in , , , ,

8 Τρόποι για να Αναζωογονήσετε Παλιό Χώμα Γλάστρας και να το Κάνετε Πάλι Θρεπτικό

8 Τρόποι για να Αναζωογονήσετε Παλιό Χώμα Γλάστρας και να το Κάνετε Πάλι Θρεπτικό
8 Τρόποι για να Αναζωογονήσετε Παλιό Χώμα Γλάστρας και να το Κάνετε Πάλι Θρεπτικό

Αν αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά παλιό χώμα γλάστρας, η απάντηση είναι ναι! Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αναζωογονήσετε το παλιό χωμα γλάστρας και να το κάνετε ξανά θρεπτικό. Πώς να Καλλιεργήσετε Λεμονιές από Φύλλα Λεμονιάς

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά παλιό χώμα γλάστρας;

Πριν απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να εξετάσετε τι έχετε καλλιεργήσει στο χώμα. Φυτά όπως η πιπεριά, το λάχανο, οι ντομάτες, οι πατάτες και το μαρούλι απογυμνώνουν το χώμα από τα θρεπτικά συστατικά του. Θα πρέπει να προσθέσετε άφθονη οργανική ύλη και να χρησιμοποιήσετε πολύ λίπασμα για να το αναζωογονήσετε.

Από την άλλη πλευρά, φυτά όπως τα μπιζέλια, τα καρότα και τα βότανα διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά στο χώμα και η αναζωογόνησή του δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αναζωογονήσετε το παλιό χώμα γλάστρας

Αποστείρωση

8 Τρόποι για να Αναζωογονήσετε Παλιό Χώμα Γλάστρας και να το Κάνετε Πάλι Θρεπτικό

Για να αφαιρέσετε παράσιτα και μικρόβια, αποστειρώστε ή παστεριώστε το παλιό χώμα γλάστρας. Μπορείτε να επιλέξετε δύο μεθόδους:

  • Ηλιοθεραπεία: Ρίξτε το χώμα σε μια μεγάλη μαύρη πλαστική σακούλα ή έναν κουβά. Καλύψτε και βάλτε το σε ηλιόλουστο εξωτερικό χώρο για έως και 4-6 εβδομάδες. Η θερμότητα που παράγεται μέσα στη σακούλα ή τον κουβά, θα σκοτώσει τους επιβλαβείς οργανισμούς που υπάρχουν στο χώμα.
  • Ψήσιμο: Ψήστε το χώμα στους 80 έως 90 βαθμούς για 30 λεπτά ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτή η τεχνική μπορεί να εκπέμπει δυσάρεστες οσμές. Επίσης, αποφύγετε την έκθεση του χώματος σε θερμοκρασίες άνω των 100 βαθμών, καθώς θα απελευθερώσει τοξίνες.

Αποκατάσταση

  • Αφαιρέστε τις ρίζες, τα κλαδιά και τα φύλλα από το χώματα. Επίσης, αφαιρέστε τα ζιζάνια, τα υπολείμματα και τα νεκρά μέρη φυτών.
  • Απλώστε το χώμα και καλύψτε το. Δημιουργήστε ένα στρώμα 7-13 εκατοστών και σπάστε τυχόν μεγάλους σβώλους ενώ χαλαρώνετε το χώμα.
  • Ρίξτε λίγο νερό στην κορυφή και στεγνώστε σε ένα ηλιόλουστο μέρος για μια εβδομάδα.
  • Μετά από 1-2 ημέρες, συμπιέστε μια χούφτα χώματος σε μια σφιχτή μπάλα και αναποδογυρίστε την με τα δάχτυλα. Εάν η μπάλα θρυμματιστεί, το χώμα είναι αρκετά στεγνό για χρήση.

Εμπλουτίστε το με οργανική ύλη

Μερικές καλές επιλογές είναι μια χούφτα αποσυντιθέμενης κοπριάς αγελάδας, γύψος, ασβεστόσκονη, χούμος από γαιοσκώληκες, λίπασμα και κομπόστ. Σύμφωνα με μελέτη:

  • Αυτό ενισχύει τη σταθερότητα βελτιώνοντας τη διείσδυση του νερού, τον αερισμό και τη μείωση της απορροής.
  • Βελτιώνει την ικανότητα συγκράτησης νερού του χώματος.
  • Μειώνει το κολλώδες του αργιλώδους χώματος.
  • Μειώνει την επιφανειακή κρούστα, διευκολύνοντας την προετοιμασία του σπόρου.

Χρησιμοποιήστε βιολογικό λίπασμα Neem Cake

Μετά την κρύα συμπίεση των καρπών του δέντρου neem κατά την εξαγωγή λαδιού, το υπόλοιπο γίνεται κέικ neem. Αυτό που το κάνει εξαιρετικό για τα φυτά και το καλλιεργητικό μέσο είναι η σύνθεσή του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, άζωτο, φώσφορο, κάλιο, θείο και ψευδάργυρο.

Απλώς προσθέστε 1-2 φλιτζάνια κέικ neem για να το κάνετε θρεπτικά πλούσιο.

Δείτε ακόμη Καλλιεργήστε Τριανταφυλλιές από Μοσχεύματα με Χαρτί Υγείας

Προσθέστε οστεάλευρα και αιματάλευρα ως λιπασμα

Τα αιματάλευρα και οστεάλευρα είναι τα υποπροϊόντα της σφαγής στις μονάδες συσκευασίας κρέατος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε NPK και ιχνοστοιχεία και είναι βιολογικά και φθηνά.

Όλα αυτά τα καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές για την ενίσχυση της ποιότητας του χώματος. Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια μία φορά στους 2-4 μήνες για καλύτερα αποτελέσματα.

Γεωσκώληκες

Οι γαιοσκώληκες αλλάζουν δραματικά τη δομή του χώματος, την κίνηση του νερού, τη δυναμική των θρεπτικών ουσιών και την ανάπτυξη των φυτών.

Προάγουν επίσης τη μικροβιακή δραστηριότητα, αναμιγνύουν και συσσωματώνουν το χώμα, αυξάνουν τη διήθηση, βελτιώνουν την ικανότητα συγκράτησης νερού, παρέχουν κανάλια για την ανάπτυξη των ριζών και θάβουν και τεμαχίζουν τα υπολείμματα φυτών.

Καλή ανάδευση

Μόλις προσθέσετε το λίπασμα και την οργανική ύλη, ανακατέψτε και ανακατέψτε το χώμα 4-5 φορές για να βεβαιωθείτε ότι αναμειγνύονται καλά. Ρίξτε σε κουβά και ποτίστε ελαφρά. Αφήστε το για 1-2 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε για τα φυτά.

Προσθέστε λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης

Αυτό είναι προαιρετικό εάν θέλετε να αυξήσετε περαιτέρω την περιεκτικότητα του χώματος σε θρεπτικά συστατικά – ειδικά όταν δεν προσθέτετε πολλή οργανική ύλη. Εφαρμόστε λίγο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης με χαμηλή δύναμη. Ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ανά 4 λίτρα νερό είναι αρκετό.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα μέρος κομπόστ σε τρία μέρη χώματος. Λάβετε υπόψη ότι το υπερβολικό λίπασμα μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση του χώματος.

Μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε

  • Απολυμάνετε τις γλάστρες πριν τις γεμίσετε με το αναζωογονημένο χώμα. Τρίψτε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό τους με μια σκληρή βούρτσα και ένα διάλυμα από ένα μέρος χλωρίνης και εννέα μέρη νερού. Μετά από αυτό, πλύνετε τις γλάστρες με άφθονο νερό για να εξαφανιστούν τα υπολείμματα χλωρίνης και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα.
  • Εάν το προηγούμενο φυτό σας είχε κάποια ασθένεια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια νέα γλάστρα. Επίσης, εάν υποψιάζεστε ότι το προηγούμενο χώμα προκάλεσε την ασθένεια, είναι καλύτερα να το πετάξετε.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ξεπερασμένες τάσεις μόδας,συμβουλές μόδας,μόδα,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,

15 Ξεπερασμένες Τάσεις Μόδας που Συνεχίζουμε να Ακολουθούμε

13 Κόλπα για το Αυτοκινήτο που Μπορούν να Κάνουν την Οδήγηση πιο Άνετη

13 Κόλπα για το Αυτοκινήτο που Μπορούν να Κάνουν την Οδήγηση πιο Άνετη