in , ,

6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο

6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο
6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο

Αυτά τα απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο.

Η περίοδος είναι μία ρουτίνα για κάθε γυναίκα και μπορεί να είναι κουραστική ή και επώδυνη σε μερικές περιπτώσεις, όμως είναι ένα σημάδι του σώματος, ότι όλα λειτουργούν σωστά. Είναι το δώρο της φύσης για μία γυναίκα, αφού η περίοδος βελτιώνει την υγεία της και ανανεώνει το σώμα της.

Κατά την διάρκεια της περιόδου τα συμπτώματα είναι σχετικά γνωστά. Μερικές γυναίκες τις πρώτες μέρες έχουν πονοκέφαλο, ένα αίσθημα ατονίας και χάνουν την συγκέντρωση τους. Επίσης παθαίνουν κράμπες στην κοιλιά και αιμορραγούν.

Δείτε ακόμα 6 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε στην Περίοδο και 4 να Αποφύγετε

Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της περιόδου επηρεάζεται όλο το γυναικείο σώμα και συμβαίνουν πράγματα τα οποία σχεδόν καμία γυναίκα δεν γνωρίζει ότι συμβαίνουν στο σώμα της. Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε τα 6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο. Διαβάστε παρακάτω: 

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Κατά την διάρκεια της περιόδου ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου μεγαλώνει

Υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι κατά την διάρκεια της περιόδου τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου μεγαλώνει σε μέγεθος. Αυτές οι αλλαγές στον εγκέφαλο είναι που επηρεάζουν και την συμπεριφορά των γυναικών.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Photo via: iatronet.gr

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Οι ορμόνες επηρεάζουν το γυναικείο σώμα διαφορετικά ανάλογα την εβδομάδα που διανύει

Πιο συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα οι γυναίκες μπορεί να νιώσουν κάποια προβλήματα που τους προειδοποιούν ότι πλησιάζει η περίοδος. Αυτά είναι μικρά πονάκια, ημικρανίες και ένα αίσθημα αποσυγκέντρωσης.

Σε εκείνη την εβδομάδα τα επίπεδα οιστρογόνων αρχίζουν να αυξάνονται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να είσαι ιδιαίτερα καλά ψυχολογικά. Την δεύτερη εβδομάδα αυξάνεται η όρεξη των γυναικών για σ3ξ εξαιτίας της τεστοστερόνης που αυξάνεται για λίγο.

Την τρίτη εβδομάδα τα οιστρογόνα μειώνονται δραματικά και αυξάνεται η προγεστερόνη. Εξαιτίας αυτού η ψυχολογία σας μπορεί να πέσει και γενικότερα η διάθεσή σας να αλλάζει διαρκώς χωρίς προφανή λόγο.

Δείτε ακόμα 6 Ασκήσεις για να Απαλλαγείτε από τις Κράμπες Περιόδου

Την τέταρτη εβδομάδα τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μειώνονται και ορισμένες γυναίκες ξεκινούν να υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS).

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: mama365.gr

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Οι κράμπες της περιόδου αλλάζουν τον εγκέφαλο της γυναίκας

Ερευνητές έχουν δείξει ότι οι κράμπες της περιόδου επηρεάζουν μεταξύ 20% και 90% των έφηβων κοριτσιών. Αν νιώθετε ότι αρχίσατε να αποδίδετε χειρότερα στη δουλειά, ίσως οι κράμπες της περιόδου να είναι ο λόγος για αυτό.

Αυτό διότι, υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως οι γυναίκες που ανέφεραν πόνο στην περίοδο παρουσίασαν μείωση του όγκου σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην επεξεργασία της μετάδοσης, στην αισθητηριακή επεξεργασία υψηλότερου επιπέδου και στη ρύθμιση της ενδοκρινικής λειτουργίας.6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: onmed.gr

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Οι κράμπες της περιόδου δεν αφορούν μόνο την κοιλιά

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να παραπονιούνται κατά την διάρκεια της περιόδου τους για πόνους και κράμπες στην κοιλιά, όμως στην πραγματικότητα οι κράμπες επηρεάζουν όλο το σώμα. Μία γυναίκα θα μπορούσε να νιώθει κράμπες στα πόδια.

Κατά την διάρκεια της περιόδου υπάρχει απώλεια βασικών μετάλλων στο σώμα όπως είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το κάλιο και αυτό εξαντλεί το σώμα. Οι μύες λοιπόν αντιδρούν με σπασμούς και κράμπες.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Κατά την διάρκεια της περιόδου επηρεάζεται και η φωνή

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως κατά την διάρκεια της περιόδου μπορεί η φωνή σας να αλλάξει. Συγκεκριμένα ονομάζεται προεμμηνορροϊκό φωνητικό σύνδρομο και οι τραγουδίστριες δυσκολεύονται πολύ να τραγουδήσουν.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: Pinterest

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Τον Χειμώνα η περίοδος είναι ανυπόφορη

Τον Χειμώνα η περίοδος εξαιτίας του κρύου μπορεί να είναι πιο επώδυνη. Επίσης γυναίκες παραπονιούνται την πρώτη μέρα ότι νιώθουν να κρυώνουν διαρκώς και οι κράμπες κάνουν το συναίσθημα ακόμη πιο δύσκολο. Το Καλοκαίρι οι ημέρες διάρκειας της περιόδου λιγοστεύουν κατά 0,9.6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: queen.gr

via daddy-cool

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

10 Οπωροφόρα Δέντρα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Γλάστρες

διαμόρφωση φρυδιών,φροντίδα φρυδιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

11 Συμβουλές για να Διαμορφώσετε τα Φρύδια σας στο Σπίτι σαν Επαγγελματίας