in , , , ,

Αυτά Είναι Τα Λαχανικά που Μπορείς να Φυτέψεις Μόνος Σου τον Μάρτιο

Δεν έχετε ιδέα για τι λαχανικά να φυτέψετε τον Μάρτιο; Μην ανησυχείτε! Αυτός ο λεπτομερής οδηγός θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε τα καλύτερα! Πώς να Φυτέψω στο Σπίτι:11 Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε από τις Φέτες τους

Κολοκύθα

shutterstock/Garsya

Οι κολοκύθες απαιτούν πολύ χώρο και ζεστές θερμοκρασίες για να αναπτυχθούν, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετική επιλογή για τον Μάρτιο ακόμη και στα τέλη της άνοιξης. Εάν ζείτε σε θερμότερο κλίμα, ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για να σπείρετε τους σπόρους.

Πιπεριές

balconygardenweb

Οι πιπεριές μπορούν να φυτευτούν τον Μάρτιο ξεκινώντας τα σπορόφυτα σε εσωτερικούς χώρους ή σπέρνοντας απευθείας στο χώμα μόλις ζεσταθεί.

Ντομάτες

balconygardenweb

Οι ντομάτες είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά που πρέπει να φυτέψετε τον Μάρτιο. Χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο χώμα και ήλιο, γι’ αυτό επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και φροντίστε να τις ποτίζετε τακτικά.

Μελιτζάνες

balconygardenweb

Οι μελιτζάνες μπορούν να ξεκινήσουν ως σπορόφυτα σε εσωτερικούς χώρους τον Μάρτιο και να μεταφυτευτούν έξω μόλις ζεσταθεί το χώμα. Οι μελιτζάνες ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες συνθήκες και καλά στραγγιζόμενο χώμα.

Αρακάς

balconygardenweb

Ο αρακάς είναι μια καλλιέργεια με δροσερό καιρό που μπορεί να σπαρθεί απευθείας στον κήπο τον Μάρτιο μόλις ανέβει η θερμοκρασία. Προτιμούν ψυχρότερες θερμοκρασίες και μερική σκιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λάχανο

balconygardenweb

Για να καλλιεργήσετε λάχανο, ξεκινήστε με καλά στραγγιζόμενο χώμα που είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Φυτέψτε τους σπόρους σε βάθος 1 εκατοστού. Το λάχανο λατρεύει τον ήλιο και τις πιο κρύες θερμοκρασίες, επομένως είναι ένα υπέροχο λαχανικό για καλλιέργεια τον Μάρτιο.

Σκόρδα

balconygardenweb

Απλώς ξεκινήστε σπάζοντας τους βολβούς σκόρδου σε μεμονωμένες σκελίδες και φυτέψτε τις σε 5 εκατοστα σε βάθος. Φροντίστε να διατηρείτε το χώμα υγρό και καλά στραγγιζόμενο.

Κρεμμύδια

balconygardenweb

Τα κρεμμύδια είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι κατάλληλα για τη φύτευση το Μάρτιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φυτέψετε σετ κρεμμυδιών ή σπορόφυτα σε βάθος 2,5 εκατοστών. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι νοτισμένο αλλά όχι υγρό και παρέχετε πλήρη ήλιο.

Ινδική μουστάρδα

balconygardenweb

Η ινδική μουστάρδα αναπτύσσεται καλά σε δροσερό καιρό, καθιστώντας την ιδανική καλλιέργεια για τον Μάρτιο. Φυτέψτε τους σπόρους σε βάθος μισού εκατοστού, διατηρήστε το χώμα υγρό και μαζέψτε τα φύλλα όταν έχουν μήκος 7,5 έως 10 εκατοστά.

Λαχανίδες

balconygardenweb

Η λαχανίδα είναι ένα θρεπτικό και γευστικό λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα τον Μάρτιο. Σπείρετε σπόρους σε βάθος ¼ ίντσας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Τα λαχανικά προτιμούν τον ήλιο, αλλά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε μερική σκιά.

