηρήσετε φρέσκα όσο το δυνατόν περισσότερο. Έξυπνα Κόλπα Καθαρισμού και Αποθήκευσης Λαχανικών και Φρούτων από το TikTok

Shelley Pauls/Unsplash

Πώς να αποθηκεύσετε τα μήλα στο ψυγείο

Τα μήλα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο ή να αφήνονται σε θερμοκρασία δωμάτιου; Ενώ ένα μπολ με φρέσκα μήλα φαίνεται όμορφο, ο καλύτερος τρόπος για να τα αποθηκεύσετε είναι στο ψυγείο, όπου μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα σε θερμοκρασία μεταξύ 0 και 4 ℃ . Η ιδανική υγρασία για την αποθήκευση των μήλων είναι περίπου 90% που σημαίνει ότι θα πρέπει να φυλάσσονται είτε στο συρτάρι για φρούτα τα ή σε μια πλαστική σακούλα με μερικές τρύπες μέσα για να επιτρέπεται ο αερισμός. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκα και να μειωθεί η συσσώρευση υγρασίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αλλοίωση.

Ενώ εστιάζετε στο πώς να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα, μην ξεχνάτε και τα άλλα προϊόντα στο ψυγείο σας. Τα μήλα εκπέμπουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να κάνει άλλα φρούτα και λαχανικά να ωριμάσουν και να αλλοιωθούν πιο γρήγορα. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, συνιστάται η αποθήκευση των μήλων χωριστά από άλλα φρούτα και λαχανικά σε πλαστική σακούλα με τρύπες ή σε άλλο δοχείο με αερισμό.

Πώς να αποθηκεύσετε κομμένα μήλα στο ψυγείο

Εάν εσείς ή τα παιδιά σας προτιμάτε να τρώτε κομμένα μήλα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φέτες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για τρεις έως πέντε ημέρες. Για να αποφύγετε το μαύρισμα, πασπαλίστε τις φέτες με χυμό λεμονιού ή επιλέξτε μήλα Opal, μια ποικιλία μη ΓΤΟ που δεν μαυρίζει. Θα πρέπει να πετάξετε τις φέτες μήλου εάν παρατηρήσετε «αποχρωματισμό ή σκούρες κηλίδες, γλοιώδη ή κολλώδη υφή και ξινή ή δυσάρεστη μυρωδιά.

Δείτε ακόμη 14 Ασυνήθιστες Αλλά Αποτελεσματικές Μέθοδοι Αποθήκευσης Τροφίμων

Πώς να αποθηκεύσετε φρέσκα μήλα

Όσοι έχουν μηλιές θα πρέπει να μάθουν πώς να διατηρούν τα μήλα φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να γεμίζουν ολόκληρο το ψυγείο τους με ένα ολόκληρο δέντρο γεμάτο μήλα. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής των μήλων σας, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε ένα μόνο στρώμα, ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την πιο γρήγορη αλλοίωσή τους. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε κάθε μήλο σε χαρτί ή να το τοποθετήσετε σε μια χάρτινη σακούλα για να απορροφήσετε τυχόν υπερβολική υγρασία. Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε φρέσκα μήλα κατευθείαν από το δέντρο σας είναι ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με καλό αερισμό, ιδανικά σε θερμοκρασία μεταξύ -1 και 4 ℃ με επίπεδο υγρασίας περίπου 90%.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εφόσον έχετε ένα κελάρι, υπόγειο ή γκαράζ με ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης τα φρέσκα μήλα μπορούν να διαρκέσουν από έναν έως τρεις μήνες ανάλογα με την ποικιλία. «Ορισμένες ποικιλίες μήλων, όπως η Honeycrisp, είναι πιο επιρρεπείς στην αλλοίωση και μπορεί να μην διαρκέσουν όσο άλλες ποικιλίες.

Πόσο διαρκούν τα μήλα στο ψυγείο;

Τα μήλα μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο έως και αρκετές εβδομάδες ανάλογα με την ποικιλία και το πόσο ώριμα ήταν όταν τα αγοράσατε. Από την άλλη πλευρά, τα μήλα που αφήνονται έξω διαρκούν μόνο για μερικές εβδομάδες ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία και την υγρασία του σπιτιού σας. Αν κάνει πολύ ζέστη ή υγρασία, μπορεί να μην διαρκέσουν τόσο πολύ.

Ποιος τύπος μήλου διαρκεί περισσότερο;

Wikimedia Commons

Η αποθήκευση των μήλων μπορεί να είναι περίπλοκη επειδή μερικά μήλα χαλάνε πιο γρήγορα από άλλα και μερικά είναι πιο ευαίσθητα στον τρόπο αποθήκευσης τους. Ορισμένες ποικιλίες, όπως η Granny Smith, μπορούν να διαρκέσουν αρκετούς μήνες στο ψυγείο ενώ άλλες, όπως το Gala ή το Honeycrisp, μπορεί να διαρκέσουν μόνο μερικές εβδομάδες».

Εάν δεν σας αρέσει να αποθηκεύετε τα μήλα στο ψυγείο επειδή ανησυχείτε για την παραγωγή αιθυλενίου ή επειδή σας αρέσει η εμφάνισή τους, τότε επιλέξτε μήλα με χοντρή φλούδα, καθώς διαρκούν περισσότερο εκτός ψυγείου.

Οι ποικιλίες με χοντρη φλουδα όπως η Granny Smith και η Fuji, μπορούν να διαρκέσουν έως και μερικούς μήνες στον πάγκο της κουζινας. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο παχιά μπορεί να είναι η φλούδα ενός μήλου, θα διαρκέσει περισσότερο όταν φυλάσσεται στο ψυγείο.

πηγή

Δείτε επίσης Πώς να Αποθηκεύσετε το Καρπούζι Ωστε να Είναι Πάντα Τραγανό και Ζουμερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για το παιδί,συμβουλές για γονείς,για το παιδί,μαζί με το παιδί,χρήσιμα,

Πώς να Σταματήσετε να Επαναλαμβάνετε Στο Παιδί σας το Ίδιο Πράγμα

μυρωδιά κουνουπιδιού,κόλπο μαγειρικής,χρήσιμα,

Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι