Θέλετε φρέσκα λαχανικά και μπαχαρικά κάθε μέρα; Καλλιεργήστε τα εύκολα σε γλάστρες στο μπαλκόνι, στη βεράντα ακόμη και σε περβάζι για να φτιάξετε έναν μικρό κήπο. Φρέσκα Λαχανικά στο μπαλκόνι σου: 15 Φθινοπωρινά Λαχανικά που Μεγαλώνουν Γρήγορα σε Γλάστρες
Κρεμμύδι
Το κρεμμύδι μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε γλάστρες. Απλώς, επιλέξτε βάθους και πλάτους τουλάχιστον 25 εκατοστών ή μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε ζαρντινιέρα ή πλαστική λεκάνη οπου επίσης αναπτύσσεται καλά.
Κόλιανδρος
Ο κόλιανδρος χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική του Πακιστάν, της Ινδίας, του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής. Είναι εύκολο στην καλλιέργεια και μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους.
Σκόρδο
Το σκόρδο αναπτύσσεται καλύτερα τόσο σε κήπους όσο και σε γλάστρες. Μπορείτε να το προσθέσετε στην κατηγορία τόσο των λαχανικών όσο και των μπαχαρικών. Εκτός από τη χρήση στη μαγειρική, έχει και φαρμακευτικά οφέλη.
Σπόροι μάραθου
Επιλέξτε γλάστρα με τουλάχιστον 30-35 εκατοστά βάθος για να καλλιεργήσετε σπόρους μάραθου. Επίσης, για να αναπτυχθούν τα φυτά μάραθου, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ μέσο για γλάστρες και ποτίστε συχνά αλλά σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
Ινδική δάφνη
Μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε γλάστρες. Προτιμά να αναπτύσσεται σε ζεστά υποτροπικά και τροπικά κλίματα. Ανέχεται επίσης τα ψυχρά κλίματα, αρκεί να προστατεύεται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μετακινώντας τη γλάστρα σε εσωτερικό χώρο.
Κάρδαμο
Το κάρδαμο είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό στις συνταγές της Μέσης Ανατολής, της Αραβίας, της Ινδίας και της Σουηδίας. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε εύκολα σε γλάστρες με βασική φροντίδα.
Δείτε ακόμη Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Δοχεία 4 Λίτρων
Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική. Σε ένα ψυχρό κλίμα, θα πρέπει να καλλιεργήσετε ριζώματα κουρκουμά την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Φυτέψτε το όλο το χρόνο εάν ζείτε σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα, εκτός από τα ζεστά καλοκαίρια.
Κοκκινες πιπεριές
Οι κόκκινες πιπεριές καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες και προσαρμόζονται καλά στις εσωτερικές συνθήκες. Μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε ως όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους για συγκομιδή όλο το χρόνο. Καλλιεργήστε το σε μια φαρδιά γλάστρα και βεβαιωθείτε ότι το μπουμπούκι των ματιών είναι στραμμένο προς τα πάνω. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε έμμεσο ηλιακό φως και σε ζεστό σημείο. Διατηρήστε το χώμα νωπό αλλά όχι υγρό για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.
Κύμινο
Οι σπόροι κύμινου χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε κλίματα χωρίς παγετό. Καλλιέργεια την άνοιξη για συγκομιδή το καλοκαίρι. Φυτέψτε το όμως το χειμώνα αν ζείτε σε ζεστό κλίμα.
Κάρυ
Το κάρυ μπορεί να είναι και βότανο και μπαχαρικό με ξεχωριστό άρωμα και γλυκιά και παρατεταμένη γεύση. Χρησιμοποιείται σε τσάτνεϊ, κάρυ, uttapam και πιο εκτενώς σε συνταγές της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας.
Μαύρο πιπέρι
Αυτό το μπαχαρικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο και είναι διαθέσιμο στις περισσότερες κουζίνες. Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε γλάστρες αρκεί να έχει ένα ζεστό και υγρό κλίμα.
Δείτε επίσης Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι