in , , , ,

Πώς να Επαναφέρετε το Σώμα σας Μετά την Εγκυμοσύνη

επαναφορά σώματος μετά την εγκυμοσύνη,φροντίδα σώματος μετά την εγκυμοσύνη,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
Πώς να Επαναφέρετε το Σώμα σας Μετά την Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περίοδος και οι αλλαγές στο σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικές. Υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επαναφέρετε το σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη ενώ θα πρέπει να αποδεχτείτε και να αγκαλιάζετε το σώμα σας μετά τον τοκετό. Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε Διάφορα Μέρη του Σώματος Σύμφωνα με την Επιστήμη

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και ακούστε το σώμα σας μετά τον τοκετό.

© ashleygraham / Instagram

Το πρώτο βήμα μετά τον τοκετό είναι να ακούσετε το σώμα σας και να αποδεχτείτε αυτή τη νέα εκδοχή σας. Η μεταμόρφωση έρχεται από μέσα και πριν αρχίσετε να σκέφτεστε μια φυσική μεταμόρφωση, σας συνιστούμε πρώτα να μεταμορφώσετε το μυαλό σας με θετική σκέψη.

face to face/FaceToFace/REPORTER/East News

Πριν ξεκινηστε την επιστροφή σε φόρμα μετά την εγκυμοσύνη, είναι απαραίτητο να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό ξεχωριστά. Ορισμένες γυναίκες μπορούν να επανέλθουν σε φόρμα σε 12 εβδομάδες, ενώ άλλες μπορεί να χρειαστούν 16 έως 20 εβδομάδες.

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ανάρρωσης από τον τοκετό. Θα πρέπει να χαλαρώνετε τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό και να μην ξεκινάτε κανένα πρόγραμμα άσκησης χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

Περπατήστε για να επανέλθετε σε φόρμα.

D. Cooper/Broadimage/East News

Στην προσπάθεια να επαναφέρετε το σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη, θα ξεκινήσετε κυριολεκτικά κάνοντας μερικά βήματα. Το περπάτημα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές δραστηριότητες για να βελτιώσετε το σώμα σας μετά τον τοκετό. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, αίμα και υγρά συσσωρεύονται στις κνήμες και το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακατανομή αυτών των υγρών. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία, δυναμώνει τους μύες και καίει θερμίδες.

Δημιουργήστε το πρόγραμμα περπατήματος σας χωρίζοντάς το σε μικρότερες ρουτίνες που σταδιακά θα προστίθενται.Ο καθημερινός σας στόχος θα είναι να περπατήσετε συνολικά 20 λεπτά. Μπορείτε να περπατήσετε:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
  • 2 σετ των 10 λεπτών
  • 3 σετ των 7 λεπτών
  • 1 σειρά των 20 λεπτών συνολικά

Μετά την εγκυμοσύνη δουλέψτε τον κορμό σας τις πρώτες εβδομάδες.

© Prostock-studio / Shutterstock.com

Δοκιμάστε ασκήσεις Kegel για να ασκήσετε τον κορμό σας αντί για κοιλιακούς, ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Είναι καλές για την ανάκτηση της βασικής λειτουργικότητας του κορμού και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε μελλοντικούς πόνους στην πλάτη.

Οι ασκήσεις Kegel περιλαμβάνουν σύσπαση και χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους. Για να το κάνετε αυτό, χαλαρώστε το σώμα σας, σφίξτε σαν να προσπαθείτε να σταματήσετε τη ροή των ούρων, κρατήστε για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε.

© iamhalsey / Instagram

Αφού κάνετε τις ασκήσεις Kegel, προσθέστε την κοιλιακή αναπνοή. Θα αναπνεύσετε βαθιά, αφήνοντας την κοιλιά σας να επεκταθεί και το πυελικό σας έδαφος να χαλαρώσει. Στη συνέχεια εκπνεύστε, τραβώντας τον αφαλό σας προς τα μέσα και το πυελικό έδαφος προς τα πάνω.

Οι βιταμίνες είναι το κλειδί για να επανέλθετε σε φόρμα μετά το μωρό.

© mirandakerr / Instagram

Τα θρεπτικά συστατικά είναι ένα ουσιαστικό μέρος της επαναφοράς του σώματος μετά την εγκυμοσύνη. Οι βιταμίνες δεν είναι καλές μόνο για εσάς εάν θηλάζετε. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τα θρεπτικά συστατικά. Η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και βιταμίνης C για το δέρμα συνιστάται συνήθως μετά την εγκυμοσύνη. Αλλά, όπως πάντα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε είδος βιταμίνης.

