in , ,

Φρέσκα Λαχανικά στο μπαλκόνι σου: 15 Φθινοπωρινά Λαχανικά που Μεγαλώνουν Γρήγορα σε Γλάστρες

φθινοπωρινά λαχανικά,καλλιέργεια λαχανικών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
15 Φθινοπωρινά Λαχανικά που Μεγαλώνουν Γρήγορα σε Γλάστρες

Ο κρύος καιρός του φθινοπώρου είναι η ιδανική συνθήκη για πολλά λαχανικά, όχι μόνο μεγαλώνουν γρήγορα αλλά έχουν και υπέροχες γεύσεις. Έτσι, εάν θέλετε να έχετε έναν μικρό κήπο ή δεν έχετε χώρο, η καλλιέργεια αυτών των λαχανικών σε δοχεία/γλάστρες μπορεί να είναι η ιδανική λύση . Θα φροντίζετε τα φυτά σας ευκολότερα, επειδή δεν είναι δύσκολα στο διαχειρίσιμο ύψος τους και έχουν χαμηλή συντήρηση. Μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και στους πιο μικρούς χώρους όπως το μπαλκόνι για να έχετε βιολογικά λαχανικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Πράσινα κρεμμύδια

Πηγή: Thegardeningcook

Τα πράσινα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν συνεχώς, όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του φθινοπώρου. Μετά την ανάπτυξη σε περίπου 3-4 εβδομάδες, μπορείτε να μαζέψετε τα πρώτα νεαρά φύλλα.

Αρακάς

Πηγή: Podgardening

Για τη συγκομιδή του αρακά το φθινόπωρο, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Καλλιεργήστε τον 8-12 εβδομάδες πριν τα πρώτα κρύα.

Φασόλια

Πηγή: Containergardenclub

Για να καλλιεργήσετε φασόλια το φθινόπωρο, θα πρέπει να επιλέξετε τύπους φασολιών που παράγουν νωρίς σε 60-80 ημέρες χωρίς κρύο καιρό.

Ρόκα

Πηγή: Ruralsprout

Για να μαζέψετε τη ρόκα το φθινόπωρο, θα πρέπει να τη φυτέψετε στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Μετά από 4-6 εβδομάδες, τα πράσινα φύλλα θα είναι έτοιμα για συγκομιδή.

Μαρούλι

Πηγή: Plantinstructions

Το μαρούλι αναπτύσσεται καλά το φθινόπωρο. Μπορεί να αντέξει ελαφρύ παγετό. Καλλιεργήστε τα τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν από τα πρώτα κρύα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σπανάκι

Πηγή: Gardenerknowhow

Για τη συγκομιδή του σπανακιού στα τέλη του φθινοπώρου και του χειμώνα, μπορείτε να ξεκινήσετε να σπέρνετε τους σπόρους του στα τέλη του καλοκαιριού, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Προστατέψτε τα φυτά σας από τον παγετό μετακινώντας τις γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους.

Μποκ Τσόι

Πηγή: Luv2garden

Το Μποκ Τσόι είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους τους στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου και στη συνέχεια να μαζέψετε τρυφερά φύλλα μετά από 30 ημέρες.

Δείτε ακόμη Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Δοχεία 4 Λίτρων

Λαχανίδες

Πηγή: Etsy

Μεγαλωμένη το φθινόπωρο, η λαχανίδα θα έχει καλύτερη γεύση από ό,τι την άνοιξη. Μετά το καλοκαίρι μεταξύ νωρίς έως μέσα φθινοπώρου μέχρι τις 6-8 εβδομάδες είναι η κατάλληλη στιγμή για φύτευση.

Ινδική μουστάρδα

Πηγή: Gardeningchannel

Η ινδική μουστάρδα είναι μια από τις καλύτερες φθινοπωρινές καλλιέργειες, τα πάει καλά σε γλάστρες και αντέχει επίσης τον ελαφρύ παγετό

Ραπάνι

Πηγή: Gardeningsoul

Το ραπάνι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια ριζικό λαχανικό που αναπτύσσεται καλά τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο. Σπείρετε τους σπόρους τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό και δώστε τους μέτρια θερμοκρασιακά εύρη.

Kale ( Κειλ )

Πηγή: Teabreakgardener

Η γεύση του θα είναι γλυκιά όπως όταν τα φύλλα του ωριμάζουν στο κρύο. Ο καλός χρόνος για τη σπορά είναι περίπου 6-8 εβδομάδες πριν τον πρώτο παγετό.

Γογγυλοκράμβη

Πηγή: Akitchengardeninkiheimaui

Η γογγυλοκράμβη είναι μια από τις καλύτερες καλλιέργειες του φθινοπώρου, μπορείτε να ξεκινήσετε τη φύτευσή της σπέρνοντας σπόρους στα μέσα ή στα τέλη του καλοκαιριού.

Καρότο

Πηγή: Horticulture

Το καρότο χρειάζεται 10-12 εβδομάδες για να αναπτυχθεί σε μεγάλες γλάστρες ή ζαρντινιέρες.

Σέσκουλο

Πηγή: Extension.msstate

Μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται και να είναι έτοιμο για συγκομιδή το φθινόπωρο, αρκεί να σπείρετε τους σπόρους πριν από 40 ημέρες από την αναμενόμενη ημερομηνία του πρώτου φθινοπωρινού παγετού.

Παντζάρια

Πηγή: Littleyellowwheelbarrow

Το παντζάρι μπορεί να καλλιεργηθεί στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου για συγκομιδή αργά το φθινόπωρο και αρχές χειμώνα. Σε ένα ήπιο κλίμα, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και το χειμώνα.

Δείτε επίσης Τα Μικροπράσινα είναι 40 Φορές πιο Χρήσιμα από τα Ωριμα Λαχανικά και Μπορείτε να τα Καλλιεργήσετε Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παράγοντες εμφάνισης μωρού,συμβουλές για μωρά,χρήσιμα,περίεργα

8 Πράγματα που Μπορούν να Επηρεάσουν την Εμφάνιση του Μωρού σας

Εύκολο Οικολογικό Καθαριστικό Φούρνου

Εύκολο Οικολογικό Καθαριστικό Φούρνου