in , , , ,

Ποια Είναι η Χειρότερη Ωρα για να Ποτίζετε τα Φυτά και Ποια η Καλύτερη

χειρότερη ώρα ποτίσματος,καλύτερη ώρα ποτίσματος,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
χειρότερη ώρα ποτίσματος,καλύτερη ώρα ποτίσματος,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Το πότισμα των φυτών σε ακατάλληλες ώρες της ημέρας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, εάν ποτίζετε φυτά τις καλύτερες στιγμές της ημέρας, θα ευδοκιμήσουν και θα εχουν υγιές φύλλωμα. Οφέλη από το Πότισμα της Βάσης των Φυτών σας

Ποια Είναι η Χειρότερη Ωρα για να Ποτίζετε τα Φυτά και Ποια η Καλύτερη

Η χειρότερη ώρα για το πότισμα των φυτών

Βράδυ

Η χειρότερη ώρα για το πότισμα των φυτών θεωρείται αργά το βράδυ. Δεδομένου ότι το χώμα θα παραμείνει υγρό όλη τη νύχτα, τα φυτά θα είναι πιο ευαίσθητα σε ασθένειες.

Εάν ποτίζετε φυτά χρησιμοποιώντας σωλήνα ή ψεκαστήρα, το φύλλωμα θα παραμείνει υγρό για περισσότερο. Ένας κανόνας που πρέπει πάντα να ακολουθείτε είναι να διασφαλίζετε ότι το φύλλωμα θα στεγνώσει πριν νυχτώσει.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε άλλο χρόνο για να ποτίσετε φυτά εκτός από το βράδυ, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα στάγδην ποτίσματος που παρέχει νερό απευθείας στις ρίζες με αργό και ελεγχόμενο τρόπο.

Με το νερό μακριά από το φύλλωμα, ένα σύστημα στάγδην ποτίσματος εξαλείφει την πρόκληση της εξάτμισης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι μια εξαιρετική μέθοδος καθώς μειώνει την απώλεια νερού έως και 60% σε σύγκριση με άλλους τρόπους ποτίσματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μεσημέρι

Το μεσημέρι δεν θεωρείται η χειρότερη ώρα για να ποτίσετε φυτά, αλλά σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες και ο ήλιος εξατμίζουν γρήγορα το νερό.

Μεσημεριανές ώρες από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. λόγω της υπερβολικής εξάτμισης λόγω της ηλιόλουστης ημέρας και των ανέμων. Επιπλέον, εάν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, μπορεί να χυθεί νερό στο δρόμο, στους τοίχους, στο αίθριο και σε άλλες περιοχές, εάν χρησιμοποιηθεί ψεκάστηκό.

Ένα γεγονός που πρέπει να γνωρίζετε: Οι σταγόνες νερού που ακουμπούν στο φύλλωμα των φυτών λειτουργούν σαν μεγεθυντικοί φακοί και θα κάψουν τα φύλλα του φυτού στον ήλιο.

Δείτε ακόμη Πόσο Συχνά Πρέπει να Ποτίζετε τα Παχύφυτα

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε φυτά

Πρωί

Νωρίς το πρωί, όταν ο άνεμος είναι ήρεμος και η θερμοκρασία είναι χαμηλή, είναι η καλύτερη στιγμή για να ποτίσετε τα φυτά. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα λιγότερη εξάτμιση.

Όταν μιλάμε για νωρίς το πρωί, η καλύτερη ώρα για το πότισμα θα είναι μεταξύ 5:00 π.μ. και 9:00 π.μ. χρησιμοποιώντας έναν καλό ψεκαστήρα, λάστιχο κήπου ή μια συσκευή που βρέχει το φύλλωμα.

Το φύλλωμα στεγνώνει γρήγορα μετά, προστατεύοντας από μυκητιασικές ασθένειες όπως η ανθράκωση, οι κηλίδες στα φύλλα, η σκουριά, ο μαρασμός, οι σπείρες, η σήψη των ριζών και η ερυσίβη.

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε φυτά εσωτερικού χώρου

Όταν ποτίζετε φυτά εσωτερικού χώρου, παράγοντες όπως το φως του ήλιου και ο άνεμος είναι καταλυτικοί. Το πρωί θεωρείται η καλύτερη ώρα για να τα ποτίσετε.

Επίσης, εξαρτάται περισσότερο από το είδος του φυτού παρά από την ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, τα φιλόδενδρα μπορεί να απαιτούν τακτικό πότισμα, ενώ τα παχύφυτα μπορεί να απαιτούν λιγότερο νερό και ξηρό καιρό.

Όταν ποτίζετε φυτά εσωτερικού χώρου, μπορείτε να τα ποτίζετε και το μεσημέρι, αρκεί να μην εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως, για να αποφύγετε την εξάτμιση του νερού.

Απλώς ακολουθήστε αυτόν τον κανόνα – ποτίζετε τα φυτά το πρωί όταν το χώμα είναι λίγο στεγνό στην αφή. Βεβαιωθείτε επίσης ότι ακολουθείτε τη μέθοδο ποτίσματος από το κάτω μέρος για να μην βραχεί το φύλλωμα.

πηγή φωτό / φώτο

Δείτε επίσης Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χειρότερες τάσεις διακόσμησης 2022,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση,

Οι Διακοσμητές Εσωτερικών Χώρων Μοιράζονται τις 10 Χειρότερες Τάσεις Διακόσμησης το 2022

DIY μάσκα ομορφιάς,λαμπερή επιδερμίδα,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φυσική μάσκα ομορφιάς,

Λαμπερή Επιδερμίδα στο Πρόσωπο και το Σώμα σε 15 Μόνο Λεπτά στο Σπίτι