in , , ,

14 Οικιακά Είδη που Δεν Είναι Τόσο Χρήσιμα όσο Θέλουν οι Κατασκευαστές να Πιστεύουμε

άχρηστα οικιακά είδη,χρήσιμα,συμβουλές για οικιακά είδη,
άχρηστα οικιακά είδη,χρήσιμα,συμβουλές για οικιακά είδη,

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από διάφορα είδη οικιακής χρήσης που υπόσχονται να αφαιρέσουν λεκέδες, να εξαλείψουν βακτήρια και πολλά άλλα φαινομενικά χρήσιμα πράγματα. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι όλα τόσο χρήσιμα όσο πιστεύουμε. Υπάρχουν μερικά είδη οικιακής χρήσης που στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο ισχυρίζονται οι κατασκευαστές τους. 17 Οικιακά Είδη που Είναι για ΠΕΤΑΜΑ!

Χαρτί κουζίνας

brightside

Το 1931, ο Arthur Scott παρουσίασε το πρώτο χαρτί κουζίνας στον κόσμο. Τώρα μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό. Συνήθως αγοράζονται μαζί με χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες, οπότε έρχεται στο μυαλό μια λογική ερώτηση: Τι πραγματικά τα χρειαζόμαστε;

Πρώτον, δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από άλλα χάρτινα προϊόντα για το σπίτι. Οι χαρτοπετσέτες, για παράδειγμα, δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές από το χαρτί κουζίνας εάν πρέπει να σκουπίσετε γρήγορα το υπερβολικό λάδι από ένα τηγάνι. Δεύτερον, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε και υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας. Συνήθως είναι φθηνότερες από τα αντίστοιχα χαρτιά, αλλά μπορείτε να στεγνώσετε τα χέρια σας με αυτά εξίσου καλά.

Ξεσκονόπανα φτερών

© Entheta / Wikimedia Commons

Τα ξεσκονόπανα φτερών διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, από πολυπροπυλένιο έως φτερά στρουθοκαμήλου. Και όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο — τα φτερά μαζεύουν τη σκόνη λόγω του στατικού ηλεκτρισμού. Ωστόσο, λίγη σκόνη παραμένει ακόμα στις επιφάνειες ή πέφτει στο πάτωμα, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον εργαλεία καθαρισμού για να την αφαιρέσετε. Επομένως, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε ένα πανί αντί για ξεσκονόπανο φτερών.

Σακούλες κενού αποθήκευσης

brightside

Οι σακούλες κενού είναι μια πολύ δημοφιλής λύση για την αποθήκευση μεγάλων αντικειμένων. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικές όσο διαφημίζονται.

Πρώτον, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε πολύ μεγάλα πράγματα σε αυτά, όπως πουπουλένια παπλώματα ή φουσκωτά μπουφάν. Δεύτερον, τα ρούχα που αποθηκεύονται σε πλαστική σακούλα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να χάσουν το σχήμα τους και να αποκτήσουν μια δυσάρεστη οσμή. Τρίτον, τα φερμουάρ σε ορισμένες τσάντες είναι αρκετά χαλαρά και αφήνουν τον αέρα να περάσει, έτσι ώστε οι σακούλες να επαναφέρουν τον όγκο τους. Επομένως, μερικές φορές αξίζει να εξετάσετε άλλες μεθόδους αποθήκευσης, όπως καλάθια ρούχων ή υφασμάτινα κουτιά με δέστρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ηλεκτρική σκούπα πληκτρολογίου

© Air fans / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Μια ηλεκτρική σκούπα USB είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση σε μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα για την απαλλαγή από τη βρωμιά του πληκτρολογίου σας. Εάν δώσετε αυτή τη συσκευή σε κάποιον ως δώρο, το άτομο σίγουρα θα εκτιμήσει τη δημιουργικότητά σας, αλλά είναι απίθανο να τη χρησιμοποιεί συχνά. Πρώτον, δεν καθαρίζουμε τα πληκτρολόγιά μας κάθε μέρα και δεύτερον, υπάρχουν πιο οικονομικές εναλλακτικές λύσεις, καθαριστικά μαντηλάκια.

Αποσμητικά χώρου

© Kskhh / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Τα αποσμητικά χώρου τείνουν να καλύπτουν τις οσμές αλλά δεν εξαλείφουν την αιτία τους. Επιπλέον, μπορεί να είναι επιβλαβή. Περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Εάν υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά στο σπίτι σας, αξίζει να ελέγξετε τον κάδο απορριμμάτων ή το ψυγείο σας για υπολείμματα χαλασμένων τροφών ή ακόμα και τους σωλήνες αποχέτευσης. Μόνο αφού αφαιρέσετε την αιτία της κακοσμίας, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε αρωματικές ουσίες για να φρεσκάρετε τον αέρα. Αλλά η χρήση χημικών αποσμητικά χώρου δεν είναι η μόνη επιλογή που έχετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα, όπως αιθέρια έλαια ή κατακάθι καφέ.

Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια

brightside

Παρά το όνομά τους, τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια μπορούν πραγματικά να μεταδώσουν βακτήρια τριγύρω. Επιπλέον, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στον καθαρισμό επιφανειών και τείνουν να αφήνουν λεκέδες.

Μια καλή εναλλακτική για τα μαντηλάκια μπορεί να είναι οι χαρτοπετσέτες ή τα μαντήλια βρεγμένα με νερό. Και αν χρειάζεστε αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό αντισηπτικό.

Ανεμιστήρες USB

© Antonio Mette / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Σε αντίθεση με τις φήμες, οι ανεμιστήρες USB δεν μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή σας όταν χρησιμοποιείται σωστά. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο πιστεύουμε — μερικοί είναι πολύ μικροί και μπορεί να σπάσουν μετά από 3-4 ημέρες χρήσης. Τις ζεστές μέρες, είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν πιο ισχυρό ανεμιστήρα ή να δοκιμάσετε άλλες μεθόδους ψύξης, όπως το να πίνετε κρύο νερό.

Δείτε ακόμη 13 Οικιακά Προϊόντα που Δεν Πρέπει να Πετάτε στα Σκουπίδια

Καθαριστικά φούρνου

brightside

Για να καθαρίσουμε σωστά τον φούρνο, χρησιμοποιούμε συχνά καυστικά χημικά, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβή για την υγεία. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, μπορεί να αισθανθούμε ερεθισμό στο λαιμό, τη μύτη ή τα μάτια. Και αν δεν αφαιρέσετε σωστά τα υπολείμματα αυτών των χημικών ουσιών από τα τοιχώματα του φούρνου, αυτές οι ουσίες θα αρχίσουν να εξατμίζονται μόλις ανάψετε τον φούρνο, δηλητηριάζοντας τον αέρα και ακόμη και τα φαγητά.

Επιπλέον, αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν επίσης να βλάψουν τον ίδιο τον φούρνο. Για παράδειγμα, μπορούν να καταστρέψουν το σμάλτο σε ορισμένα μέρη, γεγονός που θα οδηγήσει σε διάβρωση και θραύση. Για να αποφύγετε περιττούς κινδύνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σπιτικό φυσικό καθαριστικό: ανακατέψτε μαγειρική σόδα με υπεροξείδιο του υδρογόνου και υγρό πιάτων και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να καθαρίσετε τον φούρνο. Προσοχή όμως γιατί η λειαντική υφή του καθαριστικού μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια.

Μαντηλάκια για ηλεκτρονικές συσκευές

brightside

Αυτός είναι ένας άλλος τύπος μαντηλιού που κοστίζει περισσότερο από ό,τι αξίζει. Μπορείτε εύκολα να τα αντικαταστήσετε με ένα μαλακό πανί σκόνης βουτηγμένο σε νερό ή ένα ήπιο διάλυμα αλκοόλης.

Μάσκες ματιών

brightside

Χρησιμοποιούμε συχνά μάσκες ματιών για καλύτερο ύπνο. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα όρασης. Και αν η μάσκα είναι πολύ σφιχτή, μπορεί να έχετε θολή όραση μετά το ξύπνημα.

Κάψουλες πλυντηρίου ρούχων

brightside

Οι κάψουλες πλυντηρίου είναι ένα συμπυκνωμένο απορρυπαντικό. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, είναι πιο αποτελεσματικές και βολικές στη χρήση από άλλες μορφές απορρυπαντικού.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που τις έχουν δοκιμάσει αναφέρουν ότι έχουν πολλά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να κολλήσουν στην πόρτα του πλυντηρίου ή να προκαλέσουν λεκέδες σε ορισμένα ρούχα. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να συμβεί επειδή δεν τις χρησιμοποιούμε σωστά.

Κύλινδροι χνουδιού

brightside

Φαίνεται ότι ένας κύλινδρος χνουδιού είναι απαραίτητο οικιακό αντικείμενο, ειδικά αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι. Αλλά το ρολό τείνει να τελειώνει αρκετά γρήγορα και απαιτεί συχνές αντικαταστάσεις, κάτι που είναι μάλλον δαπανηρό. Οι χρήστες του διαδικτύου συνιστούν τη χρήση κολλητικής ταινίας ή βούρτσα για χνούδια. Και η βούρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μερικά χρόνια χωρίς επιπλέον έξοδα.

Μπάλες πλυντηρίου

brightside

Ο χειμώνας τελείωσε, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πλύνουμε και να αποθηκεύσουμε τα χειμωνιάτικα παλτό και μπουφάν. Σε ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, μπορείτε να βρείτε μπάλες πλυντηρίου και κάποιοι προσπαθούν κατά λάθος να τις χρησιμοποιήσουν για να πλύνουν τα φουσκωτά μπουφάν τους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν ευαίσθητα υφάσματα. Επιπλέον, ορισμένοι έχουν παρατηρήσει ότι αυτές οι μπάλες μπορεί να είναι εντελώς άχρηστες: τείνουν να μπλέκονται μέσα στα ρούχα και δεν εκπληρώνουν τη λειτουργία τους.

Μαχαίρια βουτύρου

brightside

Στοιχηματίζουμε ότι πολλοί έχετε μαχαίρια βουτύρου στην κουζίνα που κληρονομήσατε από τους γονείς ή τους παππούδες μας. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που τα χρησιμοποιήσατε. Και είναι πολύ λογικό, καθώς είναι πολύ πιο απλό να κόψετε το βούτυρο με ένα κανονικό μαχαίρι, πιρούνι ή κουτάλι.

πηγή

Δείτε επίσης 10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.9 / 5. Αξιολογήσεις: 32

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για τέλειο μπέργκερ,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Φτιάξε το Τέλειο Μπέργκερ με αυτές τις 3 Εύκολες Συμβουλές

Μόδα Άνοιξη 2023: 25 Ανοιξιάτικα Μάξι Φορέματα που θα Εντυπωσιάσουν τους Πάντες