in , , , ,

Θα εκπλαγείτε με αυτά τα 9 Σπιτικά Λιπάσματα Γκαζόν Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

Θα εκπλαγείτε με αυτά τα 9 Σπιτικά Λιπάσματα Γκαζόν Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες
Θα εκπλαγείτε με αυτά τα 9 Σπιτικά Λιπάσματα Γκαζόν Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

Εάν θέλετε ο κήπος σας να ξεχωρίζει με καταπράσινο και πυκνό γκαζόν χρησιμοποιήστε αυτά τα σπιτικά λιπάσματα που δεν περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες. Σπιτικά Λιπάσματα με Ξύδι

Άλατα Epsom

7savings

Τα άλατα Epsom περιέχουν δύο στοιχεία που ενισχύουν το γκαζόν και τη λάμψη του – μαγνήσιο και Θείο. Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση της παραγωγής χλωροφύλλης και βοηθά στην απορρόφηση του φωσφόρου και του αζώτου, ενώ το θείο βοηθά τα φυτά στη φωτοσύνθεση.

Πασπαλίστε πέντε φλιτζάνια άλατα Epsom ανά 100 μέτρα γκαζόν ή ψεκάστε το αραιώνοντάς το σε νερό για να αποκτήσετε ένα πλούσιο πράσινο γκαζόν. Εάν κάνετε αραίωση, ακολουθήστε τις οδηγίες του προϊόντος.

Αμμωνία

balconygardenweb

Όλα τα αναλώσιμα καθαρισμού περιέχουν αμμωνία σε μορφή υδροξειδίου. Το υδροξείδιο του αμμωνίου εμπλουτίζει την περιεκτικότητα του εδάφους σε άζωτο και υδρογόνο, βοηθώντας έτσι το γκαζόν να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και να γίνει πιο πράσινο και παχύτερο.

Ρίξτε ένα φλιτζάνι αμμωνία σε ένα δοχείο 4 λίτρων. Αραιώστε το με νερό και εφαρμόστε. Ή, εμπλουτίστε το με πρόσθετα συστατικά για πιο αποτελεσματικό συνδυασμό. Μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε, από ένα κουτάκι μπύρας έως μισό φλιτζάνι υγρό σαπούνι πιάτων. Αυτό θα βοηθήσει το λίπασμα να κολλήσει στο γκαζόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ψεκάστε 60 ml σπιτικού λιπάσματος αμμωνίας για κάθε 90 τετραγωνικά του γκαζόν σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη τη δοσολογία που αναγράφεται στον ψεκαστήρα και περπατήστε με τη σωστή ταχύτητα για να εξασφαλίσετε αποτελεσματική εφαρμογή σε όλο το γρασίδι. Αποφύγετε τη χρήση λευκαντικού με αμμωνία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αναψυκτικό σόδα

balconygardenweb

Το ανθρακούχο νερό είναι γεμάτο από βασικά στοιχεία που συνθέτουν το κυτταρικό πλαίσιο των φυτών, όπως ο άνθρακας, το οξυγόνο και το υδρογόνο. Περιέχει επίσης νάτριο στη χρησιμοποιήσιμη μορφή του, το οποίο είναι ο βασικός ενεργοποιητής των ζωτικών μεταβολικών διεργασιών.

Σε ένα μπουκάλι, ανακατέψτε ένα κουτάκι σόδα, ένα κουτάκι μπύρα, μισό φλιτζάνι αμμωνία, στοματικό διάλυμα και υγρό σαπούνι πιάτων. Ψεκάστε το χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα σωλήνα, μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες.

Η κόκα κόλα και η σπράιτ περιέχουν υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης που τείνουν να προσελκύουν ανεπιθύμητα παράσιτα και διαταράσσουν την αναλογία NPK του εδάφους.

Βρεφικό σαμπουάν

The Greener Lawn

Ακριβώς όπως το σαπούνι, το βρεφικό σαμπουάν μωρών το κανονικό σας λίπασμα γκαζόν να κολλήσει βοηθώντας το να διεισδύσει στο έδαφος.

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαμπουάν, διαφορετικά θα σκοτώσει όλα τα ευεργετικά βακτήρια του εδάφους στα οποία βασίζεστε. Το βρεφικό σαμπουάν, σε μέτριες ποσότητες, λειτουργεί και ως ζιζανιοκτόνο.

Ανακατέψτε μαζί ένα κουτάκι μπύρα, σόδα και ένα φλιτζάνι σαμπουάν μωρών με 22-27 λίτρα νερό. Εφαρμόστε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλο το γρασίδι, μία ή δύο φορές το μήνα.

