in , , , ,

10 Χρήσεις για το Φυστικοβούτυρο Εκτός Κουζίνας

χρήσεις φυστικοβούτυρου,καθαρισμός,συμβουλές,χρήσιμα,
χρήσεις φυστικοβούτυρου,καθαρισμός,συμβουλές,χρήσιμα,

Εάν έχετε ένα βάζο με φυστικοβούτυρο μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλά περισσότερα από το να το φάτε. Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει με μια εκπληκτική σειρά οικιακών εργασιών, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού, της συντήρησης και άλλων εργασιών που σχετίζονται με το σπίτι και την προσωπική φροντίδα. Το Δεντρολίβανο Δεν Είναι Μόνο Για Την Κατσαρόλα: 10 Χρήσεις του Πέρα από τη Μαγειρική

Αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά

istockphoto.com

Το φυστικοβούτυρο μπορεί να είναι αληθινά σωτήριο όταν πρόκειται για την αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά. Το φυστικοβούτυρο και η τσίχλα έχουν έλαια και λίπη που είναι υδρόφοβα, επομένως η τσίχλα θα κολλήσει στο φυστικοβούτυρο πιο εύκολα από ότι στα μαλλιά. Αφήστε το φυστικοβούτυρο να καθίσει πάνω από την κολλημένη τσίχλα για λίγα λεπτά. Θα σκληρύνει τη τσίχλα και θα διευκολύνει την αφαιρεση από τα μαλλιά.

Προσέλκυση πουλιών στον κήπο σας

istockphoto.com

Εάν θέλετε να προσελκύσετε πουλιά στον κήπο σας, το φυστικοβούτυρο μπορεί να σας βοηθήσει. Πολλά απολαμβάνουν το φυστικοβούτυρο και η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι καλή για αυτά. Ενθαρρύνετε τα πουλιά να επισκεφτούν τον κήπο σας, αναμειγνύοντας φυστικοβούτυρο με καλαμποκάλευρο και γεμίζοντας ένα κρεμαστό κούτσουρο με το μείγμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αλείψετε λίγο φυστικοβούτυρο πάνω σε κουκουνάρια και να τα αφήσετε γύρω από τον κήπο σας για τα πουλιά. Το πλήρες φυστικοβούτυρο είναι το καλύτερο για τα πουλιά λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε βιολογικό ή φυσικό φυστικοβούτυρο, καθώς έχουν λιγότερα πρόσθετα.

Καθαρισμός δέρματος

istockphoto.com

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το φυστικοβούτυρο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό δέρματος. Εάν παρατηρήσετε έναν λεκέ στον καναπέ σας με δερμάτινη επένδυση, απλώστε λίγο κρεμώδες φυστικοβούτυρο σε ένα καθαρό και απαλό πανί. Τρίψτε το πάνω από το σημείο με κυκλικές κινήσεις. Καθώς τα φυσικά έλαια από το φυστικοβούτυρο έρχονται σε επαφή με το λεκε, θα το διαλύσουν. Τα λάδια μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη γυαλάδα του δέρματος.

Λίπανση εργαλείων

istockphoto.com

Αν σας έχει τελειώσει το λιπαντικό για εργαλεία, απλά πάρτε φυστικοβούτυρο. Τα φυσικά του λάδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριβής και στη βελτίωση της απόδοσης και της διάρκειας ζωής του αλυσοπρίονου, των λεπίδων του χλοοκοπτικού σας και άλλων εργαλείων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εξολόθρευση ποντικιών

istockphoto.com

Εάν έχετε ποντίκια στο σπίτι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυστικοβούτυρο ως δόλωμα. Τα ποντίκια έλκονται από τη μυρωδιά του, οπότε απλώνοντας λίγη ποσότητα μέσα σε μια παγίδα μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε το πρόβλημα. Το φυστικοβούτυρο δεν είναι απλώς το αγαπημένο φαγητό των ποντικών, είναι επίσης κολλώδες. Αυτό σημαίνει ότι τα ποντίκια δεν θα μπορούν να το βγάλουν κρυφά από την παγίδα εύκολα και να αποφύγουν το πιάσιμο, κάτι που μπορεί να το καταφέρουν με κομμάτια τυριού ή άλλα τρόφιμα ως δόλωμα.

Δείτε ακόμη Εναλλακτικές Χρήσεις για το Λάδι Καρύδας

Αφαίρεση υπολειμμάτων αυτοκόλλητων

avery.com

Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα από ορισμένες επιφάνειες. Μερικές φορές, υπολείμματά του μένουν. Αντί να καταστρέφετε τα νύχια σας ή να τα παρατάτε με απογοήτευση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο φυστικοβούτυρο. Απλώστε μια κουταλιά στο κολλώδες υπόλειμμα και αφήστε το περίπου μία ώρα. Θα το μαλακώσει διευκολύνοντας την αφαίρεσή του.

Για να πάρει τα φάρμακά του το σκυλί σας

istockphoto.com

Μία από τις λίγες περιπτώσεις στις οποίες ένας σκύλος δεν είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι όταν ο εν λόγω σκύλος συνειδητοποιεί ότι ο άνθρωπος του προσπαθεί να του δώσει φάρμακα. Ένα κόλπο που μπορούν να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας είναι το φυστικοβούτυρο. Στα σκυλιά αρέσει η γεύση του και θα το καταναλώσουν μαζί με ένα χάπι που είναι κρυμμένο μέσα.

Είναι καλύτερο να επιλέξτε μια κρεμώδη ποικιλία αντί για μια πυκνή. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι το φυστικοβούτυρο σας δεν περιέχει υποκατάστατα ζάχαρης όπως ξυλιτόλη, τα οποία είναι τοξικά για τους σκύλους. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα βιολογικό.

Επιδιόρθωση πορτών που τρίζουν

istockphoto.com

Αυτό το βάζο με φυστικοβούτυρο στο ντουλάπι σας μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο του WD-40 και άλλων λιπαντικών για να σταματήσει το τρίξιμο των πορτών. Τρίψτε λίγο στους μεντεσέδες της πόρτας, τα έλαιά του θα τη λιπάνουν και θα σταματήσουν το τρίξιμο.

Εξάλειψη οσμών ψαριού

istockphoto.com

Το ψάρι είναι μια νόστιμη και υγιεινή τροφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να το μυρίζουμε για μέρες αφού το φάμε. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, η προσθήκη λίγου φυστικοβούτυρου στο τηγάνι μετά το τηγάνισμα του ψαριού θα εμποδίσει την κουζίνα σας να μυρίζει σαν ψαραγορά. Αφήστε το τηγάνι στη φωτιά για λίγα λεπτά και το φυστικοβούτυρο θα απορροφήσει τη μυρωδιά του ψαριού.

Ξύρισμα

istockphoto.com

Εάν σας έχει τελειώσει η κρέμα ξυρίσματος, χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού φυστικοβούτυρο. Τα φυσικά έλαιά του δημιουργούν ένα φράγμα που προστατεύει το δέρμα σας από τις αιχμηρές λεπίδες ξυραφιού. Επιπλέον, αυτά τα φυσικά έλαια μπορούν επίσης να αφήσουν το δέρμα σας ενυδατωμένο και μπορεί να μην αισθάνεστε καν την ανάγκη να εφαρμόσετε λοσιόν μετά το ξύρισμα. Μόλις ξεπλύνετε το φυστικοβούτυρο από το δέρμα σας, θα μείνει μόνο ένα ευχάριστο άρωμα ξηρού καρπού.

πηγή

Δείτε επίσης 7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Νύχια Καλοκαίρι 2023: 25 Εντυπωσιακά Νύχια με Ωκεανούς για ένα Κομψό Καλοκαίρι

Νύχια Καλοκαίρι 2023: 25 Εντυπωσιακά Νύχια με Ωκεανούς για ένα Κομψό Καλοκαίρι

γεμιστές τηγανητές ελιές,καλοκαιρινό ορεκτικό,αλμυρές συνταγές,νόστιμες συνταγές,

Αυτή η Εύκολη Συνταγή θα Είναι το Ορεκτικό του Καλοκαιριού