in , ,

8 Πράγματα που Μπορούν να Επηρεάσουν την Εμφάνιση του Μωρού σας

παράγοντες εμφάνισης μωρού,συμβουλές για μωρά,χρήσιμα,περίεργα
8 Πράγματα που Μπορούν να Επηρεάσουν την Εμφάνιση του Μωρού σας

Η γενετική δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την εμφάνιση του μωρού. Ότι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την υγεία του παιδιού και τη μελλοντική του εμφάνιση. Από τη διατροφή που κανουν οι μέλλουσες μαμάδες μέχρι τις συνθήκες του περιβάλλοντός τους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την εμφάνιση ενός μωρού. Πώς η Κάλυψη του Καροτσιού Μπορεί να Θέσει το Μωρό σας σε Κίνδυνο, Ακόμα κι αν το Ύφασμα είναι Λεπτό

Η εποχή που γεννιέται το μωρό

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα βρέφη που γεννήθηκαν το καλοκαίρι είχαν υψηλότερο μέσο βάρος γέννησης και υψηλότερο μέσο όρο ύψους ενήλικα σε σύγκριση με εκείνα που γεννήθηκαν κατά τις ψυχρότερες εποχές. Στην πραγματικότητα, τα μωρά του χειμώνα είχαν τα εντελώς αντίθετα χαρακτηριστικά.

© imago / PicturePerfect / EAST NEWS, © Invision / Invision / East News

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η επαρκής έκθεση στο ηλιακό φως (που συμβαίνει κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού) είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου. Η βιταμίνη D βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των οστών επιτρέποντας την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου και συμβάλλει θετικά στο βάρος και το ύψος του παιδιού.

Τα επίπεδα σακχάρου της μητέρας

© Shutterstock.com

Οι λιγούρες εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογικές, αλλά ίσως θελήσετε να μειώσετε τα γλυκά αν δεν θέλετε η κατανάλωση ζάχαρης να αντανακλάται στα κιλά του μωρού σας. Ο διαβήτης κύησης (GDM), ή τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο που εξαρτάται από εσάς για τα θρεπτικά συστατικά του.

Το μωρό μπορεί να αποθηκεύσει αυτή την επιπλέον ζάχαρη ως λίπος, γεγονός που το θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκο, να εμφανίσει διαβήτη και να έχει ίκτερο. Οι ειδικοί συνιστούν τη διαχείριση του σακχάρου μέσω σωστής διατροφής και άσκησης ή, σε ακραίες περιπτώσεις, λήψης ινσουλίνης ή φαρμάκων. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι είναι πάντα καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας για τη σωστή θεραπεία.

Καθημερινή κατανάλωση γάλακτος

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Υπάρχει ένας μύθος ότι η κατανάλωση γάλακτος θα κάνει το δέρμα του μωρού πιο ανοιχτόχρωμο. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για αυτό, αλλά αυτό που δημοσιευμένες μελέτες απέδειξαν είναι μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γάλακτος και του υγιούς βάρους γέννησης. Σύμφωνα με ένα ιατρικό περιοδικό, οι γυναίκες που έπιναν ένα φλιτζάνι γάλα (ή λιγότερο) την ημέρα, γέννησαν μικρότερα μωρά από εκείνες που κατανάλωναν περισσότερο. Και κάθε επιπλέον φλιτζάνι αύξανε το βάρος κατά 41 γραμμάρια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρόσληψη καφεΐνης

© Shutterstock.com

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) συνιστά στις έγκυες να διατηρούν την κατανάλωση καφέ σε λιγότερο από 200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα. Η καφεΐνη απορροφάται γρήγορα, περνά στον πλακούντα και μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση υψηλού επιπέδου εάν καταναλωθεί υπερβολικά. Αυτό μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη του εμβρύου και να οδηγήσει σε λιποβαρή νεογέννητο.

Δείτε ακόμη Γιατί Μερικά Μωρά Έχουν Μαλλιά και Μερικά Όχι

Τρώτε φιστίκια ενώ είστε έγκυος

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση φιστικιών κατά τους αναπαραγωγικούς μήνες (δεδομένου ότι η μελλοντική μαμά δεν είναι αλλεργική σε αυτά, φυσικά) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργίας στα φιστίκια στους απογόνους της. Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν κνίδωση, ερυθρότητα ή πρήξιμο. Άλλα μη ορατά συμπτώματα περιλαμβάνουν πεπτικά προβλήματα, δύσπνοια και καταρροή. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η έγκαιρη έκθεση σε αυτό το είδος τροφής μπορεί να προστατεύσει το μωρό από αυτά τα συμπτώματα.

Ποιότητα αέρα

© Shutterstock.com

Ο μολυσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το βάρος γέννησης του μωρού. Σύμφωνα με ερευνητές, για κάθε αύξηση της ρύπανσης κατά 10 μικρογραμμάρια (ανά κυβικό μέτρο αέρα), η μέση μάζα γέννησης μειώνεται κατά 8,9 γραμμάρια. Οι έγκυες μπορούν να προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι τρίχες ενός μωρού αρχίζουν να μεγαλώνουν μέσα στη μήτρα περίπου στη 14η ή 15η εβδομάδα. Η πρωτεΐνη είναι καλή για την ανάπτυξη των μαλλιών σας, καθώς και του μικρού σας (αφού του μεταφέρετε τα θρεπτικά συστατικά). Τα αυγά δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχουν επίσης βιοτίνη, η οποία είναι καλή για τα έμβρυα.

Άλλες τροφές που είναι ευεργετικές είναι το σπανάκι (πλούσιο σε φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνες A και C, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και ενυδατωμένου τριχωτού της κεφαλής), το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί, που βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να συμβουλεύονται πρώτα τον γυναικολόγο τους, καθώς ορισμένα ψάρια είναι επικίνδυνα να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καθυστερημένη σύσφιξη του ομφάλιου λώρου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο χρόνος μέσα στον οποίο σφίγγεται ο ομφάλιος λώρος μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του νεογέννητου αμέσως μετά τον τοκετό. Σύμφωνα με μια μητέρα, παρατήρησε ότι όταν γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γιος της, ο λώρος κόπηκε αμέσως και αρχικά φαινόταν μπλε πριν αποκτήσει σταδιακά λίγο ροζ. Με τη γέννηση της κόρης της, αποφάσισε να διατηρήσει ανέπαφο το λώρο μέχρι να σταματήσει να πάλλεται (χρειάστηκε περίπου 11 λεπτά) και το κοριτσάκι βγήκε «πολύ, πολύ ροζ».

Δείτε επίσης 6 Κρυφοί Λόγοι για τους Οποίους Δεν Μπορείτε να Μείνετε Έγκυος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τρισδιάστατα τατουάζ,3D τατουάζ,συμβουλές για τατουάζ,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,μόδα,συμβουλές μόδας,

Οι Κορυφαίες Ιδέες για Τρισδιάστατα Τατουάζ

φθινοπωρινά λαχανικά,καλλιέργεια λαχανικών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Φρέσκα Λαχανικά στο μπαλκόνι σου: 15 Φθινοπωρινά Λαχανικά που Μεγαλώνουν Γρήγορα σε Γλάστρες