in , , , ,

Τα 4 Καλύτερα Αυτοσχέδια Καλιούχα Λιπάσματα Για Τον Κήπο Σου Και Τα Φυτά Σου

Τα 4 Καλύτερα Αυτοσχέδια Καλιούχα Λιπάσματα Για Τον Κήπο Σου Και Τα Φυτά Σου
Τα 4 Καλύτερα Αυτοσχέδια Καλιούχα Λιπάσματα Για Τον Κήπο Σου Και Τα Φυτά Σου

Έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε μια περιουσία σε εμπορικά λιπάσματα για τα φυτά σας; Με μερικά απλά συστατικά, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά καλιούχα λιπάσματα που θα κάνουν τον κήπο σας να ευδοκιμήσει σε ελάχιστο χρόνο. Θα εκπλαγείτε με αυτά τα 9 Σπιτικά Λιπάσματα Γκαζόν Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

Τα 4 Καλύτερα DIY Καλιούχα Λιπάσματα

Οφέλη των καλιούχων λιπασμάτων

Το λίπασμα καλίου παρέχει πολλά οφέλη στα φυτά του κήπου, όπως:

  • Βελτιωμένη ανάπτυξη ριζών: Το κάλιο βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των ριζών, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές και εύρωστο φυτό.
  • Ενισχυμένη ανοχή στο στρες: Το κάλιο βοηθά τα φυτά να αντέχουν καλύτερα το περιβαλλοντικό στρες, όπως οι ακραίες θερμοκρασίες, η ξηρασία και οι ασθένειες.
  • Βελτιωμένη ποιότητα λουλουδιών και καρπών: Το κάλιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των λουλουδιών και των καρπών και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του μεγέθους, του χρώματος και της γεύσης τους.
  • Αυξημένη αντοχή στις ασθένειες: Το κάλιο βοηθά στην ενίσχυση των κυτταρικών τοιχωμάτων των φυτών, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά σε ασθένειες και παράσιτα.
  • Βελτιωμένη απόδοση χρήσης νερού: Το κάλιο βοηθά τα φυτά να απορροφούν καλύτερα και να συγκρατούν το νερό, μειώνοντας την ανάγκη για συχνό πότισμα.
  • Ενισχυμένη φωτοσύνθεση: Το κάλιο παίζει βασικό ρόλο στη φωτοσύνθεση, τη διαδικασία με την οποία τα φυτά μετατρέπουν την φωτεινή ενέργεια σε τροφή.

Είτε καλλιεργείτε λαχανικά, φρούτα, λουλούδια ή δέντρα, η ενσωμάτωση του καλίου στη λίπανσή τους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των φυτών.

DIY συνταγές για καλιούχα λιπάσματα

Μπανάνα και τσόφλια αυγών

Ξηράνετε 4 ώριμες φλούδες μπανάνας και τρία τσόφλια αυγών και μετά ανακατέψτε με τέσσερις κουταλιές της σούπας άλατα Epsom σε ένα μπλέντερ.
Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρή σκόνη καλίου είναι έτοιμη να αναμειχθεί με 75 ml νερό και να ψεκαστεί πάνω από τα αγαπημένα σας φυτά.
Για επιπλέον ώθηση, προσθέστε μπανανόφλουδες στον κάδο κομποστοποίησης και αφήστε τη φύση να κάνει τα μαγικά της. Δημιουργήστε κομπόστ με έγχυση καλίου που θα θρέψει τα φυτά σας και θα προωθήσει την ανάπτυξη τους.

Δείτε ακόμη Μην Πετάς τις φλούδες Μπανάνας: Γίνονται φανταστικό Σπιτικό Λίπασμα σε Σκόνη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στάχτη ξύλου και άλατα Epsom

Απελευθερώστε τη δύναμη των ορυκτών της φύσης με αυτό το DIY λίπασμα πλούσιο σε κάλιο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι τέσσερις κουταλιές της σούπας καθαρή σταχτή ξύλου, τέσσερις κουταλιές της σούπας άλατα Epsom και 75 ml νερό.

Ανακατέψτε τη στάχτη και τα άλατα μαζί, προσθέστε νερό, ανακατέψτε και σουρώστε. Είναι τόσο απλό! Χρησιμοποιήστε αυτό το φυσικό λίπασμα καλίου για να ενισχύσετε την ανθοφορία και την καρποφορία στον κήπο σας. Είναι μια από τις καλύτερες DIY συνταγές λιπασμάτων καλίου.

Πικραλίδα

Μαζέψτε ένα καλό μάτσο πικραλίδες σε ένα καθαρό δοχείο 20 λίτρων, γεμίστε το με νερό, καλύψτε το και περιμένετε 3-4 εβδομάδες.

Ανακατεύετε περιστασιακά καθώς οι πικραλίδες ζυμώνονται και διασπώνται. Όταν το νερό μαυρίσει, είναι έτοιμο να μετατραπεί σε λίπασμα πλούσιο σε κάλιο.

Απορρίψτε τα υπόλοιπα στερεά και προσθέστε τα στο σωρό κομποστοποίησης. Αραιώστε το νερό πικραλίδας μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο και εφαρμόστε το στη βάση των φυτών σας για να ενισχύσετε την ανθοφορία και την καρποφορία.

Φύκι Kelp

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να ζείτε κοντά σε παραλία, η αναζήτηση φυκιών πλούσια σε κάλιο θα αλλάξει τον κήπο σας.

Γεμίστε έναν κουβά με τα φρέσκα φύκια, καλύψτε τον με βρόχινο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για ένα μήνα, ανακατεύοντας κάθε λίγες μέρες.

Για επιπλέον ενίσχυση αζώτου, προσθέστε μια χούφτα μίσχους τσουκνίδας στο μείγμα. Ο κήπος σας θα σας ευχαριστήσει με πλούσια ανάπτυξη και άφθονες ανθοφορίες!

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Φτιάξε σήμερα Βιολογικό Λίπασμα από Υπολείμματα Λαχανικών και Φρούτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Δεν πρόλαβες να Λουστείς; Αυτά είναι Τα 5 Καλύτερα Ξηρά Σαμπουάν Που Μπορείς Να Φτιάξεις Μόνη σου

Δεν Πρόλαβες να Λουστείς; Αυτά είναι Τα 5 Καλύτερα Ξηρά Σαμπουάν Που Μπορείς Να Φτιάξεις Μόνη σου

Το Σπίτι "Παλάτι" της Ζέτας Μακρυπούλια στον Κεραμεικό. Υπέροχη Διακόσμηση

Το Σπίτι “Παλάτι” της Ζέτας Μακρυπούλια στον Κεραμεικό. Υπέροχη Διακόσμηση