Δείτε ακόμη 9 Απλές Συνήθειες για τις Οποίες το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει

Οι κρέμες με ρετινοειδή είναι ένας καλός σύμμαχος για το σώμα μετά τον τοκετό.

© iamhalsey / Instagram

Μία από τις πιο ορατές αλλαγές στο σώμα μετά τον τοκετό είναι το δέρμα, ειδικά η περιοχή της κοιλιάς, η οποία συνήθως εμφανίζει ραγάδες και μερικές φορές σκούρες μοβ ή ροζ γραμμές. Οι κρέμες με ρετινοειδή είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε αυτές τις ραγάδες, καθώς είναι παράγωγα της βιταμίνης Α. Με συνεχή χρήση και εφόσον οι ραγάδες δεν έχουν ξεθωριάσει, είναι δυνατό να δείτε αποτελέσματα.

Οι σταδιακές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε μετά την εγκυμοσύνη.

© katehudson / Instagram

Μόλις φτάσετε στις 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό και ο γιατρός σας σας πει ότι όλα πάνε καλά, είναι καιρός να αρχίσετε να προσθέτετε άλλες μορφές άσκησης για να αποκτήσετε φόρμα μετά τον τοκετό. Μην περιμένετε όμως οι ασκησεις HIIT μετά την εγκυμοσύνη. Είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσετε αργά και σταδιακά.

Γιόγκα μετά την εγκυμοσύνη.

© gisele / Instagram

Για την επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό μέσα και έξω, δοκιμάστε τη γιόγκα. Αυτή είναι μια καλή μορφή άσκησης για να επανέλθετε σε φόρμα. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαλαρές και θα χτίσετε την αντοχή σας. Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία και τον συντονισμό και είναι εξαιρετική για την ανακούφιση του στρες.

Κολύμβηση μετά την εγκυμοσύνη.

© staceysolomon / Instagram

Μια άλλη εξαιρετική άσκηση που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το σώμα σας είναι το κολύμπι. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή αντοχή και τον μυϊκό τόνο, ενώ είναι ήπιο στις αρθρώσεις. Συνιστάται ιδιαίτερα ο συνδυασμός της κολύμβησης με μια άσκηση που βελτιώνει επίσης τη δύναμη των οστών. Ο συνδυασμός κολύμβησης με γιόγκα είναι μια καλή ιδέα εάν θέλετε να έχετε καλύτερο σώμα μετά το μωρό.

Το τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο βήμα για την μεταγεννητική μεταμόρφωση είναι η διατροφή σας.

© gisele / Instagram

Ένα ουσιαστικό βήμα για να επαναφέρετε το σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη είναι η διατροφή σας. Πρέπει να τρώτε αρκετές θερμίδες την ημέρα και, το πιο σημαντικό, ότι αυτές οι θερμίδες είναι πυκνές σε θρεπτικά συστατικά. Εστιάστε στην κατανάλωση καλών μερίδων φρούτων, λαχανικών, πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών. Και όπως πάντα, επισκεφτείτε τον διαιτολόγο σας για να πάρετε μια δίαιτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

© mirandakerr / Instagram

Ως υπενθύμιση, μην ξεχνάτε ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Για μερικές γυναίκες μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επανέλθουν σε φόρμα μετά την εγκυμοσύνη. Αλλά αυτός είναι ο δικός σας δρόμος. Αποδεχτείτε κάθε στιγμή της διαδικασίας και αγκαλιάστε κάθε αλλαγή στο σώμα σας.

Δείτε επίσης Πως το Στεγνό Βούρτσισμα Προστατεύει το Σώμα από τη Γήρανση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μύγες Καταπολέμηση: Οι μύγες φέρνουν πολλά επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στον άνθρωπο και μολύνουν τα τρόφιμα. Εμφανίζονται παντού και αναπαράγονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Αλλά δεν ξέρουν όλοι τον τρόπο να τις απωθήσουν με σωστό τρόπο.

Μύγες Καταπολέμηση: 13 Κόλπα για να τις εξολοθρεύσετε ή να τις διώξετε Μια για ΠΑΝΤΑ

σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου χωρίς αλυσίβα,diy κατασκευές,χρήσιμα

Φτιάξε ΣΗΜΕΡΑ Σαπούνι Ελαιολάδου Χωρίς Αλυσίβα