in , , , ,

8 Εκπληκτικές Χρήσεις Γλυκερίνης στον Κήπο

8 Εκπληκτικές Χρήσεις Γλυκερίνης στον Κήπο
8 Εκπληκτικές Χρήσεις Γλυκερίνης στον Κήπο

Γνωρίζετε για τις χρήσεις της γλυκερίνης στον κήπο; Είναι ένα ενεργό συστατικό για την προώθηση της ανάπτυξης των φυτών, τη βελτίωση της υφής του εδάφους και πολλά άλλα! Είναι ένα υποτιμημένο συστατικό που μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στα φυτά. Ποια Είναι η Χειρότερη Ωρα για να Ποτίζετε τα Φυτά και Ποια η Καλύτερη

Ως ενεργοποιητής κομποστοποίησης

8 Εκπληκτικές Χρήσεις Γλυκερίνης στον Κήπο

Η γλυκερίνη βοηθά στη θέρμανση του σωρού κομπόστ σε σημαντικές θερμοκρασίες, δημιουργώντας έτσι ένα βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη και το μεταβολισμό των βακτηρίων του εδάφους.

Μελέτες προτείνουν ότι η ανάμειξη γλυκερίνης στο κομπόστ ενισχύει την ανάπτυξη του σιταρόχορτου, οδηγώντας σε αύξηση της συγκομιδής των βλαστών και του ύψους των φυτών. Ωστόσο, περιορίστε την περιεκτικότητα σε γλυκερίνη στο 10% του κομπόστ, καθώς μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των φυτών.

Ενίσχυση της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας των φυτών

Η γλυκερίνη επιτρέπει τη βαθύτερη διείσδυση των φυτικών ρυθμιστών όπως η ινδόλη-βήτα-οξικό οξύ. Το αποτέλεσμα είναι η γρήγορη επιτάχυνση στην ριζοβολία και η μεγαλύτερη ποσότητα συγκομιδής.

Έρευνα έδειξε ότι ο ψεκασμός του φυλλώματος με γλυκερίνη μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη φυτών όπως τα καρότα.

Μια άλλη μελέτη ισχυρίζεται ότι η χρήση γλυκερόλης εξασφαλίζει υψηλή κυτταρική πυκνότητα και βιωσιμότητα, ακόμη και σε σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε 10 ml γλυκερίνη σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε το για ψεκασμό του φυλλώματος στα φυτά σας.

Ως διεγερτικό μικροβίων του εδάφους

Η γλυκερίνη έχει βρεθεί ότι ενισχύει τον μεταβολισμό των βακτηρίων που δεσμεύουν το άζωτο στο χώμα. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αναπληρώσουν την ενέργειά τους για να πραγματοποιήσουν σημαντικές αναβολικές λειτουργίες όπως η κυτταρική διαίρεση, η διαφοροποίηση, η κινητικότητα και η ανάπτυξη.

Αραιώστε τη γλυκερίνη σε αναλογία 1:5 με νερό και χρησιμοποιήστε το.

Ως ενισχυτικό υγρασίας

Τα αραιωμένα διαλύματα γλυκερίνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη υγρασία και τον αερισμό του καλλιεργητικού μέσου, ειδικά γύρω από τις ρίζες με αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη απορρόφηση του νερού.

Αραιώστε το σε αναλογία 1:5 με νερό και χρησιμοποιήστε το.

Δείτε ακόμη Αυτοσχέδια Στηρίγματα Φυτών: 16 μοναδικές ιδέες για Επαναχρησιμοποίηση Παλιών Αντικειμένων στον κήπο και το μπαλκόνι

Ως διεγερτικό της βλάστησης των σπόρων

Το μούλιασμα των σπόρων σε διάλυμα αραιωμένης γλυκερίνης βοηθά στην εξουδετέρωση της αρνητικής επίδρασης της αλατότητας στην ανάπτυξη και το μεταβολισμό, επιτρέποντας στους σπόρους να βλασταίνουν με μεγαλύτερη ζωντάνια και να παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα αιθέριων ελαίων και αλκαλοειδών που προάγουν την υγεία.

Σε ένα πείραμα, οι σπόροι του καστορέλαιου (Ricinus communis L.) εμποτισμένοι για 48 ώρες σε 5, 25 ή 50 mM γλυκερόλη ή ένα μείγμα γλυκερίνης 10:5, 25:10 και 50:15 mM, αντίστοιχα, είχαν ως αποτέλεσμα σπορόφυτα που παρουσιάζουν υψηλότερο νωπό και ξηρό βάρος από τα σπορόφυτα που λαμβάνονται από σπόρους εμποτισμένους με νερό.

Για να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, αραιώστε τη γλυκερίνη με νερό σε αναλογία 1:5.

Διατήρηση λουλουδιών

Μια μέθοδος για τη διατήρηση των λουλουδιών με μια πιο ζωντανή εμφάνιση είναι να τα βυθίσετε σε διάλυμα γλυκερίνης και νερού.

Βάλτε τα κοτσάνια σε ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και 3-4 σταγόνες γλυκερίνης.

Διατηρήστε τα ξυλώδη κοτσάνια

Πάρτε ίσα μέρη γλυκερίνης και νερού σε ένα δοχείο και βυθίστε τα ξυλώδη κοτσάνια σε αυτό. Η γλυκερίνη θα αναπληρώσει την υγρασία που χρειάζεται το κοτσάνι, το οποίο διαφορετικά θα στεγνώσει, δίνοντάς του μια σαρκώδη εμφάνιση.

Εάν τα κοτσάνια έχουν σκληρό εξωτερικό κάλυμμα ή φλοιό, πρώτα ξύστε 2,5 – 5 εκατοστά από το κάτω μέρος και μετά περάστε προσεκτικά το κάτω μέρος του κοτσανιού στο διάλυμα.

Ως μυκητοκτόνο

Η γλυκερίνη δρα ως αποτελεσματική βακτηριοκτόνος και μυκητοκτόνος ουσία. Εμποδίζει την εξάπλωση της ερυσίβης, των ακάρεων και άλλων παρασίτων του κήπου. Προσθέστε 8-10 ml γλυκερίνης σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε το ειδικά στα προσβεβλημένα σημεία.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 Τρόποι για να Αναζωογονήσετε Παλιό Χώμα Γλάστρας και να το Κάνετε Πάλι Θρεπτικό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για σκάλες,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης,Χριστούγεννα,γιορτές,

65 Φανταστικές Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης για Σκάλες

Είσαι "Ψαγμένη" Νοικοκυρά; Αυτά τα κόλπα θα σε απογειώσουν

Είσαι “Ψαγμένη” Νοικοκυρά; Αυτά τα κόλπα θα σε απογειώσουν