in , , ,

10 Ξεπερασμένες Συμβουλές Εξοικονόμησης Χρήματων που Πρέπει να Αποφύγετε για να μην Ζείτε Μίζερα

10 Ξεπερασμένες Συμβουλές Εξοικονόμησης Χρήματων που Πρέπει να Αποφύγετε για να μην Ζείτε Μίζερα
10 Ξεπερασμένες Συμβουλές Εξοικονόμησης Χρήματων που Πρέπει να Αποφύγετε για να μην Ζείτε Μίζερα

Ακόμη και όσοι δεν είναι ειδικοί στα οικονομικά γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να ασχολούμαστε προσεκτικά με αυτά. Αν και οι τιμές των παγκόσμιων νομισμάτων και ο δείκτης Dow Jones μπορεί να είναι ένα μπερδεμένο σύνολο αριθμών για εσάς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσετε προσοχή και να προϋπολογίσετε τα χρήματά σας. Υπάρχουν μερικές συμβουλές εξοικονόμησης χρήματων που πρέπει να αποφύγετε για να μην ζείτε μίζερα. Ένα Απλό Κόλπο Εξοικονόμησης Χρήματων από την Ιαπωνία που Μπορεί να σας Κάνει 35% Πλουσιότερους

Η αρχή «τουλάχιστον είναι δικό μου».

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να ζείτε σε σφιχτές οικονομικές συνθήκες αλλά στο δικό σας σπιτι είναι μια ξεπερασμένη αξία. Σήμερα το να έχετε τη δική σας ιδιοκτησία δεν θεωρείται πλέον υποχρεωτικό. Σήμερα είναι σημαντικό να μην κολλάτε σε ένα μέρος.

Εξοικονόμηση χρημάτων από τον εαυτό σας

© IgorVetushko / depositphotos

Όσο περισσότερο ένα άτομο περιορίζει τον εαυτό του, τόσο περισσότερο θα θέλει να ξεπεράσει τους τεχνητά δημιουργημένους περιορισμούς. Γι’ αυτό η υπερβολική λιτότητα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε παρορμητικές αγορές για τις οποίες θα μετανιώνει αργότερα.

Μη εξοικονόμηση χρημάτων για διακοπές

© VitalikRadko / depositphotos, © 1,428 IuliiaVerstaBO / depositphotos

Ο ταραχώδης τρόπος ζωής του σήμερα μας κάνει πάντα απασχολημένους και οι καλές διακοπές είναι σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση για παραγωγική εργασία. Γι’ αυτό το να σκεφτόμαστε τις διακοπές στην παραλία ως πολυτέλεια είναι μια ξεπερασμένη άποψη τώρα.

Να μην προσπαθείτε να βρείτε καλύτερη δουλειά

© Laures / depositphotos, © fizkes / depositphotos

Σήμερα, το να δοκιμάζετε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους μέχρι να βρείτε κάτι που πραγματικά σας αρέσει δεν θεωρείται καθόλου ντροπιαστικό. Επιπλέον, η απουσία επαγγελματικής ανάπτυξης είναι ένας πολύ μεγάλος λόγος για να αλλάξετε επάγγελμα, ακόμα κι αν κερδίζετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Πάντα δανείζετε χρήματα

Οι ρίζες αυτής της οικονομικής συνήθειας πάνε κατευθείαν στην ψυχολογία. Η επιθυμία να βοηθάτε πάντα φίλους και αγαπημένα πρόσωπα οικονομικά διαμορφώνει ένα αδικαιολόγητο αίσθημα ενοχής. Στην πραγματικότητα, αν κάποιος προσβληθεί μαζί σας επειδή δεν θέλετε να κάνετε κάτι που δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε, σημαίνει ότι το θέμα είναι με τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μη αξιολόγηση των πραγμάτων ως προς το υψηλό κόστος τους

© Zmeyuk / pikabu

Κάθε φορά που πρόκειται να κάνετε μια ακριβή αγορά, προσπαθήστε να κοιτάτε όχι μόνο τους αριθμούς στην ετικέτα τιμής αλλά και την προσωπική ανταμοιβή που θα σας φέρει αυτή η αγορά.

Δείτε ακόμη Εξοικονόμηση χρημάτων: 5 Εύκολα Κόλπα για να Μειώσετε το Κόστος των Προϊόντων Καθαριότητας

Δεν αλλάζετε έναν «παλιό» τρόπο σκέψης

Όσοι κατάφεραν να βελτιώσουν τις οικονομικές τους συνθήκες μπορεί να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής. Έτσι, αν έπρεπε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα πάντα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν δύσκολο για εσάς να κερδίσετε χρήματα, μπορεί απλώς να πιστεύετε ότι δεν αξίζετε πολλά πράγματα, παρόλο που τώρα μπορείτε να τα αντέξετε οικονομικά.

Για παράδειγμα, η ανάθεση εργασιών του σπιτιού απελευθερώνει χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε για να γίνετε ακόμα πιο πλούσιοι. Αλλά η συνήθεια να κάνετε τα πάντα μόνοι σας και να αρνείστε τη βοήθεια από μπέιμπι σίτερ, υπηρεσίες παράδοσης και καθαρισμού είναι χαρακτηριστικό όσων θα παραμείνουν φτωχοί.

Πιστεύτε ότι τα χρήματα είναι βρώμικα

Αν κερδίζετε τα χρήματά σας με τίμιο τρόπο, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Δεν είναι επίσης ντροπή να ξοδεύετε πολλά και να αγοράζετε ακριβά πράγματα εάν ζείτε με τις δυνατότητές σας. Το κύριο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι να καυχιέστε.

Δεν ρυθμίζετε τους λογαριασμούς σας

Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τους λογαριασμούς για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οι τιμές που πληρώνουμε για κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο είναι πιο ευέλικτες. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αλλάζουν τις χρεώσεις του κινητού τους για χρόνια. Όμως σήμερα οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς έχουν πολλές κερδοφόρες προσφορές που ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη.

Διατήρηση πολλών χρεωστικών/πιστωτικών καρτών

© pxfuel, © needpix

Ένας μεγάλος αριθμός τραπεζικών καρτών με χρέωση υπηρεσιών «κλέβει» αρκετά χρήματα από το πορτοφόλι σας κάθε χρόνο. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις premium κάρτες γιατί είναι στην πραγματικότητα αρκετά ακριβές. Ο καλύτερος τρόπος είναι να περιοριστείτε σε μια ή 2 το πολύ.

Δείτε επίσης 12 Συμβουλές Εξοικονόμησης Χρημάτων που Ακολουθούν οι Πλούσιοι

πηγή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτά είναι τα 13 Χρήσιμα Πράγματα που θα Κάνουν τη Ζωή Σου Πιο Εύκολη με τις Καθημερινές σας Εργασίες

Αυτά είναι τα 13 Χρήσιμα Πράγματα που θα Κάνουν τη Ζωή Σου Πιο Εύκολη με τις Καθημερινές σας Εργασίες

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιειτε την Ιδια Πετσέτα Περισσότερο από 2 Ημέρες

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιειτε την Ιδια Πετσέτα Περισσότερο από 2 Ημέρες