in , , , ,

Δουλεύεις στο Κρεβάτι; 5 Λόγοι για τους Οποίους η Εργασία στο Κρεβάτι Είναι Επιβλαβής για την Υγεία μας

Δουλεύεις στο Κρεβάτι; 5 Λόγοι για τους Οποίους η Εργασία στο Κρεβάτι Είναι Επιβλαβής για την Υγεία μας
Δουλεύεις στο Κρεβάτι; 5 Λόγοι για τους Οποίους η Εργασία στο Κρεβάτι Είναι Επιβλαβής για την Υγεία μας

Στον πειρασμό να εργάζεστε σε ένα άνετο περιβάλλον —ειδικά ένα που περιβάλλεται από αφράτα μαξιλάρια και μαλακά σεντόνια — μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε. Μερικοί θα έλεγαν επίσης ότι η εργασία στο κρεβάτι τους βοηθά στη μείωση του άγχους και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα. Ωστόσο, το να μετατρέψετε το κρεβάτι σας σε γραφείο θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική και ψυχολογική σας υγεία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εφίδρωση – Ταχυκαρδία – Άγχος: Τι Μπορεί να Συμβεί στον Εγκέφαλο και το Σώμα σας εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό

Μπερδεύει τον εγκέφαλό σας και το μοτίβο ύπνου σας.

5 Λόγοι για τους Οποίους η Εργασία στο Κρεβάτι Είναι Επιβλαβής για την Υγεία μας

Ο εγκέφαλός μας συνδέει το κρεβάτι με την έννοια της ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όταν εργάζεστε εκεί που κοιμάστε, το μυαλό σας αρχίζει να συνδέει αυτόν τον χώρο με δραστηριότητες αντί για ξεκούραση. Η σύγχυση θα μπορούσε να σας βγάλει από το κανονικό σας μοτίβο ύπνου και να προκαλέσει αϋπνία ή διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού.

Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών από το κρεβάτι θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Η έκθεση στο μπλε φως τη νύχτα σταματά την έκκριση μελατονίνης, αλλιώς γνωστής ως ορμόνης ύπνου που επηρεάζει το φυσικό ρολόι του σώματός μας. Και η στέρηση ύπνου θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορες ασθένειες και καρδιακά προβλήματα.

Επηρεάζει την παραγωγικότητά σας.

Αν σας προκαλεί άγχος να φέρετε την εργασία στο σπίτι, φανταστείτε να τη φέρετε μέχρι το κρεβάτι σας. Μια έρευνα σημείωσε ότι το 72% των Αμερικανών ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι δούλευε από το κρεβάτι και αυτά τα άτομα ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα ύπνου λόγω άγχους και στρες. Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και σε μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας.

Δείτε ακόμη Βουλωμένη μύτη; Το απλό κόλπο των 15” με τον αντίχειρα που θα την ξεμπλοκάρει και δεν γνώριζε κανείς

Καταστρέφει τη στάση του σώματός σας.

Η μαλακή επιφάνεια ενός στρώματος ενθαρρύνουν μια σκυμμένη ή ξαπλωμένη στάση. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η σταθερή στάση θα προκαλέσει πόνους στο σώμα, ειδικά στον αυχένα, την πλάτη και τους γοφούς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η διευθύντρια μηχανικής συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης της Mayo Clinic, Susan Hallbeck, PhD, τονίζει ότι μόνο και μόνο επειδή δεν αισθάνεστε την πίεση τώρα δεν σημαίνει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις δεν συμβαίνουν. Προσθέτει ότι μέχρι να εμφανιστεί ο πόνος, μπορεί να είναι πολύ αργά για να διορθωθεί το πρόβλημα. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν μόνιμη δυσκαμψία της πλάτης και αρθρίτιδα.

Το κρεβάτι είναι καταφύγιο για βακτήρια.

Όταν το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με τα σεντόνια, η τριβή ξύνει το εξωτερικό στρώμα των κυττάρων του δέρματός σας. Αυτά τα κύτταρα του δέρματος μεταφέρουν λάδι, ιδρώτα και σάλιο και χρησιμεύουν ως το ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ακάρεα σκόνης. Η παρατεταμένη αλληλεπίδραση με αυτούς τους οργανισμούς μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, εξάρσεις άσθματος ή δερματικές παθήσεις.

Μια μελέτη σε βακτηριακά δείγματα από στρώματα διαπίστωσε επίσης ότι το κρεβάτι είναι πιο βρώμικο από το μπάνιο. Μια μαξιλαροθήκη 1 εβδομάδας είχε πάνω από 17.000 φορές περισσότερες μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά τετραγωνική ίντσα από ένα κάθισμα τουαλέτας. Και ένα σεντόνι ηλικίας 1 εβδομάδας είχε πάνω από 24.000 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα πόμολο της πόρτας του μπάνιου.

Μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας με τον σύντροφό σας.

Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι οι αποσπάσεις των κινητών τηλεφώνων, μπορεί να έχουν έμμεσο αντίκτυπο στις σχέσεις. Η ίδια λογική ισχύει και για τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για εργασία.

Το μυαλό μας συνδέει επίσης τα κρεβάτια με το να είναι ένα μέρος που προορίζεται να μοιραζόμαστε με το σύντροφο σας. Το να εργάζεστε από το κρεβάτι ενώ ο σύντροφός σας είναι εκεί μαζί σας μπορεί να τον κάνει να αισθανθεί ότι τον αγνοούν και τελικά να αποσπάσει αυτόν τον χώρο από την έννοια της συντροφικότητας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 5 Άγνωστες Αιτίες για τους Πονοκεφάλους και πώς να τους Αποτρέψετε ή να τους Απαλύνετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μπανιέρες και τέντωμα ποδιών,περίεργα,χρήσιμα,

Γιατί οι Μπανιέρες Φτιάχνονται Πολύ Μικρές για να Τεντώσετε τα Πόδια σας

Απαλλαγείτε από τις Ρυτίδες και τις Λεπτές Γραμμές: Φτιάξε τις δικές σου Μάσκες Προσώπου με Ρύζι

Απαλλαγείτε από τις Ρυτίδες και τις Λεπτές Γραμμές: Φτιάξε τις δικές σου Μάσκες Προσώπου με Ρύζι