in , , ,

10 Οπωροφόρα Δέντρα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Γλάστρες

οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
10 Οπωροφόρα Δέντρα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Γλάστρες

Εάν θέλετε να απολαύσετε φρέσκα φρούτα στο σπίτι σας, μπορείτε να καλλιεργήσετε μερικά οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες. Δεν χρειάζεται να έχετε έναν μεγάλο κήπο, αναπτύσσονται καλά σε μικρούς χώρους σε πλαστικές ή κεραμικές, αρκεί να έχουν πλάτος τουλάχιστον 30 εκατοστά και βάθος 30 εκατοστά, ακόμη και μισά βαρέλια κρασιού λειτουργούν επίσης καλά. Τα περισσότερα οπωροφόρα δέντρα είναι διαθέσιμα σε νάνους ή μίνι ποικιλίες, όπως αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια και κεράσια, και φτάνουν μόνο στο μισό μέγεθος ενός κανονικού οπωροφόρου δέντρου για να εξοικονομήσετε χώρο. Είναι πιο εύκολα στη φροντίδα και παραγωγικά και θα σας δώσουν μια φρέσκια σοδειά ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους. Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

Συκιές

Πηγή: Garden

Οι συκιές αναπτύσσονται καλά σε γλάστρες καθώς οι ρίζες τους δεν έχουν πρόβλημα να περιοριστούν. Αναπτύσσονται σε περιοχές με ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες.

Λεμονιές

Πηγή: Organicgardener

Οι λεμονιές σε γλαστρες μπορούν να φτάσουν τα 3-6 μέτρα αλλά μπορείτε να ελέγξετε το ύψος τους κλαδεύοντάς τις. Είναι ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες και χρειάζονται προστασία από τον παγετό.

Λάιμ

Πηγή: 30seconds

Απαιτούν τουλάχιστον 8 ώρες ήλιο κάθε μέρα και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Όταν καλλιεργούνται σε γλάστρες, μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε εσωτερικούς χώρους για να αποφευχθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Αχλαδιές

Πηγή: Mirrorgardenoffers

Οι αχλαδιές χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα, εάν θέλετε να τις καλλιεργήσετε σε γλάστρες. Είναι το πιο πρώιμο ανθοφόρο φρούτο και μπορεί να καταστραφεί από τον παγετό.

Αβοκάντο

Πηγή: Gardeningtips

Τα δέντρα αβοκάντο μπορούν να καλλιεργηθούν καλά σε γλάστρες. Χρειάζονται σκίαση στον καυτό απογευματινό ήλιο όταν τα φυτά είναι νεαρά επειδή είναι ευαίσθητα στο ηλιακό έγκαυμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πεθαίνει η Ορχιδέα σου: Πως να Σώσεις Ετοιμοθάνατες Ορχιδέες

Πορτοκαλιές

Πηγή: Gardenerspath

Οι πορτοκαλιές αναπτύσσονται καλά σε γλάστρες τοποθετημένες σε ηλιόλουστη θέση. Απαιτούν τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Προτιμούν να αναπτύσσονται σε περιοχές που έχουν ήπιους χειμώνες με ζεστά κλίματα.

Βερικοκιές

Πηγή: Southernfruittrees

Οι βερικοκιές μπορούν να ανεχθούν ανθεκτικές στον παγετό όταν είναι αδρανείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά τα άνθη καταστρέφονται εύκολα από τον παγετό.

Μηλιές

Πηγή: Gardenerknowhow

Οι μηλιές φαίνονται όμορφες όταν καλλιεργούνται σε γλάστρες τοποθετημένες σε αυλές ή ηλιόλουστα μπαλκόνια.

Ροδακινιές

Πηγή: Wilsonbrosgardens

Οι ροδακινιές είναι διαθέσιμες σε νάνους ποικιλίες που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και φτάνουν τα 2 έως 2,5 μέτρα ύψος.

Κερασιές

Πηγή: Chrisbowers

Οι κερασιές εμφανίζουν όμορφα λευκά ή ροζ άνθη την άνοιξη και ωριμάζουν κεράσια με υπέροχη γεύση.

Δείτε επίσης Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 16

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς θα αυξήσετε την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό σας

Πώς θα αυξήσετε την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό σας

6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο

6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο