Τα τζάκια προσφέρουν μια ζεστή, ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Το τρίξιμο του καμένου ξύλου και η λάμψη της φωτιάς θα σας κρατήσουν παρέα τους κρύους, χειμερινούς μήνες. Δυστυχώς, με οποιαδήποτε ανοιχτή φλόγα υπάρχει ο κίνδυνος συσσώρευσης αιθάλης και πισσέλαιου, και το τζάκι δεν διαφέρει. Με την πάροδο του χρόνου, τα λιπαρά μαύρα υπολείμματα θα μετατρέψουν το τζάκι σας σε ένα αντιαισθητικό χάος. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες πατάτας για να καθαρίσετέ την αιθάλη και το πισσέλαιο από την καμινάδα του τζακιού σας. HOW TO: Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Καθαριστικό Τζαμιού Τζακιού
Θα χρειαστείτε
- Φλούδες πατάτας
- Ταψί λαμαρίνα
Τοποθετήστε βρεγμένες φλούδες πατάτας σε ένα ταψί λαμαρίνα ή σε επίπεδη επιφάνεια σε ένα μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και μακριά από την άμεση ζέστη.
Αφήστε τις φλούδες πατάτας να ξεραθούν στον αέρα για 24 έως 48 ώρες μέχρι να μην είναι πλέον υγρές. Μόνο οι ξηρές φλούδες πατάτας καίγονται σωστά.
Ρίξτε προσεκτικά τις φλούδες της πατάτας σε ένα αναμμένο τζάκι. Οι φλούδες της πατάτας καίγονται με υψηλή ενέργεια και θα βοηθήσουν στην ώθηση της αιθάλης και του πισσέλαιου έξω από την καμινάδα.
Το κάψιμο της φλούδας της πατάτας δεν θα εξαλείψει όλη τη συσσώρευση αιθάλης ή πισσέλαιου, αλλά θα τη μειώσει. Χρειάζεται ακόμα ένας κανονικός και τακτικός καθαρισμός της καμινάδας για να διατηρείται η σωστή και ασφαλής λειτουργία του τζακιού.
πηγή φωτό