in , , , ,

Αυτός είναι ο Λόγος που Ζυγίζεις περισσότερο κατά τη Διάρκεια της Περιόδου Σύμφωνα με τους Γυναικολόγους – Πόση αύξηση βάρους είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια της περιόδου

βάρος στη διάρκεια της πειρόδου
βάρος στη διάρκεια της πειρόδου

Για μερικές γυναίκες η έμμηνος ρύση τους είναι χωρίς συμπτώματα και σχετικά άμεσες. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών (κάποιες έρευνες προτείνουν έως και 90%!) εμφανίζουν συμπτώματα όπως κόπωση, ευερεθιστότητα, άγχος, φούσκωμα, ευαισθησία στο στήθος, πονοκεφάλους, αλλαγές στον ύπνο και ναι, αύξηση βάρους πριν και κατά τη διάρκεια του κύκλου τους. Κορυφαίοι γυναικολόγοι συμβουλεύουν για τις βαθύτερες αιτίες της αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια της περιόδου και πώς μπορείτε να αποτρέψετε τα περιττά κιλά. Η δύσκολη περίοδος της γυναίκας: 7 πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί

Γιατί Παίρνετε Βάρος κατά τη Διάρκεια της Περιόδου σας Σύμφωνα με τους Γυναικολόγους

Είναι φυσιολογική η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Εάν αισθάνεστε πρησμένες κατά τη διάρκεια της περιόδου σας οφείλεται στην κατακράτηση υγρών που είναι ένα κοινό προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα και η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι φυσιολογική. Εάν τα περιττά κιλά σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, είναι μόνο μια προσωρινή ενόχληση.

Πόση αύξηση βάρους είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Δεν υπάρχει πολλή έρευνα για αυτό, αλλά ανέκδοτες αναφορές υποδηλώνουν ότι ένα άτομο μπορεί να πάρει έως και 2,5 κιλά κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Κάτι περισσότερο από αυτά (ειδικά αν παραμείνουν μετά το τέλος της περιόδου σας) δικαιολογεί ένα τηλεφώνημα στον γιατρό σας.

Δείτε ακόμη Πώς να Επαναφέρετε το Σώμα σας Μετά την Εγκυμοσύνη

Αιτίες αύξησης βάρους περιόδου:

Εδώ είναι οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να βάλετε κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, σύμφωνα με τους γυναικολόγους.

Ορμονικές αλλαγές

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο ο αριθμός στη ζυγαριά μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Συχνά υπάρχει κατακράτηση υγρών που μπορεί να συμβεί λόγω ορμονικών διακυμάνσεων. Οφείλεται στην προγεστερόνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι που σας κάνει να νιώθετε ότι παίρνετε βάρος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Λιγούρες για φαγητό

Εάν λιγουρεύεστε περισσότερα αλμυρά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να κατακρατήσει υγρά. Μερικές γυναίκες λαχταρούν επίσης τροφές με υψηλότερες θερμίδες αυτή την εποχή του μήνα, αλλά λίγες μέρες επιπλέον θερμίδων δεν θα οδηγήσουν σε μεγάλη αλλαγή στο βάρος σας.

Παράλειψη άσκησης

Η επιθυμία σας να γυμνάζεστε μπορεί να είναι χαμηλή κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, ειδικά εάν έχετε κράμπες περιόδου ή αισθάνεστε πρησμένες, αλλά αξίζει τον κόπο να πάτε μια μεγάλη βόλτα. Η άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας βοηθά να χάσετε λίγα υγρά. Βοηθά επίσης στην απελευθέρωση ενδορφινών ή «ορμονών για καλή αίσθηση» που λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα του σώματός σας και σας βοηθούν να αισθάνεστε καλύτερα συνολικά. Τούτου λεχθέντος, μην απογοητεύεστε που παραλείπετε το γυμναστήριο για μερικές ημέρες καθώς δεν θα οδηγήσει σε μόνιμη αύξηση βάρους.

Πόσο διαρκεί η αύξηση βάρους της περιόδου

Μην ανησυχείτε – υποθέτοντας ότι η αύξηση βάρους είναι απλώς προσωρινή κατακράτηση υγρών, το βάρος σας θα επανέλθει σύντομα στο φυσιολογικό. Το βάρος των υγρων συνήθως εξαφανίζεται περίπου τρεις έως πέντε ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου σας Εάν το βάρος σας στη ζυγαριά συνεχίζει να ανεβαίνει και δεν επιστρέφει στο βάρος σας πριν, ίσως πρέπει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη με το γιατρό σας για να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Πώς να αντιμετωπίσετε ή να αποτρέψετε την αύξηση βάρους περιόδου

Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μήνα με τον μήνα, εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το περιορίσετε στο ελάχιστο.

  • Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Για να μειώσετε την κατακράτηση υγρών, προσπαθήστε να περιορίσετε το νάτριο και να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες. Επιλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες αντί για επεξεργασμένα σάκχαρα. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως οι γλυκοπατάτες, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και τα φασόλια εισέρχονται σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μόνο μια μέτρια αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης, η οποία βοηθά στη σταθεροποίηση της διάθεσής σας και στη διατήρηση της λιγούρας υπό έλεγχο.
  • Ενυδάτωση. Το να πίνετε νερό είναι πάντα πολύ σημαντικό γιατί όποια πρόσληψη αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών θα εκπλυθεί από το σώμα.
  • Άσκηση. Αν και μπορεί να μην θέλετε να ασκηθείτε, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να απομακρύνετε το κατακρατημένο υγρό από το σώμα σας. Θα πρεπει να κανετε γυμναστική κατά τη διάρκεια της περιόδου σας και τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα (όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι) τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
  • Συμπλήρωμα μαγνησίου. Το μαγνήσιο μπορεί να είναι χρήσιμο για κράμπες περιόδου. Απλώς λάβετε το πράσινο φως από τον γιατρό σας προτού προσθέσετε συμπληρώματα στη διατροφή σας.

πηγή φωτό / φώτο

Δείτε επίσης 6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

νερό από φλούδες μπανάνας,ανάπτυξη φυτών,συμβούλες κηπουρικής,χρήσιμα,

Πως το Νερό από Φλούδες Μπανάνας Μπορεί να Επιταχύνει την Ανάπτυξη των Φυτών

Φλούδες Πατάτας: Έτσι θα Καθαρίσετε το Τζάκι με αυτό το απλό Λαχανικό

Φλούδες Πατάτας: Έτσι θα Καθαρίσετε το Τζάκι με αυτό το απλό Λαχανικό