in ,

Γιατί οι Άνδρες Δεν Μπορούν να Εκφράσουν τα Συναισθήματά τους Όπως οι Γυναίκες

ανδρικά συναισθήματα,περίεργα,χρήσιμα,
Γιατί οι Άνδρες Δεν Μπορούν να Εκφράσουν τα Συναισθήματά τους Όπως οι Γυναίκες

Παλιά πιστεύαμε ότι οι γυναίκες είχαν την τάση να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους πιο ανοιχτά από τους άνδρες. Φυσικά, ο καθένας είναι διαφορετικός και μερικοί άντρες μπορεί να είναι πολύ συναισθηματικοί και να λένε εύκολα αυτό που νιώθουν. Ωστόσο, οι ερευνητές προσπαθούν να διερευνήσουν γιατί οι άνδρες δεν εκφράζονται όπως οι γυναίκες. Γιατί Έχετε την Τάση να Ερωτεύεστε τους Ιδιους Τύπους Ανθρώπων και Όχι Άλλους

Οι άνδρες νιώθουν συναισθήματα όπως και οι γυναίκες.

brightside

«Νιώθω ότι δεν τον νοιάζει», ακούγονται συχνά να λένε οι γυναίκες όταν δεν μπορούν να λάβουν σχόλια για τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Ενώ οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και το άγχος, οι άνδρες επηρεάζονται επίσης από καταστάσεις ψυχικής υγείας.

Γνωρίζατε ότι πάνω από το 30% των ανδρών θα εμφανίσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους; Και, περίπου το 9% των ανδρών αναφέρει ότι βιώνει αισθήματα κατάθλιψης ή άγχους καθημερινά. Παρά τις προσδοκίες της κοινωνίας για τους άνδρες να κρύβουν τα συναισθήματά τους, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ψυχική υγεία των ανδρών. Ας εξερευνήσουμε γιατί οι άνδρες κρύβουν τα συναισθήματά τους.

Μπορεί να είναι κοινωνική πίεση.

© Patrick Melrose / Showtime Entertainment

Παραδόξως, η κοινή φράση, “γίνε άντρας”, φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συμπεριφορά. Είναι μόνο μια κοινωνική πίεση που διαστρεβλώνει τις αντιλήψεις περί αρρενωπότητας.

Έρευνα που διεξήχθη από το φιλανθρωπικό ίδρυμα ανδρικής υγείας Movember αποκαλύπτει ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών αισθάνονται την πίεση να φαίνονται αρρενωποί, με τους νεότερους άνδρες, ηλικίας 18-34 ετών, να το βιώνουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα (47%). Η κατανόηση αυτών των κοινωνικών επιρροών μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην ψυχική υγεία και την ευημερία των ανδρών.

Δείτε ακόμη 5 Λόγοι για τους Οποίους οι Ελκυστικοί Ανθρωποι Τείνουν να Είναι Εργένηδες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© Joker / Warner Bros. Pictures and co-producers

Οι άνδρες συχνά παρουσιάζουν λιγότερα ορατά σημάδια ανησυχιών για την ψυχική υγεία και είναι λιγότερο πιθανό να τα συζητήσουν ανοιχτά. Η ερευνά αναφέρει ότι όταν οι γυναίκες έχουν κατάθλιψη, εκδηλώνουν συχνά θλίψη ή εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ενώ οι άνδρες συνήθως δείχνουν σημάδια θυμού, ευερεθιστότητας ή επιθετικότητας. Κατανοώντας αυτές τις διαφορές που σχετίζονται με το φύλο στην έκφραση προκλήσεων ψυχικής υγείας, μπορούμε να τις εντοπίσουμε καλύτερα και να τις αντιμετωπίσουμε. Οι άνδρες δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους και λειτουργεί εναντίον τους.

Απλώς δεν ξέρουν πώς να εκφραστούν.

© 50/50 / Summit Entertainment and co-producers

Κανείς δεν εξήγησε στους άντρες πώς να εκφραστούν. Οι κοινωνικές προσδοκίες και η προετοιμασία της παιδικής ηλικίας συχνά διδάσκουν τους άντρες να είναι σκληροί και μη συναισθηματικοί, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουροι για το πώς να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Ενώ οι γυναίκες μπορεί να εκφράζουν ανοιχτά την απογοήτευσή τους, οι άνδρες τείνουν να κρύβουν τον πόνο τους και να φαίνονται στωικοί. Αυτή η κοινωνική πίεση μπορεί να καταστήσει δύσκολο για τους άνδρες να είναι ευάλωτοι, καθώς αυτό θεωρείται ταμπού. Ως αποτέλεσμα, η συναισθηματική ευημερία των ανδρών μπορεί να υποφέρει. Προωθώντας ανοιχτές συζητήσεις για την ψυχική υγεία και καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, μπορούμε να βοηθήσουμε τους άνδρες να αισθάνονται άνετα και να έχουν τη δύναμη να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Είναι ένα νευρολογικό θέμα.

© Midsommar / Nordisk Film and co-producers

Το Corpus Callosum, ένα μέρος του εγκεφάλου που συνδέει το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο, είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, οδηγώντας σε υψηλότερη ικανότητα να αισθάνονται και να σκέφτονται ταυτόχρονα.

Οι άνδρες, από την άλλη, τείνουν να διαχωρίζουν τα συναισθήματά τους από τις σκέψεις τους, με αποτέλεσμα να διστάζουν να συζητήσουν συναισθηματικά θέματα. Αν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία επικοινωνίας για ευαίσθητα θέματα, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε αυτές τις διαφορές με βάση το φύλο.

πηγή

Δείτε επίσης Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Ερωτεύεστε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τατουάζ βραχιόλια,σχέδια τατουάζ,γυναικεία τατουάζ,συμβουλές ομορφιά,ομορφιά,

27 Εκπληκτικά Σχέδια Τατουάζ Βραχιόλια για Γυναίκες

oμελέτα στο νερό,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Ομελέτα στο Νερό: Πώς να την Φτιάξετε