in ,

Γιατί Έχετε την Τάση να Ερωτεύεστε τους Ιδιους Τύπους Ανθρώπων και Όχι Άλλους

ανθρώπινες σχέσεις,συμβουλές για σχέσεις,περίεργα,
Γιατί Έχετε την Τάση να Ερωτεύεστε τους Ιδιους Τύπους Ανθρώπων και Όχι Άλλους

Το να ερωτεύεστε είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες στη ζωή. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχετε την τάση να ερωτεύεστε τους ίδιους τύπους ανθρώπων ξανά και ξανά; Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι απλώς μια σύμπτωση, υπάρχει στην πραγματικότητα μια ψυχολογική εξήγηση πίσω από αυτό το φαινόμενο. Γιατί οι Άνθρωποι Φοράνε τις Βέρες Διαφορετικά στον Κόσμο

Δεν είναι τυχαίο.

Σύμφωνα με ερευνητές, είναι σύνηθες οι άνθρωποι να αποδίδουν το τέλος μιας σχέσης στην προσωπικότητα του πρώην συντρόφου τους και να αποφασίζουν να αναζητήσουν έναν διαφορετικό τύπο ατόμου. Ωστόσο, η έρευνά τους δείχνει ότι τα άτομα τείνουν να συνεχίσουν να βγαίνουν με παρόμοιο τύπο προσωπικότητας παρά την επιθυμία για αλλαγή.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από μια συνεχιζόμενη πολυετή μελέτη σε ζευγάρια και οικογένειες σε διάφορες ηλικιακές ομάδες για να συγκρίνουν τις προσωπικότητες 332 ατόμων που έχουν τωρινούς και προηγούμενους συντρόφους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η τάση να βγαίνετε ραντεβού με κάποιον με παρόμοια προσωπικότητα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή προτίμηση.

Υπογραμμίζουν τη σημασία της κατανόησης των δικών μας προτύπων στις σχέσεις και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στη ζωή μας στα ραντεβού. Αναγνωρίζοντας την έλξη μας για ορισμένους τύπους προσωπικότητας, μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για να επιδιώξουμε υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις.

Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε την ίδια στρατηγική.

Δείτε ακόμη 8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

Σε κάθε σχέση, τα άτομα μαθαίνουν στρατηγικές για να συνεργάζονται με τις προσωπικότητες των συντρόφων τους. Εάν η προσωπικότητα ενός νέου συντρόφου μοιάζει με εκείνη ενός πρώην συντρόφου, η χρήση των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν από την προηγούμενη σχέση μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσετε μια νέα σχέση με θετική νότα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν κάποιος αντιμετωπίζει σταθερά τα ίδια προβλήματα στις σχέσεις του, θα πρέπει να σκεφτεί πόσο η έλξη προς παρόμοια χαρακτηριστικά προσωπικότητας στους συντρόφους του μπορεί να συμβάλει σε αυτά τα προβλήματα.

Αναγνωρίζοντας την έλξη μας για ορισμένους τύπους προσωπικότητας και αναλογιζόμενοι τις εμπειρίες του παρελθόντος, μπορούμε να πάρουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να οικοδομήσουμε πιο υγιείς σχέσεις.

Μπορεί να οφείλεται σε παιδικό τραύμα.

Επίσης, υπάρχει μια ακόμη θεωρία που ονομάζεται Imago. Παρέχει μια ενδιαφέρουσα εξήγηση για αυτό το φαινόμενο της ρομαντικής έλξης. Η θεωρία προτείνει ότι πολλά άτομα έχουν άλυτα τραύματα από την παιδική τους ηλικία που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν όταν ήταν νέοι και ανίσχυροι.

Σύμφωνα με τη θεωρία Imago, τα άτομα επιδιώκουν να επιλύσουν συμβολικά αυτά τα ζητήματα επιλέγοντας έναν συγκεκριμένο τύπο ατόμου για να ερωτευτούν. Το επιλεγμένο ερωτικό ενδιαφέρον αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να διορθώσετε αυτά τα άλυτα ζητήματα με τρόπο που δεν ήταν δυνατόν νωρίτερα στη ζωή.

Φανταστείτε να μεγαλώνετε σε ένα νοικοκυριό όπου ο πατέρας σας κακομεταχειριζόταν τη μητέρα σας τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Ως παιδί, ήσασταν αδύναμοι να αλλάξετε την κατάσταση, οδηγώντας στην ανάπτυξη ενός «imago» ή μιας εικόνας ενός επιθετικού ατόμου. Ως ενήλικας, μπορεί να έλκεστε από άτομα με παρόμοια επιθετικά χαρακτηριστικά, επιδιώκοντας να τα αλλάξετε με τον ίδιο τρόπο που θα θέλατε όταν ήσασταν νεότεροι.

πηγή

Δείτε επίσης 5 Λόγοι για τους Οποίους οι Ελκυστικοί Ανθρωποι Τείνουν να Είναι Εργένηδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τεράριουμ με αποξηραμένα λουλούδια,DIY τεράριουμ,terrarium,διακοσμητικά,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,

Φανταστικά! 45 Τεράριουμ με Αποξηραμένα Λουλούδια

DIY βιτρό,DIY κατασκευές βιτρό,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,διακόσμηση σπιτιού,DIY κατασκευές,DIY διακοσμητικά,

16 Εκπληκτικές DIY Κατασκευές Βιτρό για το Σπίτι και τον Κήπο σας