in , , , , ,

Η Μεσογειακή Διατροφή θα Μπορούσε να Μειώσει τον Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Παθήσεων στις Γυναίκες κατά 24% Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

μεσογειακή διατροφή,κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων,καρδιαγγειακή νόσος στις γυναίκες,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,
μεσογειακή διατροφή,κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων,καρδιαγγειακή νόσος στις γυναίκες,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Η μεσογειακή διατροφή έχει συνδεθεί με 24% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στις γυναίκες σε μια νέα μελέτη. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τις γυναίκες. Μέχρι τώρα ελάχιστη έρευνα για το φύλο έχει γίνει και αυτή η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της. Τόνος Kονσέρβας: SOS Συναγερμός για Υψηλά Eπίπεδα Yδραργύρου

Getty

Οι ερευνητές ανέλυσαν 16 μελέτες που διεξήχθησαν μεταξύ 2003 και 2021, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Heart, είπαν ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για το φύλο για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, δεδομένου ότι η πλειοψηφία είτε περιλαμβάνει σχετικά λίγες γυναίκες είτε δεν κάνει διαφοροποίηση μεταξύ των φύλων.

Η καρδιαγγειακή νόσος, ο όρος που χρησιμοποιείται για παθήσεις της καρδιάς ή των αιμοφόρων αγγείων, είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες. Παρόλα αυτά, η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της που εξετάζει την επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην υγεία της καρδιάς των γυναικών.

Οι μελέτες περιελάμβαναν περισσότερες από 700.000 ενήλικες γυναίκες, κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, των οποίων η υγεία της καρδιάς παρακολουθήθηκε κατά μέσο όρο για 12,5 χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή πιο στενά είχαν 24% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, καθώς και 23% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Η μεσογειακή διατροφή δίνει προτεραιότητα στα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λιπαρά ψάρια, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και τα φρούτα, και περιλαμβάνει επίσης αλκοόλ με μέτρο. Ενθαρρύνει την ελάχιστη κατανάλωση τηγανητών και επεξεργασμένων τροφίμων, επεξεργασμένων υδατανθράκων, πρόσθετων σακχάρων και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πιστεύεται ότι η μεσογειακή διατροφή είναι τόσο καλή για την υγεία της καρδιάς επειδή είναι υψηλή σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες, νιτρικά άλατα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες και περιορίζει τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες.

Δείτε ακόμη Αυτά Μας Βλάπτουν Κάθε Μέρα: 8 Καθημερινά Πράγματα που θα Μπορούσαν να μας Βλάψουν Κρυφά

Η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει την αιτία και το αποτέλεσμα

Οι ερευνητές αναγνώρισαν τους περιορισμούς των ευρημάτων τους, όπως το γεγονός ότι όλες οι μελέτες βασίζονταν στους συμμετέχοντες που αναφέρουν τις δικές τους συμπεριφορές.

Οι μελέτες παρατήρησης μπορεί να είναι παραπλανητικές επειδή δεν δείχνουν αιτιότητα — κοινωνικοί παράγοντες και συμπεριφορά μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στα αποτελέσματα, δήλωσε ο George Davey Smith, καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bristol, UK, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Η Victoria Taylor, ανώτερη διαιτολόγος στο φιλανθρωπικό ίδρυμα British Heart Foundation, η οποία επίσης δεν συμμετείχε στη μελέτη, τόνισε την ανάγκη για έρευνα ειδικά για το φύλο.

«Η καρδιακή νόσος θεωρείται συχνά ως ανδρικό πρόβλημα, αλλά η στεφανιαία νόσος σκοτώνει περισσότερες από δύο φορές περισσότερες γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο», είπε. «Η έρευνα που σχετίζεται με το φύλο όπως αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του χάσματος των φύλων για καρδιακές παθήσεις και τη βελτίωση της φροντίδας των γυναικών».

Οι συγγραφείς της μελέτης συμφώνησαν και έγραψαν: «Οι ειδικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης εμμηνόπαυσης, της προεκλαμψίας και του διαβήτη κύησης ή οι κυρίαρχοι γυναικείοι παράγοντες κινδύνου, όπως ο συστηματικός λύκος, μπορούν όλοι ανεξάρτητα να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου».

«Είναι πιθανό τα προληπτικά μέτρα, όπως η μεσογειακή διατροφή, που στοχεύουν στη φλεγμονή και τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, να επιβάλλουν διαφορετικά αποτελέσματα στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες», ανέφεραν.

Ενώ οι ερευνητές ομαδοποίησαν τους συμμετέχοντες ανά εθνικότητα, δεν αξιολόγησαν εάν οι γυναίκες ήταν ή όχι πριν ή μετά την εμμηνόπαυση, χρησιμοποιώντας θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ή από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι ή είχαν ιστορικό διαβήτη κύησης, δήλωσε η καθηγήτρια Nita Forouh από το MRC Epidemiology.

πηγή

Δείτε επίσης Τα Καλύτερα και Χειρότερα Είδη Τυριών αν Έχετε Δυσανεξία στη Λακτόζη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Προφυλ@κτικ@: 10 Χρήσεις τους που Δεν θα Φανταζόσασταν ΠΟΤΕ!

10 Συμβουλές Ομορφιάς για να Κάνετε τα Λεπτά Μαλλιά πιο Ογκώδη

Λεπτά και Εύθραυστα Μαλλιά σε Ογκώδη:10 Συμβουλές Ομορφιάς