Δείτε ακόμη 8 DIY Λιπάσματα για Τριανταφυλλιές Κατευθείαν από την Κουζίνα σας

Στοματικό διάλυμα

balconygardenweb

Οι μυκητοκτόνες του ιδιότητες απωθούν τα παράσιτα και τα έντομα και διατηρούν το γρασίδι σας πλούσιο και υγιές όλο το χρόνο.

Προσθέστε 50 ml στοματικό διάλυμα σε 22-27 λίτρα νερό και πασπαλίστε το γρασίδι με αυτό το διάλυμα, μία φορά στους 2 μήνες.

Μελάσα

balconygardenweb

Η μελάσα περιέχει υψηλές ποσότητες ζάχαρης, η οποία τροφοδοτεί τα μικρόβια του εδάφους και ενισχύει την υγεία των φυτών. Περιέχει επίσης σίδηρο σε χρησιμοποιήσιμη μορφή, που φροντίζει τη φωτοσύνθεση και τον κυτταρικό μεταβολισμό.

Ανακατέψτε άλατα Epsom και τη μελάσα σε αναλογία 1:2. Αφήστε τα συστατικά να διαλυθούν και στη συνέχεια αραιώστε τα σε 22 λίτρα νερού. Ψεκάστε αυτό το διάλυμα στο γκαζόν και επαναλάβετε σε 2-3 μήνες.

Τσάι κομπόστ

my.melbourne.patio

Αυτό το τσάι είναι ένα υγρό εκχύλισμα κομπόστ πλούσιο σε ωφέλιμους οργανισμούς και μικρή ποσότητα διαλυτών θρεπτικών συστατικών. Η εφαρμογή τσαγιού κομποστοποίησης σε γκαζόν εξαπλώνει ευεργετικά μικρόβια στο έδαφος και στα φυτά.

  • Πάρτε έναν καθαρό κουβά 22 λίτρων περίπου και γεμίστε τον με 18 λίτρα νερό χωρίς χλώριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πηγάδι ή βρόχινο νερό.
  • Προσθέστε ένα φλιτζάνι κομπόστ ανά 4 λίτρα νερού σε μια σακούλα με λεπτό πλέγμα ή καλσόν. Δέστε τη σακούλα, βάλτε την σε έναν κουβά και πιέστε την για να διεισδύσει στο νερό.
  • Παρασκευάστε το τσάι κομπόστ για 24-36 ώρες και ανακατέψτε και αναδιατάξτε τη σακούλα μερικές φορές κάθε μέρα.
  • Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ωρών από την ολοκλήρωση της παρασκευής, εφαρμόστε το τσάι με έναν ψεκαστήρα και εφαρμόστε ξανά το λίπασμα κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες νωρίς το πρωί στην καλλιεργητική περίοδο.

Καφές

ableroots

Το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε άνθρακα, άζωτο και άλλες ενώσεις που θρέφουν τους μικροοργανισμούς στο έδαφος. Περιέχουν επίσης ενώσεις που περιορίζουν τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βελτιωτικό υγιούς εδάφους για φυτά και λαχανικά.

Αναμείξτε μισό κιλό κατακάθι καφέ με 22 λίτρα νερό και ψεκάστε το γρασίδι σας με αυτό. Ρίξτε τα κατακάθια του καφέ στο γκαζόν και τσουγκρανίστε στο χώμα.

Υγρό πιάτων

balconygardenweb

Όχι μόνο καθαρίζει τα λίπη από τα πιάτα αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε σπιτικά λιπάσματα. Βοηθά το έδαφος βυθίζοντας το λίπασμα στις ρίζες και σκοτώνει τα παράσιτα στο γκαζόν.

Προσθέστε 100 ml σαπούνι πιάτων σε 36-45 λίτρα νερό και ραντίστε το γκαζόν με αυτό. Κάντε το μία φορά στις 8-12 εβδομάδες.

Δείτε επίσης 10 ΣΠΙΤΙΚΑ Λιπάσματα για ΦΥΤΑ Εσωτερικού Χώρου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αξεσουάρ μόδας,συμβουλές μόδας,μόδα,

10 Αξεσουάρ Μόδας που Πρέπει να Σκεφτείτε Δύο Φορές πριν τα Αγοράσετε

τάσεις διακόσμησης σπιτιού 2023,διακόσμηση σπιτιού 2023,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

14 Κορυφαίες Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού για το 2023 και 70 Ιδέες