in , , , , , ,

10 Εναλλακτικές Χρήσεις για Τρόφιμα που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

εναλλακτικές χρήσεις τροφίμων,χρήσιμα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία,
εναλλακτικές χρήσεις τροφίμων,χρήσιμα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία,

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς τα θεωρούμε μόνο ως καύσιμο, τα τρόφιμα εξυπηρετούν περισσότερους σκοπούς από το να μας συντηρούν. Μερικά τρόφιμα είναι τόσο ωφέλιμα που μπορείτε να βρείτε λύση σε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα κοιτάζοντας απλώς την κουζίνα σας. 10 Εκπληκτικές Εναλλακτικές Χρήσεις της Μαγιονέζας

Κρεμμύδι

© Depositphotos.com

Το να βάζετε ένα κρεμμύδι μέσα στις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο ακούγεται πολύ περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε λεία και απαλά πόδια. Αυτό το έξυπνο κόλπο πηγάζει από την αρχαία κινεζική ιατρική πρακτική της ρεφλεξολογίας των ποδιών και πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η τοποθέτηση ενός κρεμμυδιού στην κάλτσα σας μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων και τυχόν σκληρές δερματικές αναπτύξεις, καθώς και να μαλακώσει το δέρμα σας.

Κουρκουμάς

brightside

Αυτό το πορτοκαλί μπαχαρικό έχει συνδεθεί με θεραπευτικές ιδιότητες σε πολλούς πολιτισμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα προσώπου για τα σημάδια της ακμής. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, ένα συστατικό που έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η χρήση ενός μείγματος κουρκουμά, γιαουρτιού και μελιού ως μάσκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ουλών και στην πρόληψη της ακμής.

Πατάτες

© Depositphotos.com, © Akintevs / Shutterstock.com

Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο νόστιμα λαχανικά αλλά ξέρατε ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση της σκουριάς από σιδερένια εργαλεία; Οι πατάτες περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της σκουριάς. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να βάλετε λίγο αλάτι στην πατάτα, τρίψτε την στο σκουριασμένο μέρος και παρακολουθήσετε τη μαγεία να συμβαίνει.

Αυγά

brightside

Τα αυγά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη D και ασβέστιο, γεγονός που τα καθιστά ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα. Και αν έχετε ταλαιπωρημένα ή ξηρά μαλλιά, οι κρόκοι αυγών θα μπορούσαν ενδεχομένως να σώσουν τα μαλλιά σας. Δεδομένου ότι ο κρόκος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, μπορεί να προσφέρει λάμψη και δύναμη στα μαλλιά σας και ένα λίπος που ονομάζεται λεκιθίνη που βρίσκεται στους κρόκους των αυγών μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση. Αυτό κάνει τους κρόκους αυγών την καλύτερη μάσκα μαλλιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πιπέρι καγιέν

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πονάτε υπερβολικά, αλλά το μόνο πράγμα που έχετε στην κουζίνα σας είναι πιπέρι καγιέν; Είστε τυχεροί γιατί περιέχει καψαϊκίνη, η οποία χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά φάρμακα για τη διαχείριση του πόνου. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τη δική σας κρέμα με πιπέρι καγιέν και λάδι καρύδας για μια άμεση ανακούφιση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

© Depositphotos.com, © goodbishop / Shutterstock.com

Ο ευκάλυπτος φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και την προώθηση της χαλάρωσης. Ένα από τα οφέλη του που συχνά παραβλέπεται είναι η ανακούφιση από τον πόνο του σώματος. Ο ευκάλυπτος έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει και το κρυολόγημα.

Σκόρδο

© Depositphotos.com

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τρόφιμα και δεν βελτιώνει οποιοδήποτε πιάτο στο οποίο προστίθεται, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει το πόδι του αθλητή. Λόγω των φυσικών αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του, η προσθήκη σκόρδου σε ένα ποδόλουτρο ή απλώς τρίψιμο απευθείας στην πληγείσα περιοχή μπορεί να ανακουφίσει εύκολα από τη φαγούρα στα πόδια.

Κανέλα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υποφέρετε από ενοχλητικά τσιμπήματα κουνουπιών και θέλετε γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο; Αυτό το μαγικό μπαχαρικό είναι γεμάτο αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία όχι μόνο των τσιμπημάτων κουνουπιών, αλλά και των μελισσών, σφηκών και αραχνών. Φτιάχνοντας μια πάστα με κανέλα και νερό και απλώνοντάς την στην πληγείσα περιοχή θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο.

Αλάτι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το αλάτι χρησιμοποιείται στα περισσότερα φαγητά που φτιάχνουμε, αλλά μια ασυνήθιστη οικιακή χρήση του αλατιού μπορεί να είναι η αφαίρεση των ανεπιθύμητων μυρωδιών από τα παπούτσια. Ρίχνοντας λίγο μέσα στα παπούτσια το βράδυ θα είναι χωρίς μυρωδιές το πρωί, καθώς το αλάτι μπορεί να τις απορροφήσει.

Ρύζι

© Cryptographer / Shutterstock.com

Εάν θέλετε ώριμα φρούτα αμέσως και είστε πολύ ανυπόμονοι για να περιμένετε, μπορείτε να ωριμάσετε οποιοδήποτε φρούτο πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας ρύζι. Βυθίζοντας ένα φρούτο στο ρύζι, οι κόκκοι θα παγιδέψουν το αέριο αιθυλένιο που εκκρίνεται από τον καρπό, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην ταχύτερη ωρίμανση του. Απλώς μην ξεχνάτε τα φρούτα και μην τα αφήνετε για πολύ.

πηγή

Δείτε επίσης 9 Εναλλακτικές Χρήσεις Αφρού Ξυρίσματος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση τοίχων με φυτά εσωτερικού χώρου,ιδέες διακόσμησης τοίχων,διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,

35 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχων με Φυτά Εσωτερικού Χώρου

άβολα πράγματα για καλεσμένους,συμβουλές για καλεσμένους,κανόνες εθιμοτυπίας για καλεσμένους,χρήσιμα

6 Άβολα Πράγματα που Δεν Αρέσουν στους Περισσότερους Καλεσμένους μας Αλλά Σπάνια Συζητούν