Οι άνθρωποι πάντα μαγείρευαν φαγητό και φαίνεται αδύνατο να εφευρεθεί κάτι νέο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά καταπληκτικά κόλπα κουζίνας που οι μελλοντικές γενιές ακόμη θα χρησιμοποιούν. Θα σου λύσουν τα χέρια: 10 Έξυπνα Κόλπα Κουζίνας που Ολοι Πρέπει να Δοκιμάσουν Σήμερα
Το πιο αποτελεσματικό κόλπο για ένα τέλειο μελάτο αυγό.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο μελάτο αυγό αν το βάλετε σε βραστό νερό και περιμένετε 5-7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Πριν το ρίξετε στο νερό, τρυπήστε το τσόφλι στο αμβλύ άκρο. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα χρησιμοποιώντας μια απλή καρφίτσα ή βελόνα.
Έχετε ένα παλιό μαχαίρι αλλά η λαβή είναι ξύλινη; Βράστε λίγο λινέλαιο και τρίψτε τη λαβή χρησιμοποιώντας μόνο μερικές σταγόνες.
Το ξεφλούδισμα των κρεμμυδιών και του σκόρδου σε μια παλιά πετσέτα τσαγιού διευκολύνει τον καθαρισμό.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να σταθεροποιήσετε το σουρωτήρι σας.
Όλοι ξέρουν ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα βάζο με ένα μαχαίρι. Αλλά υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος που δεν καταστρέφει το καπάκι.
Εάν πιέσετε το καπάκι στα πλάγια προσεκτικά, ο αέρας θα μπει μέσα και θα είναι εύκολο να ανοίξει.
Ένας απλός τρόπος για να κόψετε μανιτάρια.
Μπορείτε να καταψύξετε τα αυγά. Απλά μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ή αλάτι γιατί ο κρόκος θα είναι πολύ πυκνός.
Για να μην ψήσετε πατάτες στο φούρνο για 1 ώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων. 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και 15 λεπτά στο φούρνο.
Δείτε ακόμη Θα εκπλαγείς! 15 Εύκολα Κόλπα Κουζίνας που θα σε κάνουν να αναφωνήσετε Ουαου
Αν βάλετε λίγο μπέικιν πάουντερ στο κοτόπουλο πριν το ψήσετε, θα είναι πραγματικά τραγανό.
Μοιράστε τη σούπα σε σακούλες με φερμουάρ και ισιώστε σε ορθογώνια πριν την καταψύξετε. Εξοικονομεί χώρο, ξεπαγώνει εξαιρετικά γρήγορα και θα ελέγχετε τις μερίδες.
Δεν είναι εύκολο να αφαιρέσετε κομμάτια τσοφλιού αυγού από το πιάτο. Αλλά αν βρέξετε τα δάχτυλά σας, τα κομμάτια θα σταματήσουν να σας ξεφεύγουν.
Μπορείτε να αποφύγετε ρίξετε κομμάτια από τσόφλι αυγού εάν το σπάσετε σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά στο μύλο του καφέ, αλέστε λίγο ρύζι σε αυτό.
Μπορείτε να φτιάξετε ψητές πατάτες στο μάτι της κουζίνας.
Η συνταγή είναι απλή: βάλτε αλάτι στο τηγάνι. Το στρώμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά. Βάζετε τις πατάτες από πάνω, τις σκεπάζετε με το καπάκι και βάζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε για 40 λεπτά, περιστρέφοντας κατά διαστήματα τις πατάτες.
Δεν χρειάζεστε ειδικό μηχάνημα για τη δημιουργία κενού σε σακουλάκι ziplock. Απλά χρησιμοποιήστε νερό για να απαλλαγείτε από τον αέρα.
Τσαλακώστε το αντικολλητικό χαρτί και ανοίξτε το για να μην ρολάρει.
Δείτε επίσης 12 έξυπνα κόλπα κουζίνας που ξέρουν μόνο οι επαγγελματίες