Δείτε ακόμη Λαχανικά σε Γλάστρες: Πώς να Καλλιεργήσετε έναν Κήπο Γεμάτο με Βιταμίνη C

Γογγύλια

balconygardenweb

Τα γογγύλια είναι ένα ριζικό λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα τον Μάρτιο. Επιλέξτε καλά στραγγιζόμενο χώμα εμπλουτισμένο με κομπόστ και φυτέψετε σπόρους σε βάθος 1 εκατοστού.

Μαρούλι

balconygardenweb

Το μαρούλι είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λαχανικό που είναι ιδανικό για φύτευση Μαρτίου. Πάρτε καλά στραγγισμένο χώμα εμπλουτισμένο με κομπόστ και αρχίστε να φυτεύετε τους σπόρους.

Σπανάκι

konpokklong/Shutterstock

Το σπανάκι είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα τον Μάρτιο. Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο χώμα εμπλουτισμένο με κομπόστ ή άλλα οργανικά υλικά.

Πατάτες

balconygardenweb

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε τις δικές σας πατάτες, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε μια καλά στραγγιζόμενη περιοχή του κήπου και να εμπλουτισμένο το χώμα με λίγο λίπασμα ή άλλη οργανική ύλη. Θυμηθείτε ότι οι πατάτες αγαπούν τον ήλιο, οπότε προσπαθήστε να βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο για αυτές στον κήπο σας.

Κολοκύθια

growingnorth

Το κολοκύθι είναι ένα λαχανικό με ζεστό καιρό που μπορεί να ξεκινήσει σε εσωτερικούς χώρους τον Μάρτιο και να μεταφυτευτεί έξω μόλις ζεσταθεί ο καιρός. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλά στραγγιζόμενο χώμα.

Αγγούρια

balconygardenweb

Τα αγγούρια είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λαχανικό που μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους τον Μάρτιο. Σπείρετε τους σπόρους του αγγουριού σε βάθος περίπου 2,5 εκατοστών. Λάβετε υπόψη ότι τα αγγούρια αγαπούν την ηλιοφάνεια και χρειάζονται σταθερό πότισμα για να διατηρηθούν υγιή.

Κουνουπίδι

shutterstock/RobinsonThomas

Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό με δροσερό καιρό που μπορεί να καλλιεργηθεί τον Μάρτιο. Φροντίστε να διατηρείτε το χώμα συνεχώς υγρό για να βοηθήσετε τα φυτά να ευδοκιμήσουν.

Παντζάρια

balconygardenweb

Τα παντζάρια είναι ένα ριζικό λαχανικό που μπορεί να καλλιεργηθεί τον Μάρτιο. Λάβετε υπόψη ότι προτιμούν τον ήλιο, αλλά μπορούν επίσης να ανεχθούν τη μερική σκιά. Για να βοηθήσετε τα παντζάρια σας να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν σωστά, είναι σημαντικό να διατηρείτε το χώμα υγρό καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ραπανάκια

gardenary

Τα ραπανάκια είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λαχανικό που μπορεί να καλλιεργηθεί τον Μάρτιο. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε το χώμα υγρό για να εξασφαλίσετε ότι τα ραπανάκια σας μεγαλώνουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Σπαράγγια

balconygardenweb

Αναζητάτε μια μακροπρόθεσμη επένδυση στα λαχανικά; Σκεφτείτε να καλλιεργήσετε σπαράγγια! Αυτό το πολυετές λαχανικό μπορεί να φυτευτεί τον Μάρτιο σε καλά στραγγιζόμενο χώμα.

πηγή

Δείτε επίσης Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 40

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Νύχια Μάρτιος 2023: Αυτές οι 10 Καυτές Τάσεις Μανικιούρ που θα Κυριαρχήσουν το 2023

Νύχια Μάρτιος 2023: Αυτές οι 10 Καυτές Τάσεις Μανικιούρ που θα Κυριαρχήσουν το 2023

Πώς να Προσθέσετε Θαλασσινές Πινελιές στη Διακόσμηση

Πώς να Προσθέσετε Θαλασσινές Πινελιές στη Διακόσμηση