in , , , ,

Γιατί Ενεργείστε Διαφορετικά Κατά την Περίοδο και τι Μπορείτε να Κάνετε Γι’ Αυτό

περίοδος,εκκενώσεις περιόδου,συμβουλές υγείας,υγεία,
περίοδος,εκκενώσεις περιόδου,συμβουλές υγείας,υγεία,

Πολλές γυναίκες ενεργούνται διαφορετικά όταν έχουν περίοδο. Μπορεί να νόμιζες ότι ήσουν μόνο εσύ, αλλά αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι κανείς δεν συμμερίζεται αυτή την ιδιαιτερότητα τόσο ανοιχτά. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι μια αλλαγή στη συνοχή, τη συχνότητα και τη μυρωδιά των εκκενώσεών σας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι απολύτως κοινή. Αυτός είναι ο Λόγος που Ζυγίζεις περισσότερο κατά τη Διάρκεια της Περιόδου Σύμφωνα με τους Γυναικολόγους – Πόση αύξηση βάρους είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια της περιόδου

Γιατί ενεργείστε περισσότερο στην περίοδό σας

© Tony Mucci / Unsplash.com

Θα πρέπει να κατηγορήσετε τις ορμόνες. Κάθε μήνα, λίγο πριν την έναρξη της περιόδου σας, τα λιπαρά οξέα, γνωστά και ως προσταγλανδίνες, χαλαρώνουν στον μυϊκό ιστό μέσα στη μήτρα για να τη βοηθήσουν να αποβάλει την επένδυση της.

Και οι ίδιες προσταγλανδίνες μπορούν να επηρεάσουν τα έντερά σας, οδηγώντας σε περισσότερες εκκενώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις σε διάρροια.

Οι γιατροί το σχολιάζουν ως εξής: «Μέχρι την ωορρηξία, η μήτρα προετοιμάζεται να δεχτεί το ωάριο και μόλις ξεκινήσει, συμβαίνει το αντίθετο – είναι καθαρισμός για να προετοιμαστεί για τον επόμενο κύκλο».

brightside

Δείτε ακόμη Η δύσκολη περίοδος της γυναίκας: 7 πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί

Μπορεί επίσης να έχετε δυσκοιλιότητα μεταξύ των περιόδων.

© engin akyurt / Unsplash.com

Μια άλλη ορμόνη, η οποία σχετίζεται με την περίοδο, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Λέγεται προγεστερόνη. Η ορμόνη βοηθά τα τοιχώματα της μήτρας να αναπτυχθούν και να πυκνώσουν και κορυφώνεται ακριβώς πριν την ωορρηξία. Η συσσώρευση προγεστερόνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έντερο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

«Η προγεστερόνη συνήθως προάγει τη δυσκοιλιότητα, η οποία τείνει να εμφανίζεται κοντά στην ωορρηξία ή μερικές μέρες μετά», λένε οι γιατροί.

Τι πρέπει να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε.

© Inna Marchenko / Shutterstock.com, © Tony Oshlick / Shutterstock.com

Μεταξύ των πιο διαδεδομένων συμβουλών από γιατρούς, θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Θα πρέπει να τρώτε τροφές που μπορούν να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα και να βοηθήσουν στην ομαλή χώνευση των τροφών.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να αποφεύγετε να πηγαίνετε στην τουαλέτα όποτε νιώθετε την επιθυμία να ενεργηθείτε και μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαίο.

Δείτε επίσης 6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

4 Συμβουλές Λουσίματος για Λεία Λαμπερά Μαλλιά

4 Συμβουλές Λουσίματος για Λεία Λαμπερά Μαλλιά

φτέρνισμα,αθόρυβο δημόσιο φτέρνισμα,κόλπα για φτέρνισμα,χρήσιμα,

8 Κόλπα για να Φτερνίζεστε Αθόρυβα Δημόσια