in ,

Γιατί Μερικά Μωρά Έχουν Μαλλιά και Μερικά Όχι

μωρά,μαλλιά,τριχόπτωση,περίεργα
Γιατί Μερικά Μωρά Έχουν Μαλλιά και Μερικά Όχι

Υπάρχει μια φήμη ότι μια γυναίκα που έχει καούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα γεννήσει ένα μωρό με μαλλιά. Το 2006, οι ερευνητές το εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι από τις 28 γυναίκες που είχαν καούρες, 23 από αυτές γέννησαν μωρά με πολλά μαλλιά. Θεωρούν ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών ενός μωρού. Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε

Τα μαλλιά ενός νεογέννητου μπορεί να είναι διαφορετικά όταν μεγαλώνει.

© amonson1984 / reddit, © joecheph / reddit

Τα μωρά γεννιούνται με όλα τα θυλάκια των τριχών που θα έχουν στη ζωή τους. Ωστόσο, τα μαλλιά ενός μωρού (ή η έλλειψη τους) θα μπορούσαν να έχουν μικρή ομοιότητα με τα μαλλιά που θα έχουν όταν είναι μεγαλύτερα. Ένα μωρό που γεννήθηκε με πολλά μαλλιά μπορεί να γίνει φαλακρό λίγους μήνες αργότερα και αντίστοιχα ένα φαλακρό μωρό μπορεί να έχει πυκνά μαλλιά μετά από λίγο καιρό.

Η γενετική μπορεί να παίζει ρόλο.

© the_chosen_ginger / reddit

Ενώ οι ειδικοί δεν είναι 100% σίγουροι γιατί ορισμένα μωρά γεννιούνται με μαλλιά και μερικά όχι, πιστεύουν ότι τα γονίδια και το DNA μπορεί να παίζουν ρόλο. Συνήθως, η ανάπτυξη των μαλλιών συμβαίνει περίπου την τριακοστή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Εάν ένα μωρό αρχίσει να μεγαλώνει με μαλλιά στη μήτρα, πιθανότατα θα γεννηθεί με μαλλιά στο κεφάλι του.

Μπορεί να οφείλεται στις μητρικές ορμόνες.

© amonson1984 / reddit

Τα επίπεδα ορμονών είναι υψηλά στο εσωτερικό της μήτρας, επομένως μπορεί να συμβάλουν και στην ανάπτυξη των μαλλιών του μωρού. Ωστόσο, μετά τον τοκετό, τα επίπεδα ορμονών μειώνονται σημαντικά. Αυτό επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών ενός νεογέννητου.

Δείτε ακόμη 10 Πράγματα που Φανερώνει το Χρώμα των Ματιών σας

Τα φαλακρά μωρά δεν έχουν απαραίτητα έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

© DragonBap / reddit

Δεδομένου ότι τα μωρά γεννιούνται με διαφορετική ποσότητα μαλλιών, ορισμένοι γονείς μπορεί να ανησυχούν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η μητέρα δεν είχε αρκετά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ότι το μωρό δεν είχε αρκετό ασβέστιο. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια και είναι φυσιολογικό τα μωρά να έχουν λιγοστά μαλλιά μέχρι ενός έτους. Μόνο εάν το μωρό δεν έχει αρκετό σίδηρο ή πάσχει από ασθένειες μπορεί να επηρεαστεί η ανάπτυξη των μαλλιών τους, αλλά συνήθως, θα υπάρξουν άλλα σημάδια που δεν σχετίζονται με τα μαλλιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μερικά νεογέννητα έχουν λεπτές τρίχες που θα πέσουν.

© chinlips / reddit

Το χνούδι είναι η τρίχα που καλύπτει το σώμα ορισμένων νεογνών. Τα έμβρυα το αναπτύσσουν γύρω στον τέταρτο ή πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης και το ρίχνουν γύρω στον έκτο ή έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι συχνά έχει φύγει πριν από τη γέννηση, αλλά μερικά πρόωρα μωρά μπορεί να εξακολουθούν να καλύπτονται με αυτές τις λεπτές τρίχες.

Τα μωρά είναι φυσιολογικό να έχουν τριχόπτωση.

© shutterstock.com

Τα περισσότερα νεογέννητα χάνουν μερικά ή όλα τα μαλλιά τους κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους. Είναι συνηθισμένο να τα χάνουν καθώς τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής τους στο στρώμα. Θα υπάρξει λιγότερη τριβή όταν αρχίσουν να κινούνται περισσότερο και να κάθονται.

Δείτε επίσης Γιατί Μερικές Τρίχες του Σώματος Μεγαλώνουν Υπερβολικά και φαινομενικά σε μια νύχτα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σακουλάκια από γαριδάκια,τσάντα tote,επαναχρησιμοποίηση,ανακύκλωση,diy κατασκευές,diy μόδα

Πώς να Μετατρέψετε Σακουλάκια από Γαριδάκια σε Τσάντα Tote Οδηγίες – Βίντεο

8 Ασκήσεις που Καίνε Περισσότερο Λίπος από το Τρέξιμο

8 Ασκήσεις που Καίνε Περισσότερο Λίπος από το Τρέξιμο