10 Κόλπα που Δεν θα σας Αποκάλυπταν Ποτέ οι Επαγγελματίες Κηπουροί

Τα κορυφαία κόλπα που δεν θα αποκάλυπταν ποτέ οι επαγγελματίες κηπουροί και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας! 8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής

Δοκιμάστε το ρυθμό βλάστησης

10 Κόλπα που Δεν θα σας Αποκάλυπταν Ποτέ οι Επαγγελματίες Κηπουροί

Δοκιμάστε τον ρυθμό βλάστησης των σπόρων σας πριν από τη φύτευση. Τοποθετήστε τους σε μια υγρή πετσέτα ή πανί και κρατήστε τα σε πλαστική σακούλα για 10 ημέρες. Οι σπόροι που φυτρώνουν είναι καλοί!

Λιάστε το χώμα

Το κόλπο εδώ είναι να απαλλαγείτε από όλα τα ζιζάνια στον κήπο ή στην περιοχή όπου σκοπεύετε να καλλιεργήσετε φυτά. Σκαλίστε το χώμα, ποτίστε το καλά και καλύψτε την περιοχή με ένα πλαστικό φύλλο. Τα ζιζάνια θα μεγαλώσουν, αλλά η παγιδευμένη θερμότητα του πλαστικού θα τα καταστρέψει σε 6-8 εβδομάδες.

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής

Το νερό της βροχής είναι ευεργετικό για τα φυτά, καθώς είναι 100% μαλακό και δεν περιέχει χημικά, καθιστώντας το ιδανικό για όλα τα είδη φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Επιπλέον, το νερό της βροχής αποτελείται από άζωτο με τη μορφή νιτρικών αλάτων. Τα φυτά μπορούν εύκολα να το απορροφήσουν και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι μια ξαφνική νεροποντή μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των φυτών περισσότερο από οποιοδήποτε χημικό λίπασμα.

Είναι πάντα καλή ιδέα να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση. Επίσης, εάν πρόκειται να το αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ύπαιθρο, προσθέτοντας 2-3 κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι στο νερό θα εξασφαλίσετε ότι τα κουνούπια δεν θα γεννήσουν τα αυγά τους.

Φροντίστε τα εργαλεία σας

Σκουριασμένα και βρώμικα εργαλεία μπορεί να μολύνουν τα φυτά σας. Είναι πολύ καλή ιδέα να τα ξεπλένετε με νερό μετά τη χρήση και να τα καλύπτετε με μια στρώση λαδιού καρύδας για να διατηρούνται λαμπερά και να λειτουργούν σαν καινούργια.

Το λάδι καρύδας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι το τρίψιμο στα εργαλεία θα σας γλυτώσει από τη διάδοση μυκητιασικών λοιμώξεων. Επίσης, μόλις τελειώσετε με τη χρήση των εργαλείων, χώστε τα σε έναν κουβά με καθαρή άμμο.

Αποθηκεύστε τους σπόρους

Όταν πρόκειται για την αποθήκευση των σπόρων, βεβαιωθείτε ότι το μέρος είναι δροσερό και στεγνό. Εάν δεν έχετε ψυκτικό χώρο αποθήκευσης, τότε βάλτε τους σπόρους σε αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τους στο ψυγείο.

Η θερμότητα και η υγρασία μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των σπόρων. Οι σωστά αποθηκευμένοι σπόροι μπορούν να διαρκέσουν έως και 5-10 χρόνια, αλλά η χρήση τους τα πρώτα 2-3 χρόνια είναι πολύ καλύτερη.

Related Post

Δείτε ακόμη 9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα

Αντιμετωπιστεί τα έντομα

Μπορείτε να απωθήσετε τα έντομα του κήπου δοκιμάζοντας αυτό το απλό κόλπο. Χρησιμοποιήστε νερό με σαπούνι για να απαλλαγείτε από πολλά είδη. Επίσης, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε κατιφέδες γύρω από τα λαχανικά σας, αυτά τα φυτά μπορούν να αποτρέψουν τις περισσότερες από τις προσβολές. Ένα ακόμα κόλπο είναι να καλλιεργήσετε φυτά ξενιστές, έτσι ώστε όλα τα έντομα να προσελκύονται προς αυτά.

Χαρίστε στα φυτά σας μια απόλαυση καφέ

Αντί να πετάτε τα υπολείμματα τσαγιού και καφέ, χρησιμοποιήστε τα στα παρτέρια του κήπου σας για να βελτιώσετε το χώμα. Μπορεί επίσης να οξινίσει το pH μακροπρόθεσμα. Μία φορά το μήνα, πασπαλίστε 1 εκατοστοί γύρω από φυτά που αγαπούν το οξύ, όπως οι αζαλέες, τα ροδόδεντρα και τα βατόμουρα.

Ξίδι για τους σπόρους

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαλακώσει το εξωτερικό περίβλημα των σπόρων, καθώς αυτή η σκληρή μεμβράνη διακόπτει τη διαδικασία βλάστησης. Μουλιάστε τους σπόρους όλη τη νύχτα σε ένα μπολ με νερό με 5-8 σταγόνες λευκό ξύδι.

Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει τους σπόρους να φυτρώσουν γρήγορα και θα βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες.

Ελέγχετε τη θερμοκρασία του χώματος

Ένα θερμόμετρου φούρνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του χώματος για φύτευση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν σπέρνετε σπόρους, πολλαπλασιάζετε μοσχεύματα, μεταφυτεύετε ή διαιρείτε τα φυτά.

Κουρέψτε το γρασίδι με σύνεση

Πάντα να μετράτε το μήκος του γρασιδιού ενώ χρησιμοποιείτε χλοοκοπτικό μεσινέζας. Εάν είναι κοντό, οι λεπίδες του ψαλιδιού θα καταλήξουν να χτυπήσουν στο χώμα και θα καταστραφούν.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 7 Κόλπα Κηπουρικής στο Σπίτι

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα