in , , ,

Λαχανικά σε Γλάστρες: Πώς να Καλλιεργήσετε έναν Κήπο Γεμάτο με Βιταμίνη C

Λαχανικά σε Γλάστρες: Πώς να Καλλιεργήσετε έναν Κήπο Γεμάτο με Βιταμίνη C
Λαχανικά σε Γλάστρες: Πώς να Καλλιεργήσετε έναν Κήπο Γεμάτο με Βιταμίνη C

Είναι καλύτερο να καλλιεργείτε μερικά λαχανικά γεμάτα με βιταμίνη C στον κήπο σας, αντί να εξαρτάστε από τα συμπληρώματα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Εάν θέλετε να δώσετε ώθηση στην πρόσληψη βιταμίνης C, φυτέψτε αυτά τα λαχανικά σε γλάστρες για να φτιάξετε έναν κήπο γεμάτο βιταμίνη C. 12 Μπαχαρικά και Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Εύκολα σε Γλάστρες

Σπανάκι

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων σπανάκι περιέχει 28,1 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C.

Αυτό το θρεπτικό λαχανικό μπορεί να καλλιεργηθεί σε ζεστό και κρύο καιρό και περιέχει σχετικά υψηλή δόση βιταμίνης C, B6, B9 και φολικού οξέος. Μπορείτε να επιλέξετε να το καλλιεργήσετε την άνοιξη και ακόμη και στις αρχές του φθινοπώρου και να το χρησιμοποιήσετε σε πιάτα με κρέας και ψάρι, σαλάτες και σούπες ή να το φάτε όπως είναι.

Μαρούλι

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων μαρούλι περιέχει 9,2 mg βιταμίνης C.

Ένα άλλο θρεπτικό λαχανικό είναι το ανθεκτικό στο κρύο μαρούλι που μπορεί να ευδοκιμήσει καλά σε θερμότερα κλίματα. Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, φυτικές ίνες και έχει αρκετή δόση βιταμίνης C.

Μπορεί να καλλιεργηθεί όλο το καλοκαίρι και να φυτευτεί ακόμα και στις αρχές του φθινοπώρου. Έχει ωραία γεύση σε σάντουιτς, σαλάτες ή πιάτα με κρέας και κοτόπουλο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κινέζικο λάχανο

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων ασιατικών χόρτων περιέχει 20 mg βιταμίνης C.

Το κινέζικο λάχανο είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνη C, E, K, A και B. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για χρήση σε πιάτα με κρέας και κοτόπουλο ή σε σαλάτες.

Πράσινα κρεμμυδάκια

organicgardener

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων πράσινα κρεμμυδάκια περιέχει 18,8 mg βιταμίνης C.

Αυτό είναι ένα άλλο λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A και K και επίσης γεμάτο με ριβοφλαβίνη και φολικό οξύ. Είναι επίσης ανθεκτικό στο κρύο και μπορεί να φυτευτεί αμέσως μετά τον τελευταίο παγετό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιάτα λαχανικών, κρέας, πιάτα κοτόπουλου και ταμπουλέ.

Ραπανάκια

nastroy

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων ραπανάκια περιέχει 14,8 mg βιταμίνης C.

Μπορεί να παρέχει μια πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης C και καλίου και είναι ένα από τα πιο εύκολα λαχανικά που καλλιεργούνται σε δοχεία. Αυτό είναι ένα άλλο λαχανικό ανθεκτικό στο κρύο που μπορεί να καλλιεργηθεί στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές της άνοιξης.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να το συνδυάσετε με κοτόπουλο, τυρί, σούπα λαχανικών ή σαλάτα.

Κρεμμύδια

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων κρεμμυδιών περιέχει 7,4 mg βιταμίνης C.

Τα κρεμμύδια είναι ένα τέλειο λαχανικό για φολικό οξύ, βιταμίνη C και φυτικές ίνες και είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό για κρύο καιρό που μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως έχει ή να το απολαύσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο.

Αγκινάρες

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων αγκινάρας περιέχει 11,7 mg βιταμίνης C.

Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή λαχανικών καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, C και φυλλικό οξύ. Μπορεί επίσης να φυτευτεί μετά τον τελευταίο παγετό και ξαναβγαίνει κάθε χρόνο. Είναι ένα λαχανικό που μπορεί να προστεθεί σε κρύα και ζεστά λαχανικά και κυρίως πιάτα.

Σπαράγγια

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων σπαράγγι περιέχει 5,6 mg βιταμίνης C.

Είναι ένα από τα πολυετή λαχανικά που καλλιεργούνται σε γλάστρες που είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, A και K. Μπορεί να φυτευτεί μετά τον τελευταίο παγετό την άνοιξη. Απολαμβάνεται καλύτερα ως συνοδευτικό όταν μαγειρεύεται με βούτυρο.

Πιπεριές

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων πιπεριών περιέχει 143,7 mg βιταμίνης C.

Οι πιπεριές και τα τσίλι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και σιδήρου. Οι πιπεριές πρέπει να φυτευτούν ένα μήνα μετά τον τελευταίο ανοιξιάτικο παγετό.

Ο κρύος καιρός ή ο παγετός μπορεί να αποβούν μοιραία για τις πιπεριές σας. Χρησιμοποιείται καλύτερα σε λουκάνικα ως γεμιστά, πιάτα ζυμαρικών, σούπες και σαλάτες.

Δείτε ακόμη Φρέσκα Λαχανικά στο μπαλκόνι σου: 15 Φθινοπωρινά Λαχανικά που Μεγαλώνουν Γρήγορα σε Γλάστρες

Σέσκουλο

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων Swiss Chard περιέχει 18 mg βιταμίνης C.

Ένα από τα πιο ευεργετικά λαχανικά καθώς είναι γεμάτο με φολικό οξύ, βιταμίνη C, σίδηρο και κάλιο. Αυτό το ανθεκτικό στο κρύο φυτό μπορεί να φυτευτεί στις αρχές του καλοκαιριού και της άνοιξης. Έχει νόστιμη γεύση σε πιάτα με ψάρι και τρώγεται ωμό ή σε σαλάτες και σούπες.

Παντζάρια

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων παντζάρια περιέχει 4,9 mg βιταμίνης C.

Τα παντζάρια μπορεί να μην έχουν την καλύτερη γεύση, αλλά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και είναι μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, καλίου, βιταμίνης C και φυτικών ινών. Μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τουρσιών και να σερβιριστεί σε πολλά μαγειρεμένα πιάτα λαχανικών.

Ντομάτες

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα ντομάτας 100 γραμμαρίων περιέχει 124 mg βιταμίνης C.

Οι ντομάτες είναι πλήρως πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο και καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες. Ο παγετός ή κρύος καιρός μπορεί να σκοτώσει το φυτό σας. Χρησιμοποιείται καλύτερα για σάλτσες, σούπες και σαλάτες και προστίθεται σε συνοδευτικά πιάτα λαχανικών.

Λάπαθο

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 35 mg βιταμίνης C.

Έχει καλύτερη γεύση όταν προστίθεται σε σούπες, σαλάτες, πιάτα με αυγά, μαγειρευτά, πιάτα με ψάρι και ζυμαρικά. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, B6, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο.

Μελιτζάνες

agro-sales

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων μελιτζάνες περιέχει 2,5 mg βιταμίνης C.

Οι μελιτζάνες μπορούν να καλλιεργηθούν μετά από ένα μήνα από τον τελευταίο παγετό της άνοιξης και είναι μια άλλη πλούσια πηγή καλίου, φυτικών ινών και βιταμίνης C. Χρησιμοποιείται καλύτερα σε πιάτα ζυμαρικών και ως συνοδευτικό.

Ρούμεξ ο αιματόχρους

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 35 mg βιταμίνης C.

Αυτή είναι μια από τις υποτιμημένες ποικιλίες λαχανικών και θεωρείται τόσο νόστιμο και υγιεινό, γεμάτο με βιταμίνη C, μαγνήσιο, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και κάλιο.

Έχει πικάντικη και λαμπερή γεύση και είναι τέλειο για την παρασκευή σαλτσών.

Μποκ τσόι

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων Pak Choi περιέχει 45 mg βιταμίνης C.

Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C, K, A και φυλλικού οξέος. Η περιεκτικότητα σε σελήνιο είναι ευεργετική για την ενίσχυση της υγείας των θυρεοειδών αδένων, ενώ το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο βελτιώνουν την αντοχή των οστών και συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Σουνγκίκου

chrysanthemumspics

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 24 mg βιταμίνης C.

Δημοφιλές ως ανοιξιάτικο χρυσάνθεμο στην ιαπωνική κουζίνα, είναι γεμάτο με βιταμίνες C, A, E, K, B12, B6, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Μπορείτε να τηγανίσετε τα λουλούδια, τα φύλλα και τους μίσχους του.

Ανακουφίζει από πονοκέφαλο, κρυολόγημα, πυρετό. βοηθά με μικροβιακές λοιμώξεις και δυσκοιλιότητα. και αποτρέπει το σχηματισμό λίθων στα νεφρά.

Μπρόκολο

littleyellowwheelbarrow.com

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 89 mg βιταμίνης C.

Το μπρόκολο θεωρείται υπερτροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο και φυτικές ίνες. Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό προάγει την υγεία της καρδιάς. Επωφεληθείτε από τα οφέλη του ενσωματώνοντας αυτό το λαχανικό σε σαλάτες, σούπες και κάρυ.

Κράμβη

balconygardenweb

Περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 53 mg βιταμίνης C.

Είναι γεμάτο με βιταμίνες C, K, A, E, φυλλικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τον καρκίνο. Μαγειρέψτε ή βράστε την στον ατμό για να αφαιρέσετε τη βρογχογόνο δράση της μυροσινάσης, διατηρώντας τη διατροφική της αξία ανέπαφη.

Δείτε επίσης Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 14

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μικρό Μπαλκόνι και Φθινόπωρο: 30 Εκπληκτικές Φθινοπωρινές Ιδέες Διακόσμησης Μπαλκονιού που θα λατρέψετε με την πρώτη ματιά

Μικρό Μπαλκόνι και Φθινόπωρο: 30 Εκπληκτικές Φθινοπωρινές Ιδέες Διακόσμησης Μπαλκονιού που θα λατρέψετε με την πρώτη ματιά

Φτιάξτε Σπιτικό Τονωτικό Μαλλιών Χωρίς Χημικά για να Απολαμβάνετε Μεταξένια Πυκνά Μαλλιά

Φτιάξτε Σπιτικό Τονωτικό Μαλλιών Χωρίς Χημικά για να Απολαμβάνετε Μεταξένια Πυκνά Μαλλιά