Οι Μεγαλύτερες Διαφορές Μεταξύ 10 Ειδων Γάλακτος και Ποιο Πρέπει να Πίνετε

Οι διαιτολόγοι μοιράζονται τις ποια γαλακτοκομικά ή μη είδη γάλακτος είναι καλύτερα για διαφορετικούς τρόπους ζωής. 5 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Πρέπει να Αποφεύγετε

Το αγελαδινό γάλα έχει πολλά οφέλη εάν μπορείτε να ανεχτείτε τη λακτόζη.

S_E/Shutterstock

Το αγελαδινό γάλα είναι μια καλή πηγή σημαντικών πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Ένα φλιτζάνι αγελαδινό γάλα παρέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης εκτός από υψηλές ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνης D.

Αλλά, φυσικά, περιέχει και λακτόζη, οπότε αν είστε ευαίσθητοι σε αυτήν, καλύτερα να αναζητήσετε μια εναλλακτική.

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα κετο.

Hollis Johnson

Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον ακολουθεί δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική δίαιτα. Περιέχει λίγες θερμίδες, ζάχαρη και λίπος και είναι ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά.

Αλλά το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης χαμηλό σε πρωτεΐνη.

Το γάλα βρώμης σας προσφέρει φυτικές ίνες.

Shutterstock

Το γάλα βρώμης έχει γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βήτα-γλυκάνη –ένα είδος διαλυτής ίνας που μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στην επούλωση του εντέρο.

Αλλά το γάλα βρώμης είναι υψηλότερο σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα από τις περισσότερες ποικιλίες γάλακτος με βάση τους ξηρούς καρπούς.

Το γάλα αρακά έχει απαλή και κρεμώδη γεύση.

Flickr / Kari Söderholm

Το γάλα αρακά μπορεί να έχει τόση πρωτεΐνη με το αγελαδινό γάλα και έχει μια κρεμώδη υφή που συχνά λείπει από άλλες μη γαλακτοκομικές επιλογές. Επίσης, περιέχει αρκετο κάλιο.

Αλλά το αν επιλέγετε γάλα αρακά ή όχι μπορεί να έχει κάποια σχέση με τους γευστικούς σας κάλυκες καθώς μερικές φορές έχει “μια γεύση φασολάδας ή γρασιδιού”.

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, το γάλα σόγιας είναι το πλησιέστερο ισοδύναμο με το αγελαδινό γάλα.

Shutterstock

Το γάλα σόγιας είναι το πλησιέστερο ισοδύναμο με το αγελαδινό. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, περιέχει απαραίτητα αμινοξέα και συχνά εμπλουτίζεται με ασβέστιο για την υγεία των οστών.

Το γάλα σόγιας είναι επίσης μια καλή επιλογή μετά την άσκηση λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη. Περιέχει 8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι —όσο και το αγελαδινό γάλα— και θεωρείται τροφή υγιεινή για την καρδιά για όσους διατρέχουν κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Δείτε ακόμη 10 Τρόφιμα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Related Post

Το γάλα καρύδας είναι μια χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, μη γαλακτοκομική επιλογή.

Shutterstock

Για όσους έχουν αλλεργίες ή ευαισθησίες σε ξηρούς καρπούς, το γάλα καρύδας είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλών θερμίδων, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε MCTs (τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας) που υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και συνήθως είναι ενισχυμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Αλλά το γάλα καρύδας στερείται πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε λιπαρά και απλούς υδατάνθρακες.

Το γάλα κάνναβης είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Teri Virbickis/Shutterstock

Το γάλα κάνναβης είναι υψηλότερο σε θερμίδες από άλλα μη γαλακτοκομικά εναλλακτικά, αλλά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Το γάλα κάνναβης είναι επίσης μια πλήρης φυτική πηγή πρωτεΐνης επειδή περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα.

Το γάλα μακαντάμια είναι κοντά σε γεύση με το αγελαδινό.

Shutterstock

Αν ψάχνετε για ένα μη γαλακτοκομικό γάλα με γεύση σαν αγελαδινό γάλα, το γάλα με ξηρούς καρπούς μακαντάμια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή – εφόσον δεν είστε αλλεργικοί σε αυτους.

Αν και είναι λίγο πιο ακριβό από τις περισσότερες άλλες ποικιλίες, έχει μια λεπτή βουτυρώδη, ξηρή γεύση. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά.

Το γάλα ρυζιού είναι καλό για όσους έχουν πολλαπλές αλλεργίες ή ευαισθησίες.

4kodiak/Getty Images

Το γάλα ρυζιού είναι μια καλή επιλογή για άτομα με πολλαπλές διατροφικές ευαισθησίες, όπως αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά και σόγια

Αλλά προσφέρει μικρή θρεπτική αξία, καθώς είναι κυρίως άμυλο ρυζιού αναμεμειγμένο με νερό και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το γάλα κάσιους είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση με λίγες θερμίδες.

iStock

Το γάλα κάσιους περιέχει λίγες θερμίδες, υδατάνθρακες και ζάχαρη και συνήθως είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D. Αλλά οι ποικιλίες που αγοράζονται στο κατάστημα είναι συχνά περιέχουν λίγη πρωτεΐνη.

Είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν ανισορροπίες σακχάρου στο αίμα ή για όσους αναζητούν μια εναλλακτική λύση γαλακτοκομικών χαμηλών θερμίδων.

Δείτε επίσης 8 «Υγιεινές» Τροφές που Μπορεί να Γίνουν Επιβλαβείς

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα