in , , , ,

Μην πετάς τα Τσόφλια από τα Φυστίκια Αιγίνης: Οι 4 Χρήσεις τους στον Κήπο

Μην πετάς τα Τσόφλια από τα Φυστίκια Αιγίνης: Οι 4 Χρήσεις τους στον Κήπο
Μην πετάς τα Τσόφλια από τα Φυστίκια Αιγίνης: Οι 4 Χρήσεις τους στον Κήπο

Τσόφλια από Φυστίκια Αιγίνης: Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πετάξετε τα τσόφλια αφού φάτε φιστίκια Αιγίνης, ξανασκεφτείτε το γιατί έχουν μερικές καταπληκτικές χρήσεις στον κήπο. Εάν έχετε αλατισμένα, πλύνετε και στεγνώστε τα τσόφλια πριν τα χρησιμοποιήσετε στον κήπο, καθώς το νάτριο μπορεί να μαράνει τα φυτά. Θα εκπλαγείτε με αυτά τα 9 Σπιτικά Λιπάσματα Γκαζόν Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

shutterstock/j.chizhe

Τσόφλια από Φυστίκια Αιγίνης: Προσθήκη στο κομποστ

shutterstock/Ladanifer

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια φιστικιών ως αργό κομποστ γιατί η αποσύνθεσή τους απαιτεί χρόνο. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία συνθλίβοντάς τα πριν τα προσθέσετε στο σωρό κομποστοποίησης.

Μια ακόμη επιλογή είναι να μουλιάσετε τα τσόφλια σε νερό όλη τη νύχτα για να μαλακώσουν. Μετά από αυτό, προσθέστε τα μαζί με νερό στο σωρό κομποστοποίησης.

Τσόφλια από Φυστίκια Αιγίνης:: Επένδυση στο κάτω μέρος των γλάστρων

Χρησιμοποιήστε τα τσόφλια φιστικιών για την επένδυση του πυθμένα των γλάστρων για να μειώσετε την υγρασία στο χώμα. Αυτό το κόλπο είναι βολικό όταν η γλάστρα έχει ακατάλληλο σύστημα αποστράγγισης. Επίσης, καθώς τα τσόφλια των φιστικιών είναι βιοδιασπώμενα, δεν χρειάζεται να τα βγάζετε από το χώμα κατά τη μεταφύτευση.

Δείτε ακόμη 8 Εκπληκτικές Χρήσεις Γλυκερίνης στον Κήπο

Τσόφλια από Φυστίκια Αιγίνης: Οργανικό υπόστρωμα

Καλύψτε τα παρτέρια του κήπου σας με τσόφλια φιστικιού ως οργανικό υπόστρωμα. Θα διατηρήσει το χώμα υγρό, θα ενισχύσει τη γονιμότητα και θα συγκρατήσει τα ζιζάνια. Ανακατέψτε τα με φύλλα φλοιού, ροκανίδια ή σάπια φύλλα πριν τα πασπαλίσετε στον κήπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα τσόφλια των φιστικιών είναι πολύ σκληρά και χρειάζονται πολύ χρόνο για να διασπαστούν πλήρως. Όταν συμβαίνει, τα τσόφλια αποβάλλουν λίπη, άνθρακα, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Απλώστε τα γύρω από τα φυτά για έλεγχο παρασίτων

pistachioprovenance

Εάν έχετε αλατισμένα τσόφλια φιστικιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη των γυμνοσάλιαγκων και των σαλιγκαριών. Φτιάξτε ένα φράγμα απλώνοντάς σε μια γραμμή κοντά σε μεμονωμένα φυτά ή γύρω από όλο το περιθώριο του κήπου.

Δείτε επίσης Πώς το Ξύδι Βελτιώνει τη Βλάστηση των Σπόρων Επιστημονικά Αποδεδειγμένα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.4 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Μυρωδιά Ψαριού στο Λάδι που Τηγανίστηκε

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Μυρωδιά Ψαριού στο Λάδι που Τηγανίστηκε

πάγκοι κουζίνας από γρανίτη,έπιπλα κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση,

Πάγκοι Κουζίνας από Γρανίτη: Αυτά είναι τα Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα και BONUS 40 Ιδέες