Γιατί οι Μπανιέρες Φτιάχνονται Πολύ Μικρές για να Τεντώσετε τα Πόδια σας

Η σκέψη να χαλαρώσετε σε ένα ωραίο ζεστό μπάνιο το βράδυ έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις πιο δύσκολες μέρες τους. Στην πραγματικότητα, η χαλαρωτική επίδραση του μπάνιου αποδείχθηκε από τους συμμετέχοντες σε ένα πείραμα που ανέφεραν σημαντική μείωση του στρες και της κόπωσης. Θα μπορούσε όμως το αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν οι μπανιέρες ήταν αρκετά μεγάλες ώστε να μπορούμε να τεντώσουμε τα πόδια μας. Υπάρχουν μερικοί σοβαροί λόγοι που οι μπανιέρες πολύ μικρές για να τεντώσετε τα πόδια σας και να χαλαρώσετε εντελώς. 13 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Προκαλέσουν Φωτιά αν Δεν Προσέξετε Αρκετά

Λόγω προέλευσης

© Mariusz Gaczynski / East News

Οι πρώτες μπανιέρες χρονολογούνται από την αρχαιότητα: οι πολίτες της Αρχαίας Ρώμης δανείστηκαν το έθιμο του λουτρού από την Ελλάδα στα τέλη του 3ου αιώνα π.Χ. Οι μπανιέρες με μια μορφή που είναι πιο οικεία σε εμάς εισήχθησαν στα μέσα του 18ου αιώνα στην Ολλανδία και εξαπλώθηκαν ενεργά μετά την εμφάνισή τους στην Αγγλία το 1828.

Αυτές οι μπανιέρες κατασκευάζονταν κυρίως από χυτοσίδηρο ή σμάλτο από πορσελάνη. Η παραγωγή μεγαλύτερων μπανιέρων όχι μόνο θα αύξανε σημαντικά το κόστος, αλλά θα καθιστούσε επίσης εξαιρετικά δύσκολη την εγκατάστασή τους οπουδήποτε ψηλότερα από τον πρώτο όροφο κτιρίων με το υπάρχον επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης.

Ασφάλεια πρώτα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μπάνιο είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στο σπίτι σας. Αν και είναι πολύ απίθανο να αποκοιμηθείτε και να γλιστρήσετε κάτω από το νερό σε μια μπανιέρα χωρίς να το προσέξετε, ο κίνδυνος λιποθυμίας και πνιγμού είναι υπαρκτός. Όταν κάνετε μπάνιο, το ζεστό νερό γίνεται βάρος για την καρδιά σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τη λεγόμενη συγκοπή “υδρομασάζ”. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να μην μπορείτε να βυθιστείτε κάτω από το νερό.

Δείτε ακόμη Εφίδρωση – Ταχυκαρδία – Άγχος: Τι Μπορεί να Συμβεί στον Εγκέφαλο και το Σώμα σας εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό

Related Post

Αποτελεσματική χρήση του χώρου του μπάνιου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα μπάνια τείνουν να είναι σχετικά μικρά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτόν τον χώρο αποτελεσματικά. Τα μεγέθη της μπανιέρας ποικίλλουν ανά τον κόσμο, αλλά οι τυπικές μπανιέρες, ειδικά σε παλαιότερα κτίρια, έχουν μήκος 152 εκατοστά, πλάτος 81 εκατοστά και βάθος 46 εκατοστά. Αυτό αρκεί για έναν μέσο ενήλικα να καθίσει όρθια και να βυθίσει τα πόδια του στο νερό, κάτι που πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Τα ντους είναι προτεραιότητα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η επένδυση σε μεγαλύτερες μπανιέρες κατά την κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών είναι ελάχιστη, επειδή οι περισσότεροι προτιμούν απλώς να κάνουν ντους. Τα ντους είναι καλύτερα για τον καθαρισμό του σώματος γιατί το νερό κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

Η άνεση έχει κόστος

© pixy.org, © Depositphotos.com

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος του επιπλέον νερού και ηλεκτρικού ρεύματος που είναι απαραίτητο για το γέμισμα μιας μεγαλύτερης μπανιέρας με ζεστό νερό. Το κόστος αυτών ποικίλλει πολύ, αλλά το καθημερινό μπάνιο σε μια μικρή μπανιέρα (160 λίτρα) εξοικονομεί περίπου 980 λίτρα νερού την εβδομάδα σε σύγκριση με μια μεγάλη μπανιέρα (300 λίτρα).

Δείτε επίσης Τρίβεις τα Πόδια σου στον Ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος για να μας πάρει ο ύπνος

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ο Ευκολότερος Τρόπος για να Βγάλετε τα Κουκούτσια Κερασιού

Τα κεράσια, όσο νόστιμα κι αν είναι, έχουν ένα κουκούτσι που πρέπει να βγάλετε. Πώς… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πώς να καθαρίσετε τα πέδιλα από μέσα λόγω των λεκέδων από τα δάχτυλα των ποδιών

Τα πέδιλα και τα σανδάλια έχουν ένα σαφώς ορατό αισθητικό πρόβλημα, μαύρους λεκέδες που σχηματίζονται… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πως φυτεύω και καλλιεργώ Κρόκο Κοζάνης (Σαφράν) σε γλάστρα στο Σπίτι

Είναι λάθος να πιστεύεις ότι ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς το Σαφράν χρειάζεται τεράστια χωράφια.… Read More

18 Απριλίου, 2024

13 Λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι: Πολυετή ανθοφορία, αρώματα και χρώματα στον κήπο και το μπαλκόνι

Ψάχνωντας πώς θα ομορφύνουμε τους κήπους, τις αυλές και τις βεράντες μας συχνά αναζητούμε λουλούδια… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πως να καθαρίσω πλαστικές καρέκλες και τραπέζια από μαύρους λεκέδες

Κάθε χρόνο, με την έλευση του καλοκαιριού, οι βεράντες, τα μπαλκόνια και οι κήποι γεμίζουν… Read More

18 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα