in , , , ,

9 Κόλπα για να Γνωρίζετε αν Κάποιος Λέει την Αλήθεια

9 Κόλπα για να Γνωρίζετε αν Κάποιος Λέει την Αλήθεια
9 Κόλπα για να Γνωρίζετε αν Κάποιος Λέει την Αλήθεια

Περίπου το 60% των ανθρώπων δεν μπορεί να μείνει για 10 λεπτά χωρίς να πει ψέματα. Αυτά είναι πολλά ψέματα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούμε να κάνουμε για να δούμε αν κάποιος λέει ψέματα ή όχι. 6 Τρόποι να Απαντήσετε στις Δύσκολες Ερωτήσεις των Υπεύθυνων Προσλήψεων κατά τη Διάρκεια Συνεντεύξης για Εργασία

Ζητήστε τους να σας πουν ξανά την ιστορία, αλλά αντίστροφα.

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι λένε ψέματα, έχουν ήδη μια κατασκευασμένη ιστορία έτοιμη με χρονολογική σειρά. Εάν πρέπει να την πουν αντίστροφα, θα αισθανθούν άγχος επειδή δεν είναι αυτό που έκαναν. Αυτό σημαίνει ότι το ψέμα θα γίνει πολύ πιο δύσκολο. Θα αρχίσουν να αφήνουν έξω τις λεπτομέρειες στην ιστορία καθώς γίνονται πιο νευρικοί.

Μια αληθινή ιστορία είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί, και όταν την κάνετε αντίστροφα, ίσως θυμηθείτε ακόμη και λεπτομέρειες που δεν μπορούσατε να θυμηθείτε την πρώτη φορά.

Χρησιμοποιήστε το στοιχείο της έκπληξης.

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος να λέει ψέματα, ρίξτε μια τυχαία ερώτηση στη μέση της ιστορίας του. Ρωτήστε τους κάτι πολύ συγκεκριμένο αν μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να διευρύνουν τόσο πολύ το ψέμα τους ώστε θα παγιδευτούν πραγματικά.

Ελέγξτε αν η ιστορία τους είναι ασαφής.

Ένας ψεύτης μπορεί να αφήσει έξω σημαντικές λεπτομέρειες απλώς και μόνο επειδή δεν έχει ιδέα πώς να τις συμπεριλάβει στο ψέμα. Δώστε προσοχή στο πόσο ασαφής είναι η ιστορία. Μπορεί να είναι επίτηδες για να σας εμποδίσει να κάνετε συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες δεν έχουν απαντήσεις.

Προσέξτε για ψεύτικα χαμόγελα.

Όταν λέει ψέματα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το άτομο να πιέσει τα χείλη του μεταξύ τους. Αυτό θα κάνει το χαμόγελό του να φαίνεται ψεύτικο. Εάν γνωρίζετε ήδη το άτομο, μπορεί να είναι ευκολότερο να εντοπίσετε ένα ψεύτικο χαμόγελο. Αλλά εδώ είναι μια συμβουλή: Όταν οι άνθρωποι χαμογελούν, συνήθως το κάνουν με όλο τους το πρόσωπο, όχι μόνο με τα χείλη.

Δείτε ακόμη 14 Κόλπα Προστασίας που θα Είστε Ευγνώμονες να Γνωρίζετε

Κάντε τους την ίδια ερώτηση με διαφορετικούς τρόπους.

Ένας ψεύτης συχνά απαντά με τις ίδιες λεπτομέρειες αλλά θα τις πει διαφορετικά. Όταν κάνετε μια ερώτηση, για παράδειγμα, με 3 διαφορετικούς τρόπους, θα αναγκάσει το άτομο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία που λέει. Αν λέει ψέματα, θα κολλήσει στις ίδιες λέξεις, φράσεις, ακόμη και λεπτομέρειες.

Προσπαθήστε να δώσετε προσοχή σε τυχόν αλλαγές φωνής.

Ένα πράγμα που αλλάζει επίσης όταν κάποιος λέει ψέματα είναι ο τόνος της φωνής του και η ταχύτητα με την οποία μιλάει. Αν παρατηρήσετε ότι μιλά πιο γρήγορα ή ακόμα πιο αργά, το πιθανότερο είναι ότι προσπαθεί να συμβαδίσει με τα ψέματα που σας λέει. Το ίδιο ισχύει και για το πόσο ψηλά ή χαμηλά ανεβαίνει η φωνή του. Όλα αυτά δείχνουν αβεβαιότητα.

Ελέγξτε αν υπάρχει καθυστέρηση στις απαντήσεις.

Εάν κάνετε μια ερώτηση που είναι σχετικά εύκολο να απαντηθεί, αλλά το άτομο παίρνει το χρόνο του πιθανότατα σημαίνει ότι είτε σκέφτεται τι να πει είτε προσπαθεί να συνεχίσει με τα δικά του ψέματα. Αν όμως το κάνει αμέσως ούτε αυτό ενιαίο καλό σημάδι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είχε έτοιμη μια απάντηση για εσάς.

Ελέγξτε αν υπάρχει αλλαγή στην αυτοπεποίθηση.

Οι πιθανότητες είναι ότι αν το άτομο που λέει ψέματα αισθάνεται υπεύθυνο για τη συζήτηση, θα δείχνει πολύ σίγουρο στα μάτια σας. Ωστόσο, αν αρχίσετε να το πιάνετε στα δικά του ψέματα, θα αρχίσει να χάνει τον έλεγχο και αυτή η αυτοπεποίθηση θα εξαφανιστεί επίσης.

Ως έσχατη λύση φωνάξτε τους για τα ψέματά τους.

Εάν πιστεύετε ότι τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, πείτε τους ότι ήδη γνωρίζετε ότι λένε ψέματα. Εάν κάποιος συνεχίζει να λέει κραυγαλέα ψέματα, όπως προσθέτοντας πάρα πολλές λεπτομέρειες που πιστεύετε ότι είναι ύποπτες, τότε φωνάξτε τους. Αλλά να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε τα σωστά στοιχεία, διαφορετικά, μπορεί να χαρακτηριστείτε ψεύτης.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 8 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Διαφημιστικά Κόλπα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται του 6 Καλύτερους και 4 Χειρότερους Τρόπους για να Χρησιμοποιήσετε τον Επιπλέον Χώρο στο Σπίτι σας

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται του 6 Καλύτερους και 4 Χειρότερους Τρόπους για να Χρησιμοποιήσετε τον Επιπλέον Χώρο στο Σπίτι σας

Που Δεν Μπορείς να Χρησιμοποιείς τα Μωρομάντιλα

Που Δεν Μπορείς να Χρησιμοποιείς τα Μωρομάντιλα